پنیر پیتزا (به انگلیسی: Pizza cheese) نوعی پنیر پرورده پاستوریزه است که در تهیه پیتزا بهکار میرود. این گونه پنیر به دو فرم صنعتی و سنتی وجود داشته و برای بهکارگیری آن، به شکلهای گوناگونی چون رشتهای، ورقهای و ... بهکار گرفته میشود. این پنیر در فرآیند تهیه پیتزا، با ذوب شدن بر روی سطح این غذا، تاثیر کشسان و چسبنده خود را نشان میدهد. این پنیر با پنیر موزارلا فرق دارد و از بافتی نرم برخوردار است.
با افزایش تمایل مردم به مصرف غذاهای آماده و در نتیجه مصرف هرچه بیشتر پنیرپیتزا و با توجه به تنوع تولید این محصول و افزایش کارخانجات تولید این نوع پنیر، آگاهی از خصوصیات این فرآورده و آشنایی بیشتر با شرایط تولید و تشخیص کیفیت آن امری ضروری است. در کل، پنیرپیتزا، پنیری است که بافت آن قابل رندهشدن و لایه لایه است و از انعقاد آنزیمی شیر تازه پس از کاهش pH به وسیله اسیدسیتریک یا اسیدلاکتیک به دست میآید و سپس در آب داغ، کشش لخته انجام میپذیرد که این عمل باعث ایجاد بافت الاستیکی و خاصیت کشآمدن و ذوبپذیری نهایی پنیر میشود. بهطور کلی در ایران دو نوع پنیرپیتزا تولید میشود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که درحقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین بهکار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن لبنی است.
طرز تهیه پنیر پیتزا
آب کشیدن از دلمه
رسیدن اسیدی قطعات دلمه
فرآیند تولید پنیر پیتزا :
طرز تهیه پنیر کال :
مقایسه پنیر پیتزا با پنیرهای معمولی
صادرات پنیر پیتزا
حداقل تجهیزات تولید پنیر پیتزا
امکانات آزمایشگاهی
آماده ساختن شیر
بریدن دلمه
پختن دلمه
عمل آوردن با آب داغ، نمک زدن و بسته بندی
شامل 10 صفحه فایل word
دانلود مقاله روش های تولید پنیر پیتزا