فصل اول
اصول سیستم ترمزهای هیدرولیکی
1ـ1ـ کاربرد و انواع ترمزها:
2ـ1ـ ترمزهای مکانیکی 3ـ1ـ اصول هیدرولیک 4ـ1 کاربرد ترمز هیدرولیکی 5ـ1ـ سیستم ترمز دوبل : 6ـ1 سیلندر اصلی 7ـ1ـ سیلندر چرخها
8ـ1ـ عمل خود انرژی زائی(Self- energizing Action)
9ـ1ـ حرکت بازگشتی :Return strock
10 ـ1ـ چراغ اخطار (Warning Light)
11ـ1 ترمزهائی که خودشان تنظیم می شوند ( نوع کاسه ای
12ـ1ـ ترمزهای دیسکی :
2ـ کالیپر شناور : Floating caliper) (
ـ کالیپر لغزشی :(sliding caliper)
13ـ1ـ ترمزهای دیسکی که خودشان تنظیم می شوند .
14ـ1ـ سوپاپ اندازه گیری : (Metering Valve)
ـ1ـ سیال ترمز : (Brake Fluid)
19ـ1ـ خطوط ترمز : (Brake Lines)
24ـ1ـ انواع ترمزهای پرقدرت که بکمک خلأ بکار می افتند .
3ـ نوع کمکی : (Assist)
مقدمه
26ـ1ـ تشریح ترمزهای پر قدرت نوع « کامل »
27ـ1ـ ترمز پر قدرت دو دیافراگمه بندیکس :
28ـ1ـ ترمز پر قدرت نوع افزاینده :
فصل دوم
اصول سیستم ترمز پنوماتیکی
25ـ1ـ بوستر کمکی ترمز
ترمزهای اتومبیل
این فصل کاربرد و عملکرد انواع ترمزهای مورد استفاده در اتومبیل را تشریح می کند . از آنجائی که اکثریت ترمزهای امروزی بوسیلة هیدرولیک بکار می افتد ، در این فصل کاربرد ترمزهای هیدرولیکی و ساختمان آنها شرح داده شده است . دو نوع ترمز هیدرولیکی وجود دارد : دیسکی و کاسه ای . در نوع کاسه ای ، کفشکهای ترمز به سطح داخلی کاسه ترمز می چسبند و در ترمز نوع دیسکی ، لقمه های مسطح ترمز یا کفشکها به دیسک مسطح می چسبند .
1ـ1ـ کاربرد و انواع ترمزها:
ترمزها حرکت اتومبیل را کند و یا متوقف می سازند . ترمزها ممکن است توسط سیستمهای مکانیکی ، هیدرولیکی ، فشار هوا و یا وسائل الکتریکی بکار انداخته شوند. وقتی که راننده پدال ترمز را فشار می دهد ، کفشکهای ترمز یا لقمه ها بطرف کاسه ترمز یا دیسک ترمز حرکت می کنند .
شکل 2-1 شکل 3-1
اصطکاک بین کفشکها یا لقمه ها با کاسه باعث کاهش حرکت و یا توقف اتومبیل می شود . در شکل (1ـ1) مکانیزم ترمز چهارچرخ را که از نوع کاسه ای است ، نشان داده شده است .
شکل (2ـ1) مجموعه کاسه ترمز را اطراف کفشکها نشان می دهد . کفشکهای ترمز با یک ماده آسبست که می تواند در مقابل گرما مقاومت کند و اثر خوبی در مقابل کشش داشته باشد لنت کوبی می شود . موقعی که کفشکها به کاسه ترمز یا دیسک نیرو وارد می کنند ، گرما و کشش در آن زیاد می شود . در طول یک ترمز شدید کفشکها ممکن است با یک فشارPsi 1000 به کاسه یا دیسک فشرده شوند . وقتی که اصطکاک یا فشار افزایش می یابد ، یک کشش اصطکاکی قوی روی کاسه ترمز یا دیسک ایجاد میشود و یک اثر ترمزی قوی روی چرخها نتیجه می گردد .
همچنین یک مقدار زیادی از گرما بوسیلة اثر اصطکاک ایجاد می گردد . کاسه دیسک و کفشکها گرم می شوند . نهایتاً ممکن است درجه حرارت به 500 درجه فارنهایت یا 260 درجه سانتی گراد برسد . این گرما به طرق مختلف به کاسه یا دیسک