نام محصول: پاورپوینت بازرسی چشمی در جوشکاری
فرمت : PPT
تعداد اسلاید: 67
زبان : فارسی
سال گردآوری : 93
ترکها ( Cracks )
زمانی که تنشهای موضعی از حد استحکام ماده فراتر روند در جوش ویا فلز پایه ترک ایجاد می شود.
انواع ترک بر اساس شکل:
طولی: ترکهای طولی در جوشهای کوچک بین مقاطع سنگین،معمولا بر اثر سرعت بالای سرد شدن و تنش بالا رخ می دهند.
عرضی:معمولا بر اثر تنشهای طولی انقباضی،روی فلز جوش یا چکشخواری کم بوجود می آیند.
ستارهای:در اثر قطع نمناسب جوشکاری قوسی در چاله انتهایی جوش بوجود می آیند.
ذوب ناقص دیواره LOF
در نتیجه روش نا مناسب جوشکاری ، آماده سازی نامناسب فلز پایه یا طراحی نا مناسب اتصال بوجود می آید . دلایل بوجود آورنده عبارتند از حرارت ناکافی جوشکاری یا عدم دسترسی کافی به تمام وجوه همجوشی یا هر دو .
همچنین اکسیدهای به شدت چسبنده نیز جلوی ذوب کامل را می گیرند .
در صورت عدم نفوذ فلزجوش به اتصال ایجاد می شود
منطقه نفوذ نکرده ، یک ناپیوستگی محسوب می شود که به آن نفوذ ناقص گفته می شود . نفوذ ناقص می تواند بر اثر حرارت نا کافی جوش ، طراحی نامناسب اتصال ( مثلا ضخامت زیاد و عدم توانایی نفوذ قوس جوشکاری ) یا کنترل نا مناسب قوس جوش بوجود آید . جوشهایی که نیازمند نفوذ کامل هستند ، معمولا توسط روشهای غیر مخرب مورد بازرسی قرار می گیرند . این موضوع به خصوص در پلها ، خطوط لوله ، محفظه های تحت فشار و کاربردهای هسته ای صدق می کند.
لکه قوس ( Arc strikes )
از اصابت قوس روی فلز پایه ای که به داخل فلز جوش هم آمیخته نخواهد شد ، باید احجتناب کرد . با آغالز قوس ممکن است حجم کوچکی از فلز پایه برای لحظه ای ذوب گردد . این امکان وجود دارد که فلز مذاب بر اثر کوئینچ شدن ترک بخورد یا حفره سطحی کوچکی در فلز منجمد شده شکل بگیرد . اینگونه ناپیوستگی ها ممکن است منجر به ترک خوردگی های گسترده در حین سرویس شوند.
هرگونه ترک یا خدشه ای که بر اثر اصابت قوس ایجاد شود باید سنگ زنی شود تا به حاشیه های صاف و صیقلی برسد و سپس برای حصول اطمینان از سلامت ، مورد بازرسی مجدد قرار گیرد.
بازرسی چشمی در جوشکاری PPT