نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی – دانلود متن کامل به همراه تمام ضمائم

اختصاصی از نیک فایل پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی – دانلود متن کامل به همراه تمام ضمائم دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی – دانلود متن کامل به همراه تمام ضمائم


پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی – دانلود متن کامل به همراه تمام ضمائم

 مطالب این پست :

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی(M.S )

موضوع:

تغییرات محتوای آمینواسیدهای آزاد، ترکیبات فنلی و ترکیبات ایمیدازولی در دانه های در حال رویش سویا (Glycine max L. cv. Pershing) تحت اثر تنش شوری اسمزی و ژیبرلین

   با فرمت ورد  word  ( دانلود متن کامل پایان نامه به همراه تمام ضمائم  )

 

چکیده:

در پژوهش حاضر تاثیرات تنش شوری ناشی از کلرور سدیم 50 میلی مولار و تنش اسمزی ناشی از محلول پلی اتیلن گلیکول 6000 هم فشار با آن با غلظت 64 گرم بر لیتر با و یا بدون ژیبرلین
(10 میکروگرم بر میلی لیتر) بر محتوای آمینو اسیدی، ترکیبات فنلی و نیز ترکیبات ایمیدازولی در حین رویش دانه های سویا رقم پرشینگ (Glycine max L. cv. pershing) مورد بررسی قرار گرفته است.

دانه ها در طی یک دوره زمانی 48 ساعته با محلولهای فوق، محلول ژیبرلین و یا آب مقطر به عنوان شاهد آبیاری شدند و در پایان هر 8 ساعت، درصد جوانه زنی، محتوای کلی آمینواسیدهای آزاد، ترکیبات فنلی و ترکیبات ایمیدازولی و نیز محتوای آمینواسیدهای آرژینین، پرولین و گلیسین بتائین مورد اندازه گیری قرار گرفت.

بر اساس نتایج حاصل، تیمارهای نمکی و پلی اتیلن گلیکول قادر به ایجاد تاخیر در جوانه زنی دانه ها هستند و ژیبرلین این تاخیر را جبران می نماید.

به نظر می رسد که تیمار نمکی به ویژه با ایجاد تاخیر در افزایش محتوای آمینو اسیدی، آرژینین وترکیبات ایمیدازولی موجب تاخیر در جوانه زنی است در حالی که تنش اسمزی با ایجاد تاخیر و یا

کاهش در محتوای کلی آمینواسیدها و نیز محتوای گلیسین بتائین و پرولین باعث این تاخیربوده است.

افزایش تدریجی محتوای پرولین و گلیسین بتائین در حین تنش اسمزی و افزایش محتوای آرژینین و ترکیبات ایمیدازولی در تنش نمکی به طور احتمالی مکانیسمهای مهم مقابله با تنشهای مزبور در حین رویش دانه هستند.

به نظر نمی رسد که تغییر محتوای ترکیبات فنلی در حین رویش دانه دلیل قاطعی در تغییر قابلیت رویشی دانه ها باشد.

ژیبرلین به تنهایی و یا توام با تنشهای به کار رفته در این پژوهش باعث حفظ و یا افزایش محتوای
ترکیبات مورد سنجش بوده است.

پاسخ مقاطع زمانی مختلف به ویژه مراحل جوانه زنی مطلق و رشد در طی 48 ساعت به تیمارهای

مورد استفاده به طور لزوم مشابه نمی باشد.

 

واحد گرگان

پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی(M.S )

موضوع:

تغییرات محتوای آمینواسیدهای آزاد، ترکیبات فنلی و ترکیبات ایمیدازولی در دانه های
در حال رویش سویا (
Glycine max L. cv. Pershing) تحت اثر
تنش شوری اسمزی و ژیبرلین

استاد راهنما:

آقای دکتر آرین ساطعی      

استاد مشاور:

خانم دکتر مه لقا قربانلی

نگارش:

شهناز مبرا

بحث:

با مقایسه روند تغییرات شدت جوانه زنی در تیمارهای مختلف با یکدیگر و با نمونه های شاهد ولحاظ تغییرات محتوای هر یک از ترکیبات مورد بررسی، می توان به موارد طبقه بندی شده در بندهای زیر اشاره نمود:

 

4-1- دلایل احتمالی تاخیر جوانه زنی در کلرور سدیم 50 میلی مولار:

– تاخیر در محتوای کلی آمینواسیدهای آزاد در 8 ساعت اول و دوم ممکن است نقشی در کاهش جوانه زنی درمقاطع زمانی بعدی داشته باشد که در نهایت با جبران آن، این تاخیر نیز جبران شده است.

