فروشگاه load
بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و راهبرد های مقابله ای در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی
تعداد صفحات:110
پاورقی برای هر صفحه دارد
فهرست منابع دارد
فهرست جداول دارد
فهرست نمودار دارد
منابع دارد
تقدیم و تشکر 10
چکیده 11
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه 13
بیان مساله 16
سوالهای پژوهش 20
اهمیت ضرورت پژوهش 21
اهداف پژوهش 22
هدف کلی 22
اهداف فرعی 22
فرضیه های پژوهش 22
متغیرهای پژوهش 23
تعاریف نظری مفاهیم 23
بهزیستی روانشناختی 23
راهبرد های مقابله ای 24
راهبرد های مقابله ای مساله مدار 24
راهبرد های مقابله ای هیجان مدار 24
تعاریف عملیاتی مفاهیم 24
بهزیستی روانشناختی 24
راهبرد های مقابله ای 24
فصل دوم: پیشینه پژوهش
و....
چکیده
هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و راهبرد های مقابله ای در دانشجویان دانشگاه علامه در سال تحصیلی 92- 91 است. روش تحقیق از نوع همبستگی است.جامعهآماری این پژوهش عبارت از دانشجویان دانشگاه علامه بوده است، که آزمودنیها به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند....
مقدمه(برای نمونه)
راهبردهای مقابله ای عبارت است از روش های مدیریت موقعیتها و مقابله با رویدادهای زندگی است( کار، 2004). لازاروس و فولکمن (1991، به نقل از هاکنبری، هاکنبری، 1998) راهبردهای مقابله ای را روش تغییر موقعیتها و یا تفسیر موقعیتها می دانند. به نظر آنها این راهبردها فرایند پویا و مداوم هستند و به طور کلی به دو نوع تقسیم می شوند: مساله مدار و هیجان مدار. راهبردهای مقابله ای مساله مدار بیانگر اعمالی هستند که هدفشان تغییر یا کاهش موقعیتهای فشارزاست. معمولا زمانی که موقعیت یا رویداد، قابل تغییر باشد و یا فرد چنین تصور کند که می تواند موقعیت را کنترل کرده و آن را تغییر دهد، از اهبرد مساله مدار استفاده می کند. راهبردهای مقابله ای هیجان مدار عبارت است از تنظیم پاسخ هیجانی فرد در برابر مساله. در صورتی که موقعیت یا رویداد، غیر قابل تغییر باشد و یا فرد چنین تصوری داشته باشد، در این حالت از راهبرد هیجان مدار استفاده می نماید( بندو درایدن، 2011).
احساس بهزیستی هم دارای مولفههای عاطفی و هم دارای مولفههای شناختی است. افراد با احساس بالا بطور عمده ای هیجانات مثبت را تجربه میکنند و از حوادث و وقایع پیرامون خود ارزیابی مثبتی دارند، در حالی که افراد با با احساس بهزیستی پایین، حوادث و موقعیتهای زندگیشان را نامطلوب ارزیابی کرده و بیشتر هیجانات منفی نظیر اضطراب، افسردگی و خشم را تجربه میکنند( چاو، 2007).
بیان مساله
پیچیدگی جهان انسانی، توانایی مواجهه مناسب با مشکلات زندگی را کاهش می دهد. بروز تنشها و تنیدگیهایی را در پی دارد و موجب می شود تا مکانیزمهای دفاعی یا مقابله ای متعدد با هدف دستیابی به سازش یافتگی به راه افتند.در سالهای اخیر پژوهشگران( اسکینرو همکاران ، 2003) کوشش کرده اند تا به سازماندهی صدها شیوه مقابله ای که از پژوهش های پیشین بدست آمده اند به صورت خانواده های مرتبه بالاتر دست یابند.
در مجموع نتایج اغلب پژوهش ها نشان می دهد که کارایی و تاثیر روشهای پیشگیری یکپارچه بر روی نگرش، هیجان طلبی، رفتارهای مقابله ای از روش های نشر اطلاعات بالاتر است( یان و همکاران، 2008؛ روهرباخ و همکاران، 2010).
تحقیقات روی(2008) نشان می دهد که پاسخ های مقابله ای افراد سازش یافته با افراد سازش نایافتگی جسمی و روانی متفاوت است.در مطالعه مدی( 2004) معلوم شد دانشجویانی که وقایع ناخوشایند را به صورت درونی، پایدار و کلی تبیین می کنند در موقعیتهای غیر قابل کنترل درماندگی بیشتری را تجربه می نمایند.
با فرمت ورد
پایان نامه: بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و راهبرد های مقابله ای در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی