جمعآوری و ذخیره آب باران برای مصارف مختلف، از جمله مصرف شرب، از دیرباز در ایران و سایر کشورهای جهان معمول بوده است. شهرستان مینودشت دارای جمعیتی بالغ بر 260000 نفر است که حدو 200000 نفر آن در روستاها سکونت دارد و از 1366 آب انبار برای جمعآوری آب باران برای مصارف مختلف استفاده میکنند. لذا آنالیز شیمیایی و میکروبی آبهای جمعآوری شده از پشت بامها در آب انبارها، برای شناسایی منابع احتمالی آلودگی، یافتن روش مناسب برای جمعآوری و ذخیره آب باران و بهسازی مطلوب آب انبارها ضروری به نظر میرسد.
برای انجام این تحقیق، تعداد 114 نمونه آب، برای آنالیز پارامترهای شیمیایی و 68 نمونه آب برای آنالیز میکروبی از آب انبارهای روستاهای دهنه و صوفیان در شهرستان مینودشت، در مدت 8 ماه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که پارامترهای شیمیایی شامل: هدایت الکتریکی، قلیاییت، سختی، کلرور، نیترات و منگنز، در مقایسه با استاندارد آب آشامیدنی در حد مطلوب میباشند، اما غلظت بعضی از پارامترهای شیمیایی از جمله آهن در 9 درصد، سرب در 69 درصد و کروم در 6 درصد نمونههای جمعآوری شده، از حد مجاز بیشتر بود. از لحاظ پارامترهای میکروبی در 100 میلیلیتر از نمونهها، کلیفرم در 56درصد، اشرشیاکلی در 32 درصد و استرپتوکوک فیکالیس در 26 درصد از نمونههای جمعآوری شده بیش از حد مجاز بود.
کیفیت آب تعداد قابل ملاحظهای از آب انبارها، از نظر پارامترهای شیمیایی و میکروبی، به علت آلودگی برای شرب مناسب نمیباشد. آلودگیهای شیمیایی و میکروبی آب انبارها، میتواند ناشی از نفوذ فاضلابهای کشاورزی، فضولات حیوانی و انسانی و همچنین استفاده از آب رودخانه میباشد.
چکیده:
مقدمه
روش انجام تحقیق
روشها و دستگاههای مورد استفاده
نتایج
بحث و نتیجهگیری
هدایت الکتریکی
قلیاییت
سختی کل
کلرور
آهن
منگنز
سرب
کروم
پارامترهای میکربی
پیشنهاد برای ارتقای کیفیت آب آب انبارها
نتیجهگیری و نظریات شخصی:
شامل 15 صفحه فایل word
دانلود مقاله بررسی شیمیایی و میکروبی آب آبانبارهای روستایی در استان گلستان