– در مورد آرژینین نیز تاخیر در افزایش محتوای آن در 8 ساعت اول تا چهارم ملاحظه می شود که مصادف با تاخیر در جوانه زنی است.

– به طور احتمالی، در شرائط انجام این پژوهش، تغییر در محتوای گلیسین بتائین و نیز پرولین نقشی در تاخیر جوانه زنی در تیمار شوری نداشته است.

– شدت کمتر کاهش ترکیبات فنلی نسبت به شاهد نمی تواند دلیلی محکم برای تاخیر جوانه زنی در شرائط شور باشد زیرا در تیمار های ژیبرلین ، بدون کاهش در جوانه زنی مقادیر ترکیبات فنلی بیشتر است.

– تاخیر شدید در افزایش ترکیبات ایمیدازولی به طور احتمالی دلیل مهمی برای تاخیر جوانه زنی در کلرور سدیم 50 میلی مولار بوده است.

 

 

4-2- دلایل تاخیر جوانه زنی در پلی اتیلن گلیکول 64 گرم بر لیتر:

– تاخیر جوانه زنی در 8 ساعت ششم ممکن است مربوط به محتوای کاهش یافته آمینواسیدهای آزاد باشد ولی در سایر مقاطع زمانی این چنین نیست.

– مشابه تیمار نمکی، در مورد آرژینین نیز تاخیر در افزایش محتوای آن در 8 ساعت اول تا چهارم ملاحظه
می شود که مصادف با تاخیر در جوانه زنی است.

– تاخیر در مقاطع زمانی اولیه ممکن است به کافی نبودن محتوای گلیسین بتائین و یا پرولین مربوط باشد ولی پس از آن چنین ارتباطی وجود ندارد.

– مشابه تیمار شوری، شدت کمتر کاهش ترکیبات فنلی نسبت به شاهد نمی تواند دلیلی محکم برای تاخیر جوانه زنی در شرائط شور باشد زیرا در تیمار های ژیبرلین ، بدون کاهش در جوانه زنی مقادیر ترکیبات فنلی بیشتر است.

– در 8 ساعت چهارم، تنش اسمزی ممکن است از طریق کاهش در ترکیبات ایمیدازولی موجب کاهش در جوانه زنی شده باشد ولی در سایر مقاطع این چنین به نظر نمی رسد.

 

 

4-3- مکانیسم های احتمالی مقابله با شوری و تنش اسمزی:

– در تنش اسمزی محتوای گلیسین بتائین به تدریج در حین جوانه زنی دانه افزایش می یابد. همچنین در این تنش پرولین ابتدا با تاخیر ولی در نهایت با شدت بیشتری نسبت به شاهد افزایش می یابد. که می تواند نشانه ای برای مقابله با تنش در مقاطع پایانی دوره 48 ساعته باشد.

 

– در تنش شوری مقدار ترکیبات ایمیدازولی در ابتدا به کندی ولی در نهایت به شدت افزایش نشان می دهد و به طور احتمالی در جبران تاخیر در جوانه زنی در پایان دوره 48 ساعته دارای نقش است.

– در تنش اسمزی نیز چنین افزایشی در پایان دوره ملاحظه می شود که ممکن است با مکانیسمی مشابه به افزایش توان رویشی دانه کمک کند.

 

4-4- اثرات ژیبرلین در جبران آثار منفی تنش شوری و تنش اسمزی:

– در تیمارهای واجد ژیبرلین، افزایش محتوای کلی آمینواسیدهای آزاد در مقاطع زمانی مختلف ممکن است آثار منفی تنش شوری را کاهش دهد ولی در مورد تنش خشکی فقط ممکن است در 8 ساعت ششم، از این طریق قادر به جبران کاهش جوانه زنی باشد.

– در مورد تنش شوری، ژیبرلین افزایش محتوای آرژینین را شدت می بخشد ولی این تاثیر را در تیمار توام با پلی اتیلن گلیکول نشان نمی دهد هرچند در هر دو تیمار تاخیر در جوانه زنی را جبران می کند.

– ژیبرلین ممکن است نقشی در جبران تاخیر جوانه زنی از طریق افزایش محتوای گلیسین بتائین در تنش اسمزی داشته باشد. همچنین قادر است تاخیر حاصل از تنش اسمزی در افزایش پرولین را جبران نماید. شوری مانع از اثر افزاینده ژیبرلین بر محتوای پرولین نیست ولی از این اثر مثبت بر افزایش محتوای گلیسین بتائین جلوگیری می نماید.

– ژیبرلین همچنین مانع از کاهش شدید محتوای ترکیبات فنلی است هر چند این تغییر موجب کاهش جوانه زنی نمی شود. ممکن است نوع ترکیبات فنلی در اثر اعمال ژیبرلین نسبت به شاهد یا تیمار شوری و یا تیمار پلی اتیلن گلیکول تغییر کرده باشد و یا ژیبرلین علی رغم افزایش ترکیبات فنلی، مکانیسمهای دیگری را برای جبران اثرات منفی این ترکیبات تحریک نموده باشد.

-این هورمون به افزایش محتوای ایمیدازولی نیز کمک می نماید.

 

4-5- مقایسه تنش اسمزی و تنش نمکی:

– تغییر در محتوای آمینواسیدهای آزاد و نیز آرژینین کمابیش در هر دو نوع تیمار مشابه است هر چند در 8 ساعت ششم محتوای آمینواسیدی کل کاهش شدیدتری نسبت به تیمار شوری دارد که ممکن است دلیل کاهش جوانه زنی باشد.

– در تنش اسمزی ممکن است حفظ و افزایش تدریجی گلیسین بتائین و پرولین علی رغم کاهش ابتدایی محتوای آنها، مکانیسمی برای مقابله با تنش باشد ولی در تنش شوری این پدیده ملاحظه نمی شود.

– در تنش اسمزی جهت تغییرات محتوای ترکیبات فنلی مخالف با جهت تغییرات محتوای ترکیبات ایمیدازولی است ولی در تیمار شوری به جز مقاطع زمانی 8 ساعته پنجم و ششم، جهت این تغییرات مشابه است.

– در تنش شوری تاخیر در افزایش محتوای ترکیبات ایمیدازولی جدی تر از تنش اسمزی است.

– پاسخ تیمار توام ژیبرلین با هر یک از تیمارهای تنش زا به طور لزوم یکسان نیست. برای مثال

می توان به تفاوت این پاسخها در مورد جوانه زنی، محتوای آرژینین و گلیسین بتائین اشاره نمود.

 

4-6- مقایسه با دیگر پژوهشها:

– از نظر زودهنگام بودن پاسخ دانه ها به ژیبرلین نتایج پژوهش حاضر مشابه پژوهشهای دیگریمانند Fountain و Bewley در1976 بر روی کاهو میباشد که برای مثال تعدیل سنتز پروتئینها قبل از جوانه زنی را از آثار تیمار با ژیبرلین می دانند. با این وجود برخلاف Li و همکاران در 2005 که اثر مثبتی برای GA3 در کاهش آثار منفی شوری بر جوانه زنی ندیدند، نتایج کار حاضر با آثار GA4 از این نظر قابل مقایسه است و با پژوهش نامبردگان شباهت دارد.

– با توجه به مساعد بودن افزایش اسید آمینه های آزاد و یا آرژینین با بهبود رویش دانه و سهم قابل ملاحظه آرژینین از اسید آمینه های آزاد کل در این تحقیق، نتایج حاصل با پژوهش Todd و همکاران در 2001 بر روی دانه های کاج و نتایج Dilworth و Dure در 1978 در مورد دانه های پنبه و نتایج Swamy و همکاران در 2004 بر روی ریزوفورا و همچنین نتایج Bertani و همکاران در مورد گردو مطابقت دارد.

متن کامل را می توانید دانلود کنید چون فقط تکه هایی از متن این پایان نامه در این صفحه درج شده است (به طور نمونه)

ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه

همراه با تمام ضمائم با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند

موجود است


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی – دانلود متن کامل به همراه تمام ضمائم
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد