نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پروژه با عنوان فراوری ، تصفیه و جذب گاز

اختصاصی از نیک فایل دانلود پروژه با عنوان فراوری ، تصفیه و جذب گاز دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پروژه با عنوان فراوری ، تصفیه و جذب گاز


دانلود پروژه با عنوان فراوری ، تصفیه و جذب گاز

 

 

 

 

تعداد صفحات: 137

زبان : فارسی

فرمت : (word)

 

 

مقدمه:

گازی که از منابع گازی حاصل می شود، حاوی مقادیری ناخالصی مانند سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن، سولفید کربنیل، دی سولفید کربن و . . . همراه دارد که اصطلاحاَ گاز ترش نامیده می شود. وجود این گازهای اسیدی باعث ایجاد مشکلات خوردگی در صنایع نفت و گاز پتروشیمی می گردد. حذف این گازهای اسیدی صرف نظر از ایجاد مشکلات خوردگی که سالانه باعث از بین رفتن میلیونها دلار سرمایه می گردد، از نقطه نظر سمی بودن و یا ایجاد گازهای سمی بسیار مهم است. گاز سولفید هیدروژن که مهمترین ناخالصی به شمار می آید، از لحاظ سمی بودن قابل مقایسه با سیانید هیدروژن است و طبق استاندارد بین المللی مقدار آن در جریان گاز نباید از ppm 4 بیشتر باشد. بنابراین گاز پس از طی یک سری فرآیندها، گازهای اسیدی‌اش را از دست داده و به گاز شیرین تبدیل می‌گردد. فرآیندهایی که جهت تصفیه گاز به کار می‌روند با توجه به شرایط متفاوت بسیار متنوع می‌باشند. در حال حاضر آلکانل آمینها به طور گسترده در صنایع تصفیه گاز به عنوان حلال برای جذب هیدروژن سولفاید و دی اکسید کربن به کار می‌روند . بنا براین حفظ کیفیت آمین یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که برای بهبود عملکرد سیستم شیرین سازی گاز مورد برسی قرار می گیرد. خوردگی بیش از اندازه و اتلاف حلال آمین، دو موضوعی است که بیشترین هزینه عملیاتی را در سیستم آمین به وجود می آورد.

در این پروژه اطلاعات نسبتا کاملی در خصوص روشهای فرآوری گاز طبیعی، حلالهای آمین مورد استفاده در شیرین سازی گاز ترش، مشکلات و معضلات استفاده از این حلالها،  خوردگی در واحدهای فرآوری گاز و روشهای جداسازی آلاینده ها از حلالهای آمین ارائه شده است. این پروژه به فرمت WORD و قابل ویرایش  بوده و جهت استفاده دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی بسیار مناسب میباشد.

 

فهرست مطالب

 

