فرمت فایل:word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات :28
فهرست مطالب :
پیـدایش موســیقی :
بیـان موسیقـی :
موسیقـی در سـومـر:
موسیقـی در مصــر:
موسیقـی در اســرائیل:
موسیقـی در یـونان :
دوره ساسانیان:
موسیقی عرب قبل از اسلام :
موسیقی در اسلام:
موسیقی در قرون وسطی :
موسیقـی کلیسـا :
موسیقی در دوره رنسـانس :
نت نویسی و چاپ آن :
موسیقیدانـان و آهنگسـازان ایـران (دوره معاصر)
مرتضی حنـانه :
ابوالحسن صبا :
روح الله خالقی (1285-1344 شمسی) :
درویش خـان (1251-1305 شمسی) :
قمر الملوک وزیـری (1284 ـ 1338 شمسی) :
مرتضی محجوبی(1279ـ1344شمسی):
آشنایی با ساختار ظاهری سازهای معمول و مرسوم سنتی ایران
الف- تار
- سـه تار
- کمـانچـه
طــرز نواختن :
ویـولـون :
توضیحات
بسیاری از مظاهر طبیعت نوای موسیقی را ایجاد می کند. صدای آبشار، ریزش باران به روی آنها، وزش باد ازمیان برگهای درختان ، چهچه بلبل و چهار نعل اسب هر یک نغمه ای از نواهای طبیعت است.
انسان در میان این اصوات بدنیا آمد و مبانی موسیقی را از طبیعت آموخت. درسیر تمدن خود نیز انسان به اصوات جدیدی پی برد و دانست که هر حرکتی کم و بیش صوتی ایجاد می کند. بتدریج انسان متوجه شد که صداهای منظم در تنظیم کار و تهییج فعالیت او تاثیر دارد. او آن وقت برای حرکت دادن سنگهای بزرگ با آوازهای موزون برقدرت کار خود می افزود.
ترس از عوامل طبیعی مانند رعد و طوفان و زلزله و تاریکی باعث پیدایش عقاید دینی و ماورإ طبیعی شد و انسان به یک قدرت مافوق که عامل فعل و انفعالات طبیعی است ایمان آورد و برای حفظ وجود خود و غلبه بر ترس و وحشت به خدایان و اناع ارباب متوسل شد و برای پرستش آنها آوازهایی می خواند که تدریجاً بصورت سرودهای مذهبی و آوازهای گروهی برای عبادت باشکوه و تمنا از درگاه الهی درآمد.
کارل بوخر Karl Bucher دانشمند اجتماعی آلمان در پیدایش آوازهای بدوی انسان به این نتیجه رسیده است که ابتدا ضرب Rythme و نوای موسیقی Melodie بوجود آمد.
سپس برای تسهیل خواندن، شعر روی آن ساخته شد. امروز ترانه های محلی نیز به همین ترتیب بوجود می آید ، ابتدا یکی از کارگران مزارع آهنگی را زمـــزمه میکند دیگری از روی آن شعــری می سازد و روستائیان دیگر دسته جمعی آواز می خوانند و به آهنگ آن می رقصند به همین جهت می توان گفت که شعر و موسیقی و رقص تاریخ خود را از یک زمان آغاز کرده اند.
مقاله موسیقی