طب انتظامی بازوی توانمند نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ، در راستای تحقق آرمان بلند خود مبنی بر حفظ سلامتی و توانمندی پاسداران امنیت جامعه فعالیت می کند. طب انتظامی حیطه ای از علم پزشکی است که به آن دسته از موارد مرتبط با سلامت و بهداشت می پردازد که بطور مستقیم یا غیر مستقیم در ارتباط با امنیت و سلامت عامه مردم بوده و پرداختن به آنها نه تنها به لحاظ بهداشتی ، بلکه از نظر امنیتی نیز قابل توجه هستند. به همین علت دست اندر کاران طب انتظامی ، علاوه بر دانش پزشکی باید توانمندی های لازم در امور انتظامی نیز داشته باشند.
طب انتظامی بدلیل ساختار ، ماموریت و ماهیت موارد مرتبط با آن یک حیطه کاملاً تخصصی است. جنس خاص ماموریت و شرح وظایف آن، باعث می شود که در بسیاری از موارد نیازمند همکاری نیروهای متخصص در رشته های مختلف با یکدیگر باشد. ساختار آن ایجاب می کند که همواره همگام با آخرین تحولات فناوری و دانش گام بردارد و ماهیت آن از سوی دیگر نیاز به انجام تحقیق و پژوهش ، هم بنیادی و هم کاربردی را ایجاب میکند.
حوزه های عملکردی طب انتظامی ، فقط در مسایل درمانی مرتبط با پزشکی و یا بهداشتی نیست. پژوهشهای قابل انجام و دارای کاربرد موثر در حوزه طب انتظامی ، در واقع کاربردهای دانشهای علوم پزشکی (شامل روانشناسی ، بیولوژی ، ژنتیک و علوم آزمایشگاهی) در مسایل انتظامی هستند ، مانند کاربردهای علوم آزمایشگاهی و یا ژنتیک در مسایل تشخیص هویت . از سوی دیگر بسیاری از حیطه های کارکردی انتظامی با خود مسایل مرتبط با حیطه های ذکر شده به همراه می آورند. به عنوان مثال ، طب هوایی در نیروهای هوا ناجا بدلیل حضور نیروهای انتظامی در شرایط خاص پروازی ، کاربرد خواهد داشت.
حوزه طب انتظامی ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ای از واﺣﺪهای ﻓﻌﺎل ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ اﺳﺖ که ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﻮﺳﻌﻪ و هماهنگی در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﻳﺰی ، ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺳﻴﺎﺳﺘﻬﺎی ﻛﻠﻲ ، هداﻳﺖ و ﻧﻈﺎرت ﺑﺮﻓﻌﺎﻟﻴﺘﻬﺎی ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ و ﭘﮋوﻫﺸﻲ در جهت اعتلای عملکرد بین بخشی و به روز شدن دانش و فناوری مورد لزوم برای نیروی انتظامی ، اﻳﺠﺎد می شود.
شامل 13 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله طب انتظامی