فصل اول: روش های مختلف فر‌‌آوری گاز طبیعی.. 8

1-1- تاریخچه روشهای تصفیه گاز. 9

1-2- فرآیند های جذب در مایع.. 10

1-2-1- فرآیند جذب شیمیایی با واکنش برگشت‌پذیر. 10

1-2-1-1- محلول نمک قلیایی جهت جدا سازی گازهای اسیدی.. 11

1-2-1-1-1- فرآیندهای کربنات ها 13

1-2-1-1-1-1- فرآیند کربنات پتاسیم داغ 13

1-2-1-1-1-2- فرآیند کاتا کارب.. 15

1-2-1-1-1-3- فرآیند کربنات گرم آمین.. 17

1-2-1-1-1-4- فرآیند فلکسرب 18

1-2-1-1-1-5- فرآیند گیامارکو وتروکک 19

1-2-1-1-1-6- فرآیند سیبورد 22

1-2-1-1-1-7- فرآیند کربنات تحت خلاء 24

1-2-1-1-2 فرآیند الکازاید 25

1-2-1-1-3- فرآیند تری پتاسیم فسفات 26

1-2-1-2- فرآیند الکانل آمین ها 27

1-2-1-3- فرآیند اکسیداسیون در فاز مایع.. 27

1-2-1-3-1- فرآیند جی- وی.. 28

1-2-2- فرآیندهای جذب فیزیکی گازهای اسیدی توسط حلال های فیزیکی.. 30

1-2-2-1- فرآیند حلال فلور 31

1-2-2-2- فرآیند سلکسول 33

1-2-2-3- جذب به وسیله ی آب.. 35

1-2-2-4- فرآیند سپاسلو 36

1-2-2-5- فرآیند پوریسول 37

1-2-2-6- فرآیند رکتیسول. 38

1-2-2-7- فرآیند استاسولوان 42

1-2-3- فرآیندهای مخلوط حلال های فیزیکی و شیمیایی.. 42

1-2-3-1- فرآیند سولفینول 42

1-2-3-2- فرآیند سلفینیگ 44

1-3- فرآیندهای بستر جامد. 44

1-3-1- فرآیند جذب سطحی خشک... 45

1-3-1-1- فرآیند اکسید آهن.. 45

1-3-1-2- فرآیند اسفنج آهنی.. 47

1-3-1-3- فرآیند سافنولایم آر.جی.. 48

1-3-2- فرآیند های جذب سطحی در مایع.. 48

1-3-2-1- فرآیند شیرین سازی به وسیله محلول آبکی.. 48

1-3-2-2- فرآیند کمیسوئیت.. 49

1-3-3- الک های مولکولی.. 50

1-3-3-1- فرآیند جذب سطحی.. 53

1-4- فرآیند نفوذ غشایی.. 55

فصل دوم: فرآیند حلال های آلکانل آمین و بررسی مشکلات این حلال ها در صنایع گاز. 59

2-1- آلکانل آمین ها 60

2-1-1- ساختار شیمیایی آلکانل آمین ها 60

2-1-2خواص فیزیکی آلکانل آمین ها 62

2-1-3- واکنش های شیمیایی الکانل آمین ها 63

2-2- مقایسه و معیار انتخاب الکانل آمین ها 64

2-2-1- تری اتانل آمین ( TEA ) 64

2-2-2- منو اتانل آمین( MEA ) 64

2-2-3- دی اتانول آمین ( DEA ) 65

2-2-4- متیل دی اتانل آمین ( MDEA ) 66

2-2-5- دی گلایکول آمین ( DGA ) 66

2-2-6- دی ایزو پروپانل آمین ( DIPA ) 67

2-3- غلظت محلول های آمین.. 68

2-4- شرح کلی فرآیند آمین.. 68

فصل سوم: معضلات حلال آمین در فرآیند فرآوری گاز. 71

3-1- اتلاف آمین.. 72

3-1-1- تبخیر ( vaprazation ) 72

3-1-2- اتلاف مکانیکی.. 75

3-1-3- همراه بری ( (Entrainment 75

3-1-3-1- پراکنده شدن فاز مایع در فاز گاز. 75

3-1-3-2- پراکنده شدن گاز در مایع (foaming) 76

3-1-3-2-1- عوامل ایجاد کننده پدیده کفزایی.. 77

3-1-4- تجزیه و فساد محلول آمین.. 78

3-2- آلودگی های محلول آمین.. 78

3-2-1- هیدروکربن های محلول در آمین.. 78

3-2-2- مواد شیمیایی تزریقی به محلول آمین.. 78

3-2-3- ذرات ریز معلق در محلول آمین.. 79

3-2-4- محصولات فساد و تجزیه آمین.. 79

3-2-4-1- تجزیه حرارتی.. 79

3-2-4-2- تجزیه شیمیایی.. 80

3-2-4-2-1- واکنش های آمین ها با CO2 80

3-2-4-2-1-1- واکنش برگشت نا پذیر MEA با CO2 80

3-2-4-2-1-2- واکنش برگشت ناپذیر DEA با CO2 82

3-2-4-2-1-2-1- تاثیر پارامترهای مختلف در سرعت واکنشهای تجزیه و فساد DEA ( ) 86

3-2-4-2-1-2-1-1- تاثیر دما 86

3-2-4-2- 1-2-1-2- تاثیر غلظت اولیه DEA.. 88

3-2-4-2- 1-2-1-3- تأثیر فشار و حلالیت CO2 89

3-2-4-2- 1-2-1-4- تأثیر PH محلول. 90

3-2-4-2-1-3- واکنش برگشت ناپذیر DIPA با CO2 90

3-2-4-2-1-4- واکنش برگشت پذیر DGA با CO2 91

3-2-4-2-1-5- واکنش های برگشت ناپذیر MDEA با CO2 [16] 91

3-2-4-2-1-5-1- نقش پارامتر های مختلف در سرعت فساد و تجزیه MDEA (KMDEA) 96

3-2-4-2-1-5-1-1- تأثیر دما 96

3-2-4-2-1-5-1-2- تأثیر غلظت اولیه MDEA.. 97

3-2-4-2-1-5-1-3- تأثیر فشار جزئی CO2 98

3-2-4-2- 2- واکنش های برگشت ناپذیر آمین ها با COS. 99

3-2-4-2- 2-1- واکنش های برگشت ناپذیر MEA با COS. 99

3-2-4-2- 2-2- واکنش های برگشت ناپذیر DEA با COS. 99

3-2-5- نمک های آمین مقاوم حرارتی.. 103

فصل چهارم: خوردگی در واحد های فرآوری گاز. 109

4-1- انواع خوردگی.. 110

4-1-1- خوردگی عمومی.. 110

4-1-2- خوردگی گالوانیکی.. 111

4-1-3- خوردگی شیاری.. 111

4-1-4- خوردگی حفره ای.. 112

4-1-5- خوردگی سایشی.. 112

4-1-6- خوردگی تنشی.. 112

4-2- اثر گازهای اسیدی H2S و CO2 بر خوردگی.. 113

4-3- تاثیر نمک های مقاوم حرارتی بر خورندگی محلول آمین.. 116

4-3-1- اثر غلظت آنیون های نمک مقاوم حرارتی بر خوردگی.. 116

4-3-2- اثر نمک سدیم آنیون ها بر خوردگی.. 117

4-3-3- اثر دما بر خورندگی آنیون های نمک مقاوم حرارتی.. 118

4-3-4- اثر غلظت آنیون های نمک مقاوم حرارتی بر PH محلول آمین و تأثیرآن بر خوردگی.. 119

4-4- روش های جلوگیری از خوردگی در سیستم های آمین 122

فصل پنجم: روش های جداسازی آلودگی ها از محلول آمین.. 123

5-1- جداسازی هیدروکربن های محلول، مواد شیمیایی تزریقی و ذرات جامد معلق در محلول آمین.. 124

5-1-1- فیلتراسیون.. 124

5-1-1-1- فیلتر گاز ترش ورودی.. 124

5-1-1-2- پریکوت فیلتر. 125

5-1-1-3- فیلتر کربن فعال. 125

5-2- جداسازی نمک های مقاوم حرارتی و محصولات فساد و تجزیه آمین از محلول آمین.. 126

5-2-1- روش های احیاء موقت: 126

5-2-1-1- جایگزین کردن آمین کار کرده و آمین کار نکرده و تمیز. 126

5-2-1-2- خنثی سازی نمک های مقاوم حرارتی.. 127

5-2-2- روشهای احیاء کامل.. 128

5-2-2-1- تعویض بستر یونی.. 128

5-2-2-2- الکترودیالیز. 130

5-2-2-3- روش احیاء حرارتی(تقطیر) 131

فهرست منابع   136

 

کلمات کلیدی

دانلود رایگان پایان نامه- پایان نامه مهندسی شیمی- دانلود شیمی ,دانلود رایگان شیمی,تحقیق شیمی,پروژه شیمی,مقاله شیمی,مقالات شیمی، پاورپوینت شیمی، پایان نامه شیمی، کارآموزی شیمی، ترجمه شیمی، تحقیق آماده شیمی، تحقیق شیمی، کارشناسی ارشد، دانلود,رایگان، تحقیق، پروژه، مقاله، مقالات، پایان نامه، کارآموزی، ترجمه، آماده، کارشناسی ارشد، پایان نامه، گاز طبیعی- گاز ترش- گاز شیرین- شیرین سازی گاز- گاز مایع- مایع سازی گاز- NGL- هیدروژن سولفوره- ترکیبات گوگردی-مرکاپتان- حذف مرکاپتان-دانلود پایان نامه مهندسی شیمی- دانلود رایگان پایان نامه- پایان نامه مهندسی شیمی- پایان نامه شیرین سازی گاز- sour gas- sweet gas- gas sweetening- MEA- فرآیند جذب با آمین- جذب فیزیکی- جذب شیمیایی-DGA- Purisol-جذب شیمیایی-جذب فیزیکی، جذب شیمی- فیزیکی، فرآیند کربنات پتاسیم داغ، فرآیند کاتا کارب، فرآیند بنفیلد، فرآیند گیا مارکو وترکک، فرآیند سیبرد، فرآیند کربنات در خلاء، فرآیند تری پتاسیم فسفات، فرآیند فنلات سدیم، فرآیند آلکازید، فرمالیدها، متانول، فنل، اتانل آمین ها،  اسید آرسنیوس، گلایسین، خوردگی عمومی، خوردگی گالوانیکی، خوردگی شیاری، خوردگی حفره ای، خوردگی سایشی، خوردگی تنشی

 

گر به دنبال مقاله، کتاب یا پایان نامه خاصی هستید و یا نیاز به ترجمه تخصصی و روان دارید، درخواست خود را به این آدرس ایمیل کنید:

petrokadeh@yahoo.com

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پروژه با عنوان فراوری ، تصفیه و جذب گاز
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد