فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:46
فهرست مطالب:
• ترمز هیدرولیکی
• ترمز مکانیکی
• ترمز الکتریکی
• ترمز ترکیبی
• ترمز بادی یا پنوماتیکی
• مقایسه ترمزها
• سیستم ترمز دو کاناله و چند کاناله
• ترمز چندکاناله و ضد بلوکه ABS
سیستم ترمز هیدرولیکی
• سیستم ترمز دیسکی
سیستم ترمزکاسه ای
سیستم ترمز هیدرولیکی
دستگاه ترمز هیدرولیکی مضاعف
سوپاپها و سیلندرهای هیدرولیکی
سیلندر اصلی
سیلندر اصلی مضاعف
سیلندر چرخ
سوپاپ اختلاف فشار
سوپاپ تنظیم مجدد
سوپاپ کنترل مقدار
سوپاپ متناسب کننده
سوپاپ مرکب
هواگیری ترمز
ترمزهای پرقدرت مجهز به بوستر
انواع سیستمهای تقویت کننده ی نیروی ترمز
سیستم بوستر معلق در خلأ
سیستم بوستر معلق در هوا
سیستم بوستر (هیدرو بوستر )
طراحی سیستم ترمز هیدرولیک
نیروی ترمز و نیروی وارده بر محور
طراحی سیستم ترمز هیدرولیک پر قدرت ( مجهز به بوستر )
مزیت مکانیکی بوستر
راه حل دیگر :
طراحی بوستر با استفاده از دیاگرام
بدست آوردن کار انجام شده بوسیله بوستر
بدست آوردن نسبت بوستر
بدست آوردن قطر و خلأ نسبی در بوستر
کورس پیستون بوستر
طراحی حجم مخزن ذخیره روغن پمپ اصلی
روغن مورد نیاز کفشک و لقمه های ترمز
انبساط خطوط ارتباطی روغن
انبساط در لوله های لاستیکی
تلفات پمپ اصلی
تلفات در اثر تغییر شکل کاسه چرخ و محفظه سیستم ترمز دیسکی
تراکم در لنت لقمه ای و کفشک
تراکم در سیال ترمز
تلفات حجم در سوپاپها
تلفات حجم در سیستم بوستر
تلفات حجم در اثر وجود بخارات گازی یا هوا در سیستم ترمز
محاسبه کورس پدال
چکیده:
ترمز هیدرولیکی:
در این سیستم عامل انتقال نیرو بجای یک عضو مکانیکی به عهده ی یک مایع است . که این مایع از طریق لوله های ارتباطی باعث نیرو و انرژی می شود. اکثر خودروهای سواری و بسیاری از وسایل نقلیه دیگر همچون برخی از انواع موتورسیکلت ها بویژه موتورسیکلت پرقدرت، مجهز به این سیسستم می باشند.
شکل1-1
ترمز مکانیکی:
این سیستم به سیستم سیمی نیز معروف است. در این سیستم انتقال نیرو از محل نیرو، بوسیله ی راننده تا چرخها بوسیله المانهای مکانیکی از قبیل سیم و یا مکانیزمهای میله ای و یا بادامکی صورت می گیرد. برای مثال نوع سیمی، می توان از ترمز دوچرخه ها، ترمز خودروی ژیان و ترمز دستی خودروهای سواری و برای نوع میله ای می توان به ترمز عقب موتور سیکلت های پرقدرت اشاره کرد.
وقتی اهرم (1) در جهت عقربه های ساعت، حول محور ثابت شده بگردد، رابطه های (2) و (3)، کفشک های (4) و (5) را به سطح خارجی چرخهای (6) و (7) پرس کرده، برای اتومبیل ایجاد ترمز می کند.
شکل 2-1
ترمز الکتریکی :
راههای مختلفی وجود دارد که می توان از انرژی الکتریکی جهت استفاده از سیستم ترمز و متوقف کردن خودرو استفاده نمود. بطور مثال با کنترل نمودن جریان مصرفی سیم پیچ در دستگاه ترمز میتوان نیرویی را بوجود آورد. در یک ترمز الکتریکی متداول آرمیچر به چرخ و سیم پیچ به محور چرخ متصل است. سیم پیچ را به محور بادامک متصل می کنند، که در موقع ارسال جریان محور بادامک دار بوسیله الکترومگنتی کشیده شده و کفشکهای ترمز را به کاسه چرخ می چسباند و سیستم ترمز فعال می شود . در این سیستم مقدار قدرت ترمزی بوسیله ی پدال پایی یا دستی تعیین می گردد، بدین صورت که حرکت پدال باعث تغییر مقاومت داخلی یک رئوستا می گردد و همین مقاومت باعث تغییر شدت جریان سیم پیچ شده و در نتیجه قدرت ترمز تغییر می کند.
شکل 3-1
ترمز ترکیبی:
در سیستمهای ترکیبی از مجموع چند سیستم که در بالا گفته شد استفاده می شود، که هرکدام از آنها وظیفه دارند انرژی را درمسیر تعیین شده انتقال دهند. بطور مثال سیستم ترمز بادی هوای فشرده را از مخزن ذخیره هوای متراکم دریافت کرده و آن را تا محفظه ترمز در نزدیکی چرخها هدایت می کند و پس از آن سیستم ترمز مکانیکی انرژی را بوسیله شافتها میله ای فشاری، بادامکها، و غلتک ها انرژی را به کفشکهای ترمز هدایت می کند.
در نوعی دیگر سیستم پنوماتیک انرژی را از مخزن به تبدیل کننده، و سیستم هیدرولیک انرژی را از تبدیل کننده به ترمزهای چرخها میرساند.
ترمز بادی یا پنوماتیکی:
حداکثر نیرویی که بوسیله ی پا می توان بر روی پدال اعمال کرد در حدود 50 N می باشد که این نیرو برای متوقف کردن خودروهای سنگین و کامیونها کافی نمی باشد. به همین دلیل جهت افزایش نیروی ترمزی از فشار هوایی که وسیله کمپرسور تولید شده استفاده می گردد. در این سیستم به منظور عملکرد صحیح و بهینه آن از اجزایی استفاده شده که در دیگر سیستمهای ترمز وجود ندارد.
در زیر یک ترمز بادی همراه با اجزاء آن را ملاحظه می کنید.
شکل 4-1
مقایسه ترمزها :
با مقایسه نتایج مشاهده می شود که در مورد ارزش فنی ترمز هیدرولیکی نسبت به ترمزهای دیگر ارجح است، واز لحاظ قیمت نیز می بینیم که ترمزهای میانگین دو ترمز دیگر می باشد و در مورد ارزش مقایسه نیز سیستم هیدرولیکی نسبت به سیستمهای دیگری برتری دارد.
تحقیق سیستمهای مختلف ترمز و مقایسه سینماتیکی آنها با یکدیگر