فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:77
فهرست مطالب:
عنوان
تارخچه مخابرات وتلفن
شارژینگ
اصول PCM
تلفن ومراکز تلفنی
دستگاه تلفن
روش شماره گیری فرکانسی
مزیت سویچ دیجیتال
معایب سویچ دیجیتال
سیگنال دهی ACوDC جهت برقراری ارنباط
بین دستگاه تلفن
واحد تغذیه ونیروی مرکز مخابرات
سالن MDF
Lineو ترانک
واحد کنترل
سسالن دستگاه
سوئیچ EMD
همه چیز در مورد فیبر نوری
آشنایی با آنتن های bts
اتاق سوئیج
واحد کنترلی
سالن امتحان
اتاق PGS
سیستم برق مخابرات
مقدمه
اداره مخابرات بندر امام خمینی در سال 1351 فعالیت خودرا اغازکرد.با داشتن بیش از 3000شماره تلفن دیجیتال می باشد.دارای بیش از 30 کاتال ورودی و30 کانال خروجی می باشد.اداره مخابرات این شهرستان تابع اداره مخابرات ماهشهر می باشد.
تاریخچه
در سال 1876 الکساندر گراهام بل دستگاه تلفن را که قادر به ارسال و دریافت اصوات ناشی از صحبت انسان بود اختراع کرد . این دستگاه ساده شامل فرستنده ( میکروفن) و گیرنده ( گوشی ) بود که فرستنده آن خیلی خوب کار نمی کرد . ولی در سال 1877 مخترع آمریکائی ادیسون با استفاده از خواص کربن فرستنده بهتری ساخت . گیرنده بل همراه با فرستنده کربنی ادیسون یک تلفن با کارائی خوب را تشکیل می داد .
در مراحل اولیه اختراع تلفن فقط ارتباط بین دو دستگاه برقرار می شد و با افزایش تعداد تلفن نیاز به برقراری ارتباط بین دستگاههای تلفن متعدد احساس گردید لذا مکان هایی بنام مراکز تلفن ایجاد شد که به صورت دستی و به وسیله اپراتورها این ارتباط برقرار می شد. در مرکز تلفن دستی اپراتور بعد از اطلاع از درخواست برقراری ارتباط توسط هر یک از مشترکین تلفن شماره مشترک مقابل را از طرف تلفن کننده پرسیده و ارتباط بین دو مشترک را به وسیله اتصال سیم های دو مشترک به همدیگر برقرار می کرد .
با افزایش تعداد مشترکین مراکز تلفن امکان برقراری سریع بین مشترکین توسط انسان وجود نداشت . لذا در سال 1886 میلادی اولین مرکز تلفن نیمه خودکار که هنوز نیاز به اپراتور برای برقراری ارتباط داشت اختراع گردید و در سال 1889 م اولین مرکز تلفن خودکار که نیاز به تلفنچی نداشت توسط آقای استراگر ساخته شد . با سیستم اختراع استراگر می شد تعداد زیادی مشترک را به یک مرکز تلفن وصل کرد و یک مرکز بزرگ به وجود آورد .
استراگر :
در سیستم استراگر عمل سوئچینگ به وسیله سلکتور یا انتخاب کننده انجام می شد . ساده ترین سلکتور دارای یک محور است که روی آن یک بازوی اتصال قرار دارد و وقتی که لازم باشد می تواند چرخش مکانیکی انجام دهد و چندین کنتاکت روی یک نیم دایره به دور محور قرار دارد .
حال تلفن A می تواند به 10 مشترک دیگر وصل شود . کافی است که شماره تلفن مورد نظر را انتخاب کند . اگر به جای وصل کردن کنتاکتهای سلکتور به ده تلفن آنها را به ده سلکتور دیگر وصل کنیم و کنتاکت های آن ده سلکتور را به تلفن ها وصل کنیم مشترک A قادر است به صد تا مشترک وصل شود . در این حالت برای اینکه مشترک A به یکی از این صد مشترک وصل شود باید دو تا سلکتور شروع به حرکت بکند .
به این مرکز تلفن یک مرکز تلفن 2 مرحله ای می گویند که می تواند یکصد تلفن را سوئیچ کرده و به هم وصل نماید . در یک سیستم پیچ یده تر با استفاده از سه مرحله سوئیچینگ یعنی یک سلکتور در مرحله اول ده سلکتور در مرحله دوم و صد سلکتور در مرحله سوم می توان یک مرکز تلفن که هزار دستگاه تلفن به آن وصل شود درست کرد . هم چنین با چهار مرحله سوئیچ کردن می توان مرکز تلفن ده هزار شماره ای داشت .
شارژینگ
محاسبه هزینه مکالمه هر مشترک یکی از وظایف اصلی مراکز تلفن می باشد و هر شرکت مخابراتی با توجه به نوع ارائه سرویس های مخابراتی از مشترکین خود هزینه در یافت می کند. محاسبه هزینه بر اساس قوانین هر شرکت و نوع شبکه آن به متغییرهای زمان ، فاصله ، نوع خدمات بستگی دارد . در طرح نرخ گذاری و تعرفه بندی خدمات مخابراتی برای ارتباطات شهری ، بین شهری ،سیار و بین المللی با توجه به قوانین وضع شده هر کشور به طور کلی به سه دسته تقسیم میشود .
1. نرخ ثابت Flat Rate
2. نرخ هر مکالمه Per Call Rate
3. نرخ شمارش بر اساس زمان و منطقه Time-Zone-Metering
در ایران از روش سوم استفاده می شود به این ترتیب از مبدا هر شهر ( یعنی PC ) کشور را به ناحیه های مختلف بر اساس فاصله مطابق جدول بالا تقسیم می کنند . آنگاه مشخص می شود که چه کدهائی داخل هر zone قرار می گیرد . یعنی یک جدول مشخص میکند که هر شهر داخل چه zone قرار دارد بنابر این از روی zone مربوطه شارژینگ برای مکالمه محاسبه می شود .
هر مشترک در مرکز تلفن خودش دارای یک شماره اختصاصی و هم چنین چندین کنتور اختصاص می باشد ، به این ترتیب که هر مشترک در حین انجام هر مکالمه با توجه به شماره مقصدی که با آن در حال مکالمه می باشد از روی کد گرفته شده شارژینگ دریافت کرده و در کنتورهای مربوط به آن ثبت می گردد .
مثلا هر وقت مشترک مکالمه داخل شهری داشته باشد کنتور شهری افزایش پیدا می کند و هر وقت مکالمه بین شهری یا موبایل داشته باشد کنتور بین شهری افزایش می یابد.این کنتور ها در هارد سیستم ذخیره شده سپس به صورت یک فایل به روی Tape یا Mod یا CD ذخیره و به مرکز محاسبات ارسال می گردد . این روش محاسبه شارژینگ که بر اساس شمارش کنتور و عددی می باشد را اصطلاحا Bulk می گویند .
علاوه بر محاسبه شارژینگ به صورتBulk در سیستم های دیجیتال اطلاعات شارژینگ به صورت جزئیات کامل نیز ذخیره می شود .
گزارش کارآموزی اداره مخابرات بندر امام خمینی شبکه های مخابراتی