فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:129
فهرست مطالب:
عنوان مطلب صفحه
چکیده -------------------------------------------- 1
مقدمه --------------------------------------------- 2
بررسی و نقد منابع ------------------------------------ 8-4
فصل اول : پارس ها قبل از تأسیس سلسله هخامنشیان
1-1 ) محل سکونت پارس ها ------------------------------ 11
1-2) اجداد کوروش و داریوش ----------------------------- 13
1-3 ) کورش قبل از سلطنت ------------------------------ 16
فصل دوم : سلطنت کورش بزرگ
2-1 ) نبرد کورش با مادها و قدرت یابی او -------------------- 22
2-2) فتح لیدیه -------------------------------------- 27
2-3 ) فتوحات کورش در شرق ---------------------------- 37
2-4 ) جنگ بابل ------------------------------------- 43
2-5) رابطه و منش کورش با مغولان ------------------------- 55
2-6) مرگ کورش ------------------------------------
فصل سوم : دوران پادشاهی کمبوجیه
3-1 ) به قدرت رسیدن کمبوجیه --------------------------- 59
3-2 ) فتح مصر توسط کمبوجیه --------------------------- 63
3-3 ) فتوحات کمبوجیه در شمال افریقا ---------------------- 68
3-4 ) ماجرای گئومات ---------------------------------- 72
3-5) مرگ کمبوجیه ----------------------------------- 78
فصل چهارم : داریوش بزرگ بر سریر قدرت
4-1 ) نحوه ی به قدرت رسیدن داریوش بزرگ ------------------ 80
4-2 ) اصطلاحات سیاسی ، قضایی ، اداری و اقتصادی داریوش کبیر --- 83
4-3 ) اقدامات نظامی داریوش بزرگ ------------------------ 101
4-6 ) عاقبت داریوش و آرامگاه او -------------------------- 119
سخن آخر ------------------------------------------ 120
منابع ---------------------------------------------- 123
مأخذ ---------------------------------------------- 124
نشریات -------------------------------------------- 128
سایت ها ------------------------------------------- 129
چکیده :
یکی از رویدادهای مهم دنیای باستان تشکیل حکومت هخامنش می باشد که 220 سال بر ایران شهر فرمان راندند.حکومتی که کورش تشکیل داد در کمتر از 20 سال یکی از بزرگترین شاهنشاهی شناخته شده جهان باستان تبدیل شد.
در اینکه چه عواملی در ایجاد این حکومت نقشی داشت می توان به مهاجرت آریایی به ایران و پیری حکومت های آسیای غربی و غیره اشاره کرد اما این موارد در مقایسه با اخلاق و رفتار سیاستمداران کورش عوامل کوچکی بیش نیستند.با دقت در اعمال و رفتار این پادشاه با اتباع خود ،با حاکمان و ملل مغلوب در نبرد که در توسعه اعتلای حکومت او تاثیری بس شگرف به جای گذاشت.
تثبیت سلسله هخامنشی در زمان کمبوجیه به علت حکومت نه چندان دراز مدت وی در زمان بردیا –که حداقل با ادعای پسر کورش بر تخت سلطنت نشست-به دلیل ناپایداری حکومت او تکلیفش به درستی معلوم نشد .اما از زمان داریوش ما می توانیم این ادعا را مطرح کنیم چرا که از داریوش به بعد به صورت متوالی از دودمان او (هخامنشان) بر ایران حکومت کردند و کسی غیر این خاندان متعرض آنها نشد .
مقدمه:
این تحقیق در زمینه ی چگونگی تشکیل و تثبیت سلسله هخامنشان و تجزیه و تحلیل و برسی اقدامات سه پادشاه هخامنشی کورش،کمبوجیه و داریوش کبیر و اوضاع زمان آنها و جنگ ها و سرزمین هایی که تصرف کردند که برای دانشجویان تاریخ،میراث فرهنگی و تمام مراکز پژوهش و آموزشی و تمام علاقه مندان به شناخت سلسله هخامنشیان مفید و ارزشمند است.در نوشتن این تحقیق از روش کتابخانه ای استفاده شده بدین صورت است که پس از مراجعه به کتابخانه های مختلف و جمع آوری کتاب های مربوط به این تحقیق و برسی و تجزیه و تحلیل آنها اطلاعات مورد نظرش را ثبت نموده ایم.این مساله را باید در نظر بگیریم که تحلیل های تاریخی بر خلاف تحلیل های طبیعی و تجربی از کل به جزء می باشند و قیاسی است،و از رویدادها ی جزئی به کل می رسیم.
با وجود اینکه مادها حکومت مقتدری در غرب ایران تشکیل دادند و حتی امپراتوری آشور را [به کمک بابلیان] از میان برداشتند، قسمت زیادی از ما ترک آن را از آن خود کردند ونیز به قول هردوت تا شرق ایران زیر نفوذ خود درآوردند اما قوم پارس که با آنها از یک نژاد و به احتمال زیاد پیشینه مشترک با مادها داشت و از زمان فرورتیش،حکومت وابسته به مادها داشتند نه تنها هرگز در قوم ماد مضمحل نشدند بلکه ضمن حفظ قومیت خود، حکومتی را راهبری کردند که سرانجام نه تنها مخدومان خود را از میان برداشت، بلکه مدت کوتاهی به امپراتوری معظمی در جهان بدل گشت به طوری که بعد از گذشت زمان بسیار طولانی هنوز از مفاخر ایران و مایه ی مباهات آنهاست.
این پژوهش به چهار فصل تقسیم می شود، فصل اول شامل پارس قبل از تاسیس سلسله هخامنشان که ابتدا سکونت گاه پارس و سپس اجداد کورش و داریوش و داستان تولد و کودکی کورش را مورد برسی قرار می دهیم.
فصل دوم شامل پادشاهی کورش کبیر که در این مبحث ابتدا درگیری کورش کبیر با آستیاگ و سپس جنگ کورش کبیر با لیدیه و کورش کبیر در شرق،نبرد کورش کبیر با بابل و رفتار کورش کبیربا مغلوبان را مورد برسی قرار می دهیم.
فصل سوم عنوان اصلی آن دوران پادشاهی کمبوجیه که شامل چگونگی به قدرت رسیدن کمبوجیه فتح مصر توسط کمبوجیه، فتوحات کمبوجیه در شمال آفریقا و ماجرای گئومات را بررسی خواهیم کرد.
فصل چهارم عنوان اصلی آن سلطنت یابی داریوش بزرگ که شامل کشور گشایی های داریوش بزرگ نظام اداری و اقتصادی شاهنشاهی داریوش بزرگ،و اقدامات و اصطلاحات داریوش کبیر، و عاقبت داریوش کبیر می باشد.
پایان نامه بررسی چگونگی تأسیس و تثبیت حکومت هخامنشیان