فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:46
فهرست مطالب:
مقدمه
درباره شرکت پتروشیمی خوزستان 6
بخش اول: تاریخچه 10
اهداف اتوماسیون یک Plant 10
نگرشهای کلاسیک به اتوماسیون 10
بخش دوم: شناخت کلی اجزاء یک DCS 15
Remote Control Panel 16
Comminication Medium 17
Central Control 17
System Uptime 19
ساختار کلی یک DCS 19
بخش سوم: اجزاء یک DCS نمونه 20
پیکربندی سیستم 21
تجهیزات CENTUM CS 3000 23
HIS )Human Interface Station) 23
1)Consol Type HIS 23
2) Desktop HIS 24
FCS )Field Control Station) 25
FCS for FIO 25
FCS for RIO 25
Compact Type FCS 25
ESB Bus و ER Bus 26
Node Units For FIO 27
ESB Bus Salve Interface 27
ER Bus Salve Interface 27
Field Control For RIO 28
RIO Bus 29
Nodes 29
Node Interface Unit 29
I/O Units)IOU) 29
آرایش LFCS، FCU و Nodeها 30
Compact FCS 32
I/O Modules 33
Fieldnetwork I/O )FIO) 33
ترکیب ماژولهای I/O و Terminal Block ها 34
Remote I/O )RIO) 36
Engineering PC)ENG) 36
Bus Converter (BCV) 36
Communication Gateway Unit )CGU) 37
Networks 37
Vnet 37
Ethernet 38
FieldBus 38
Redundancy و Reliabaility 39
طراحی Control Room 39
Floor Strength and Space 39
Floor Structure 39
Fooding and Dust –Proof Floor 39
روشنایی 40
تلفن 40
Air Conditioner 40
پنجره ها 40
شرایط آب و هوایی اطاق کنترل 40
دما و رطوبت 40
Vibration 40
پاکی هوا 41
میدان مغناطیسی 41
Power System Supply 41
انتخاب یک منبع تغذیه 41
منابع 42
پیش گفتار
دانشجویان کارشناسی رشته¬ های فنی موظف به گذراندن 3 واحد درسی با عنوان کارآموزی می باشند. هدف از گذراندن چنین دوره ای که به مدت 360 ساعت در یکی از واحدهای صنعتی مرتبط برگزار می شود، آشنا شدن هر چه بیشتر دانشجو با محیط های کاری و صنعتی و بکارگیری علومی است که در طول دوران کارشناسی آموخته است.
در طول این دوره دانشجو با تمامی مسائلی که در یک شرکت و یا واحد صنعتی وجود دارد، اعم از موارد طراحی و مهندسی، تعمیرات، خرید و فروش و ... برخورد کرده و از نزدیک با آنها تعامل دارد. وجود مهندسان و افراد خبره و بهره گیری از تجربه های آنها در زمینه های گوناگون نیز از مهمترین مزیت های دوره کارآموزی می باشد.
اینجانب نیز به دلیل شاغل بودن در پتروشیمی خوزستان این محل را به عنوان محل مورد نظر برای گذراندن دوره کاراموزی خود برگزیدم. این شرکت شامل سیستم های کنترل و ابزار دقیق، محیط زیست ، فرآیند و سیستم های مرتبط میباشد. در طول مدت کارآموزی، تمرکز اصلی خود را بر روی سیستم های کنترل قرار دادم و سعی بر بررسی تمامی جوانب این سیستم ها داشتیم.
در ادامه این نوشتار، شرح مختصری درباره¬ی شرکت پتروشیمی خوزستان که شرکت فنی مهندسی پترو صنعت تعمیرات ان را به عهده دارد خواهیم داشت و پس از آن به بررسی سیستم¬های کنترل توزیعی می پردازیم.
مقدمه
درباره شرکت پتروشیمی خوزستان
پلیمرهای مهندسی، دسته ای از پلیمرهای سنتزی با ویژگی های خاص هستند که آنها را از دیگر پلیمرها متمایز می سازد . این گروه از پلیمرها دارای قابلیت کاربردی بالایی در عرصه های مختلف بوده و ویژگی برجستة آنها تلفیق دو خصوصیت « استحکام بالا» و « وزن کم » می باشد که اجازه می دهد تا این مواد با ارزش و تخصصی در بسیاری از کاربردهای خاص ، جایگزین فلزات مرسوم و متداول شوند .
