لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 14
مقدمه :
حفظ تعادل مواد غذایی در کودکان به آسانی میسر نیست زیرا نیازهای غذایی آنها با رشدشان تغییر میکند علاوه بر این که سلیقه و عادات غذایی و میزان فعالیتشان نیز متغیر است. نیازهای غذایی یک کودک براساس سن ، سایز و متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل عوض میشود.نوزادان همه نیازهای غذاییشان را از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین میکنند.سنی که در آن کودک میتواند غذای جامد دریافت کند متفاوت است. تغذیه کودکان بالای دو سال به استثنای میزان کالری مورد نیازشان مانند بزرگسالان است.به طوری که آنان نیز نیازمند طبقهبندی مناسب مواد مغذی، ویتامینها (مانند ویتامین C) و املاح معدنی (مانند کلسیم، آهن) برای رشد، تکامل و عملکرد بدنشان هستند.
سوء تغذیه کودکان در 3 سال اول زندگی، غیر قابل جبران است
نماینده یونیسف در ایران با اشاره به شیوع 5/5 درصدی سوء تغذیه در بین کودکان ایرانی گفت: 80 درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول زندگی شکل میگیرد بنابراین سوء تغذیه در این مدت غیر قابل جبران است.
کریستین سالازار، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد در ایران امروز در نشست خبری در آستانه هفته سلامت در دفتر سازمان ملل، افزود: صندوق کودکان سازمان ملل از سال 1949 برای رسیدگی به بهداشت و سلامت کودکان فعالیت میکند و ایران و پاکستان جزء اولین کشورهایی هستند که همکاری با یونیسف را آغاز کردند. یکی از مسائل مهم مرتبط با سلامت کودکان سوء تغذیه آنهاست، در ایران 5/5 درصد کودکان سوء تغذیه دارند اما سوء تغذیه در برخی مناطق ایران مانند سیستان و بلوچستان و کرمان و برخی شهرهای دیگر به مراتب وضعیت وخیمتری دارد، استانهایی که وضعیت سوء تغذیه کودکان در آنها نگران کننده و زیر استاندارد است و این خلاء و عدم توازن باید حل شود. نیمی از مشکلات کودکان مربوط به سوء تغذیه در زمان خردسالی است و باید با دید توسعه نگر وضع تغذیه کودکان را در ایران بهبود بخشید زیرا 80 درصد ظرفیت مغز انسان در سه سال اول شکل میگیرد و اگر در این سالها کودک با سوء تغدیه مواجه باشد در سالهای بعد با مشکلات غیر قابل جبرانی مواجه میشود. در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد رتبه ایران از نظر شاخصهای بهداشتی می توان گفت: آمارهای بین المللی نشان میدهد که ایران از نظر بسیاری از شاخصهای بهداشتی درحد کشورهایی مثل نیکاراگوئه، اکوادور و اندونزی است البته قضاوت در این زمینه نیازمند تحقیق دقیقتر است. ایران آمارهای ملی خوبی از نظر شاخصهای سلامت دارد اما نمیتوانیم بگوئیم این شاخصها در کل کشور یکنواخت است و خلاء هایی از این نظر وجود دارد، دسترسی به خدمات بهداشتی در سراسر کشور یکنواخت نیست و تفاوتهای بسیاری وجود دارد. مسئله مهم دیگری که سلامت ایرانیان را متاثر میکند ضعف هماهنگی های بین بخشی و آموزش اصول سلامت به مردم است و البته وضعیت بهداشت آب آشامیدنی و بهداشت کودکان نیز در این مورد بسیار موثر است. بیماری ایدز در ایران:
ایران با شیوع پایین بیماری ایدز مواجه است و تلاشهایی که دولت ایران در این زمینه انجام داده است موثر بوده است این بیماری هنوز بیش از همه از طریق سرنگهای آلوده معتادان تزریقی منتقل میشود و این گروه خیلی خوب تحت مراقبت هستند اما خانواده های این معتادان تحت خطر هستند. مسئله مهم خطر اپیدمی این بیماری از طریق مقاربت جنسی است که بیشتر گروه جوانان را در معرض خطر قرار میدهد البته ایران برای کنترل این خطر برنامه استراتژیک و ملی کنترل ایدز را طراحی کرده است که با هماهنگی سازمان ملل بوده است و قرار است یک نظام آموزشی قوی در مورد ایدز با توجه به اصول اسلامی در ایران برقرار شود. متاسفانه هنوز آگاهی جوانان ایران در مورد ایدز کافی نیست و باید در زمینه روابط دختر و پسر در ایران بیشتر با جوانان صحبت شود و این فقط وظیفه وزارت بهداشت نیست بلکه آموزش و پرورش، رسانهها و NGO ها نیز باید در این زمینه فعال شوند.
دانستنیهای تغذیه در کودکان
مواد غذایی عبارتند از:- کربوهیدراتها: این ترکیبات منبع اصلی کالری مورد نیاز بدن انسان هستند.توصیه متخصصان تغذیه این است که بین 50 تا 60 درصد کالری روزانه یک فرد از کربوهیدراتها به ویژه نوع مرکب تامین شود.- پروتئین: این مواد در گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل، تخممرغ و محصولات لبنی یافت میشوند.پروتئینها برای ساختن و ترمیم اکثر بافتهای بدن (مانند عضلات، پوست، اندامها و سیستم ایمنی) ضروری هستند. به طور کلی توصیه میشود حدود 10 تا 20 درصد کالری روزانه یک فرد از پروتئینها تامین شود.- چربیها: این ترکیبات که لیپید هم نامیده میشوند، در مقدار مناسب برای سلامت حیاتیاند. چربی بخشی از غشاء همه سلولها و پوشش اعصاب است که برای عملکرد رسانایی اعصاب اهمیت دارد. توصیه میشود بیش از 35 درصد کالری روزانه در رژیم غذایی کودکان بالای دو سال، نوجوانان یا بزرگسالان از چربی تامین نشود.- فیبر: یک ماده غذایی پرکننده است که به حرکت غذا در طول دستگاه هاضمه کمک کرده از یبوست جلوگیری میکند. غلات سبوسدار، میوهها و سبزیجات تازه منابع خوبی از فیبر هستند.آکادمی طب کودکان امریکا (AAP) توصیه میکند مراقبین بهداشتی برای اطمینان از دریافت همه مواد مغذی، ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز، هرم غذایی را به عنوان یک مرجع در نظر گیرند.این هرم غذایی شامل شش پلکان به رنگهای مختلف است که هر یک نشانگر یک گروه غذایی خاص شامل دانهها، سبزیجات، میوهها، محصولات لبنی، منابع پروتئینی (مانند گوشت، ماهی، حبوبات، آجیل) و چربیها و روغنها است.همراهی تغذیه مناسب و ورزش به حفظ سلامت و تناسب بدنی کمک میکند. تغذیه ضعیف و بیتحرکی میتوانند مشکلات متعددی شامل چاقی، سوءتغذیه و کمخونی فقر آهن را در پی داشته باشند.
تحقیق تغذیه در کودکان