فایل بصورت ورد (قابل ویرایش) و در 85 صفحه می باشد.
پایان نامه کارشناسی ارشد
صفحه
دیباچه.................................. 1
فصل اول: شناخت کلی اسید سیتریک ......... 2
مقدمه................................... 3
1-1) پیشینه............................. 4
1-2) سوبستراهای استفاده شده بای تولید اسید سیتریک 6
1-3) خواص فیزیکی اسید سیتریک .......... 7
1-4) خواص شیمیایی اسید سیتریک .......... 11
1-5) منابع طبیعی اسید سیتریک ........... 13
1-6) کاربرد اسید سیتریک ................ 15
1-7) مشتقات اسید سیتریک ................ 20
1-7-1) نمکها............................ 20
1-7-2) استرها........................... 21
فصل دوم: بیوشیمی تخمیر و متابولیسم تولید اسید سیتریک ........................................ 23
2-1) بیوشیمی تخمیر...................... 24
2-2) بیو شیمی تخمیر..................... 24
2-2-1) تشکیل اسید سیتریک از پیرووات..... 27
فصل سوم: روشهای تولید اسید سیتریک ...... 31
3-1) M.O های مولد اسید سیتریک........... 32
3-1-1) مخمرها........................... 33
3-1-2) آسپرژیلوس نایجر.................. 33
3-1-2-1) روش جداسازی سویه A.niger مولد اسید سیتریک 34
3-1-2-2) شناسایی اختصاصی A.niger.......... 35
3-2) روش کشت سطحی ...................... 37
3-3) روش کشت غوطهور .................... 37
3-4) تخمیر در بستر جامد................. 38
3-4-1) روش تخمیر کوجی................... 38
3-5) تأثیر شرایط محیطی بر تولید اسید سیتریک 39
3-5-1) شرایط تغذیهای A.niger ............. 39
3-5-2) تأثیر فلزات trace در تولید اسید سیتریک 40
3-5-3) تأثیر نیتروژن و فسفر در تولید اسید سیتریک 40
3-5-4) تأثیر متانول در تولید اسید سیتریک 41
فصل چهارم: تخمیر در بستر جامد (SSF) ..... 42
4-1) تعریف کشت حالت جامد................ 43
4-2) تفاوتهای اساسی بین کشت حالت جامد و کشت غوطه ور 44
4-3) مقایسة کشت حالت جامد با سایر فرآیندهای تخمیری 46
4-4) مزایایی سیستم کشت حالت جامد ....... 48
4-5) معایب سیستم کشت حالت جامد.......... 48
4-6) مراحل اصلی فرآیند کشت حالت جامد ... 49
4-7) پارامترهای مؤثر بر فرایند SSF در تولید اسید سیتریک ................................. 50
فصل پنجم: کاه گندم ..................... 52
5-1) تعریف کاه و ویژگیهای ساختاری ...... 53
5-1-1) کربوهیدراتهای ساختمانی .......... 54
5-1-1-1) سلولز ......................... 54
5-1-1-2) همی سلولز...................... 55
5-1-1-2) لیگنین ........................ 55
5-2) ترکیب شیمیایی کاه گندم ............ 59
5-3) پیش تیمار (Pretreatment) کاه گندم ...... 59
5-3-1) روشهای فیزیکی پیش تیمار کاه گندم 60
5-3-1-1) پیش تیمار کاه گندم با بخار .... 60
5-3-2) روشهای شیمیایی پیش تیمار کاه گندم 61
5-3-2-1) پیش تیمار کاه با اوره ......... 63
5-3-3) پیش تیمار بیولوژیکی کاه گندم .... 63
فصل ششم: جداسازی و خالصسازی اسید سیتریک 64
6-1) استخراج اسید سیتریک ............... 65
6-1-1) فروشویی (Leaching).................. 65
6-1-2) روش رسوبگیری .................... 66
6-1-3) روش استفاده از استخراج با حلال ... 68
6-1-4) روش استفاده از غشاء ............. 69
6-1-5) مقایسه بین روشهای مختلف جداسازی اسید 70
6-2) خالص سازی اسید سیتریک ............. 71
فصل هفتم: بررسی جنبة اقتصادی ........... 73
7-1) کشورهای عمدة تولید کننده و مصرف کنندة محصول 74
7-2) اهمیت اقتصادی طرح ................. 74
7-3) میزان واردات اسید سیتریک .......... 75
7-4) واحدهای تولیدی و واحدهای در دست اجرای اسید سیتریک ........................................ 78
منابع مورد استفاده ..................... 81