از دیگر خواص بارز این پلیمرهای ویژه ، داشتن مقاومت بالای حرارتی ، شیمیایی و خوردگی به همراه خواص الکتریکی قابل قبول و انعطاف پذیری در طراحی و شکل دهی است. این چنین خصوصیات ممتاز و با ارزشی سبب شده تا پلیمرهای مهندسی برای کاربردهای گوناگون در صنایع پیشرفته هواـ فضا، اتومبیل سازی ، الکترونیک و ساختمان و تولیـد محصـولات و لـوازم طبـی ، خـانـگی ، صنعتـی و بـازرگــانی منــاسب بـاشند . « پلی کربنات » و « رزین اپوکسی » دو نمونة گرما نرم و گرما سخت از این نوع پلیمرها هستند که به علت داشتن کاربردهای بسیار متنوع ، در مقیاس جهانی با حجم بسیار بالایی تولید و مصرف می شوند . به عنوان مثال پوشش های تخصصی و پر مصرف ، صنایع الکترونیک ، چسب ها ، کفپوش ها ، کامپـوزیت ها و صنـایع اتومبیل سازی ، قطعه سازی ، ساخت اسباب و لوازم طبی ، تجهیزات اداری ، بهـداشتی و ورزشی از عمـده زمینه های مصرف این دو نوع پلیمر مهندسی ارزشمند به شمار می رود .
پتروشیمی خوزستان به عنوان نخستین مجتمع تـولیدکنندة دو نمـونة بـرجسته از پلیمـرهای مهندسی یعنی « پلی کربنات » و « رزین اپو کسی » در خاورمیانه می باشد .
از آنجا که تولیدات این مجتمع می تواند علاوه بر رونق صنعت و اقتصاد داخلی و جلوگیری از واردات محصولات و کالاهای مرتبط با ارزش افزوده بالا، مانع از خروج میزان قابل توجهی ارز از کشور شود ، از این رو پس از ارائه گزارشات مقدماتی فنی و اقتصادی اجرای مراحل بعدی طرح به تصویب هیأت مدیرة شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسید . پس از انجام مطالعات مقدماتی فنی ـ مهندسی و بررسی های لازم اقتصادی ، قراردادهای خرید لیسانس و مهندسی پایة و تفصیلی و خرید تجهیزات طرح منعقد گردید.
شرکت پتروشیمی خوزستان در تاریخ بیست و ششم اسفند ماه سال 1376 تأسیس و عهده دار اجرای طرح تولید پلیمرهای مهندسی در محدودة منطقة ویژة اقتصادی بندر امام خمینی (ره) شد .
این مجتمع دارای هشت واحد فرآیندی شامل واحد تولید گاز منو اکسید کربن ، واحد جداسازی منواکسید کربن ، واحد تولید گاز فسـژن، واحد تولید بیس فنـل ـ آ (BPA) ، واحد اپوکسی رزین ، واحد پلی کربنات ، واحد تصفیه کلر و واحد آب ژاول می باشد. مجتمع دارای واحدهای جانبی متعددی می باشد. تهیه لیسانس و مهندسی پایه برعهده شرکت « سالزگیتر » بوده است و مهندسی تفصیلی و تدارک تجهیزات و تأسیسات جانبـی توسط شـرکت «ناموران » با مشارکت دو شرکت Noyvallesina و Energy Deployment انجام شـده است .
متخصصین متعهد ، مخلص ، مؤمن و تلاشگر صنعت پتروشیمی ایران ، در کنار مدیران پرتجربه این صنعت با راه اندازی این طرح در تیرماه 1383 به دست ریاست محترم جمهوری، دیگر بار دانش ، توانمندی ، اعتماد به نفس ، خود اتکایی و لیاقت خود را در اجرای پروژه ای دیگر از پروژه های ملی کشور به اثبات رسانیده و برگ زرین دیگری بر کارنامه افتخارات خویش افزودند .
بدون تردید راه اندازی « نگین پلیمری خاورمیانه » را می توان آغازگـر فصـل نوینی در تحول بنیادی صنعت پتـروشیمی کشور دانست . تحولی که بی هیچ اغـراق ، سرمنشـاء آن را باید پس از عنایت خاصة حضـرت حق تعالی ، در عنایت و توجه خاص تلاشگران و جهادگران سنگر صنعت به اهداف بنیادی « تلاش ، آفرینش و بالندگی » جستجو کرد .
موقعیت جغرافیایی:
شرکت پتروشیمی خوزستان در سایت 4 منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) ، در استان خوزستان واقع شده است.
گزارش کارآموزی شرکت پتروشیمی خوزستان سیستمهای کنترل