نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی PPT

اختصاصی از نیک فایل واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی PPT دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی PPT


واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی PPT

 

 

 

 

 

 

 

 

نام محصولپاورپوینت واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی 

فرمت : PPT

تعداد اسلاید : 91

زبان : فارسی و انگلیسی (به همراه تصاویر و جداول متعدد)

رشته : ایمنی شناسی

مقطع : کارشناسی

سال گردآوری : 94

 

 

گوشه ای مطالب محصول‌ :

 

آنتی ژن (Antigen): هر ماده ای که بتواند به طور اختصاصی به مولکول آنتی بادی یا پذیرنده سلول T متصل شود، آنتی ژن نامیده می شود.

 

آنتی بادی ها می توانند تقریبا همه انواع مولکول های بیولوژیک مثل متابولیت های ساده حدواسط، قندها، لیپیدها و هورمون ها و همین طور ماکرومولکول هایی چون کمپلکس کربوهیدرات ها، فسفولیپیدها، اسیدهای نوکلئیک و پروتیین ها را به عنوان آنتی ژن شناسایی کنند.

 

اگر چه همه آنتی ژن ها توسط لنفوسیت های اختصاصی یا آنتی بادی ها شناسایی می شوند، فقط برخی از آنتی ژن ها قادر به فعال کردن لنفوسیت ها هستند. مولکول هایی را که سبب تحریک پاسخ های ایمنی می شوند، ایمونوژن (Immunogen) می نامند.

 

در بعضی موارد ممکن است یک آنتی ژن نتواند سیستم ایمنی را تحریک کند ولی به طور اختصاصی به آنتی بادی و گیرنده های آنتی ژن در سطح لمفوسیتهای B-cells و T-cells متصل می شود، در صورتیکه ایمونوژن حتما" سیستم ایمنی را تحریک می کند.

ماکرومولکول ها مانند پروتیین ها، پلی ساکارید ها و اسیدهای نوکلئیک بسیار بزرگتر از ناحیه اتصالی آنتی ژن در یک مولکول آنتی بادی هستند. بنابراین هر مولکول آنتی بادی فقط به بخشی از ماکرومولکول که شاخص (determinant) یا اپی تپ (epitope) نامیده می شوند.

 

شناسایی آنتی ژن بوسیله آنتی بادی به صورت مکمل فضایی، اختصاصی، اتصال غیر کوالان، برگشت پذیر و گرمازا است.

1- مکمل فضایی (Geometric complementarity) : این عامل بستگی به شکل فضائی حفره پاراتوپ دارد که به آن فرضیة قفل و کلید (key and lock)  می گویند. بعبارت دیگر این حفره را می توان بمانند لباسی که سیستم ایمنی، خیاط، برای یک فرد، که آنتی ژن باشد، دوخته است، تشبیه کرد.

2- اتصالات غیر اشتراکی (Noncovalent interactions): این اتصالات بین مولکول آنتی ژن و اسیدهای آمینه منطقة پاراتوپ آنتی بادی، که در تماس مستقیم با آنتی ژن هستند برقرار است و شامل پیوندهای هیدروژنی(Hydrogen bond) ، پیوندهای الکتروستاتیک (Electrostatic)، نیروی الکتریکی واندروالس (Van der Waals bond) و پیوندهای هیدروفوبیک

 (Hydrophobic bond) می باشد.

 

3- اختصاصی بودن (Specificity): منظور از اختصاصی بودن واکنش آنتی ژن و آنتی بادی این است که یک آنتی بادی از بین هزاران ملکول  فقط توانایی اتصال به اپی تپ یک آنتی ژن خاص را دارد که این اپی تپ خاص را اپی تپ اختصاصی آن آنتی بادی می نامند.

اختصاصی بودن پیوند آنتی ژن و آنتی بادی تحول عظیمی در روش های تشخیص طبی ایجاد نموده است. این ویژگی واکنش بین آنتی ژن و آنتی بادی منشا پایه ریزی روش های بسیار متعددی برای شناسایی و اندازه گیری ملکولهای متنوعی در علوم زیستی گردیده است. منشا این ویژگی مکمل بودن شکل فضایی اپی تپ و پاراتپ است.

 

4- گرمازایی (Exothermic): پیوند بین آنتی ژن و آنتی بادی یک واکنش گرمازا(اگزوترمیک) می باشد. که حدود 2 تا 40 کیلوکالری بر مول انرژی آزاد می کند.

 

5- برگشت پذیر (Reversible): اتصال آنتی بادی به آنتی ژن یک واکنش برگشت پذیر می باشد، زیرا در اتصال آنتی بادی به آنتی ژن، پیوندهای ضعیف ( پیوندهای هیدروفوب، هیدروژنی، یونی و واندروالس) مشارکت دارند.

 

 

 

 

 


دانلود با لینک مستقیم


واکنش های آنتی ژن -آنتی بادی PPT
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد