دانلود پایان نامه رشته روانشناسی بررسی رابطه ی کمرویی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان روستای پیر تاج با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات 50
کمرویی یک بیمار روانی است که مشکلات اجتماعی عدیده ای را برای افراد به وجود می آورد . باعث احساس تنهایی وانزاو ، خجالت شدید و دست پاچگی ، وحشت و ناتوانی ، احساس گناه و تقصیر ، افسردگیو بی حوصلگی و تنفر و ناخرسندی می شود . کمرویی ملاقات با افراد جدید ، دوست یابی و به دست آوردن لذا واقعی از تجربیات خوب را دشوار می کند و مانع دفاع از حقوق حقه خویش و ابراز عقیده و بیان اندیشه های فردی می گردد . کمرویی برقرار ارتباط موثر و ثمر بخش با دیگران را دشوار می سازد .
پس با این وجود برای رهایی از این همه عواقب ناگوار و غیر قابل تحمل آیا باز هم جایی برای تردید باقی می ماند کسانی که می خواهند برای همیشه از شر کمرویی رهایی یابند و از میان بن بست های زندگی مدرن راه خود را پیدا کنند باید دو ویژگی مهم وبارز را سر لوحه زندگی خود قرار دهند : 1- اعتماد به نفس کامل در برابر هر کسی که باشد . 2- اطمینان به خود بر پایه توانای های شخصی برای پیروز شدن .
در این پژوهش برای بررسی رابطه بین کمدرویی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دوره راهنمایی چند فرضیه مطرح کردیم که همه از بحث و بررسی داده ها و تجزیه و تحلیل آماری به این نتیجه رسیدیم که بین دختران و پسران تفاوت معنی داری از نظر کمرویی وجود دارد همچنین به این حقیقت رسیدم که کمرویی عملکرد تحصیلی دانش آموزان را تحت تأثیر قرار می دهد و استعدادهای با لقوه دانش آموزان در پس ابرهای ثیره کمرویی پنهان می شوند وفرصت بروزشکوفایی پیدا نمی کند و بین کمرویی و تعداد اعضای خانواده رابطه معنی داری وجود دارد یعنی هر چه تعداد فرزندان خانواده بیشتر باشد فرصت برای رشد شکوفایی تک تک فرزندان خانواده فراهم نمی شود همچنین بین کمرویی سطح سواد والدین رابطه مستقیمی وجود دارد والدین تحصیل کرده می توانند از میان تاریکی ها راهی را برای فرزندان خود به سوی روشنایی و سعادت پیدا کنند و آنها را برای یک زندگی شاداب آماده کنند .
تحلیل داده های تلویحی:
از آنجایی که کمرویی یک نقیصه جدی در زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی است و مانع از ظهور استعدادهای نهفته دانش آموزان می گردد و بر اساس تحقیقات انجام شده به عنوان رف تاری که مانع پیشرفت در زمینه های مختلف از جمله تحصیل می گردد مورد توجه بوده است. در این پژوهش سعی شد که پدیده کمرویی مورد نقد و بررسی قرار گیرد و تا حدودی هم در این زمینه به بحث پرداختیم در مقدمه تحقیق مطرح شد که آیا بین کمرویی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان مقطع راهنمایی رابطه وجود دارد یا نه؟
برای پاسخ گویی به این سؤال اطلاعات زیادی از منابع مختلف جمع آوری کرده و در این ارتباط چند فرضیه هم مطرح شده که با استفاده از داده های به دست آمده از پرسشنامه صحت و سقم این فرضیه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
فرضیه 1 : بین کمرویی و جنسیت رابطه وجود دارد.
بین میزان کمرویی دختران و پسران تفاوت معنی داری وجود دارد که این فرضیه با توجه به جدول(33-4)تأیید گردید یعنی نشان داده شد که بین میزان کمرویی دختران و پسران تفاوت معنی داری وجود دارد با توجه به نمرات به دست آمده نشان داده شد که دختران از پسران کمروتر می باشند. به عقیده صاحب نظران دختران به دلیل مسائل فرهنگی کمروتر به نظر می رسند که در این پژوهش تأیید گردید و فرضیه مورد نظر قابل تعمیم به جامعه می باشد همچنین نتیجه این تحقیق با تحقیق عصمت غریب رضا یزدی (1372)که در پیشینه آمده هماهنگ و یکسان است.