نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله ویژگیهای بسته بندی فرآورده های لبنی

اختصاصی از نیک فایل دانلود مقاله ویژگیهای بسته بندی فرآورده های لبنی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله ویژگیهای بسته بندی فرآورده های لبنی


دانلود مقاله ویژگیهای بسته بندی فرآورده های لبنی

امروزه بسته بندی به عنوان جزئی ضروری در فرآیند مواد غذایی محسوب  می شود و برای نگهداری، محافظت،  اطلاع رسانی ،  بازاریابی و.. از آن استفاده میشود . در حال حاضر بسته بندی آن چنان اهمیت دارد که زندگی بدون آن قابل تصور نیست و در حقیقت بسته بندی ضرورت زندگی مدرن است .

انسان رقبای بسیار ی در مصرف مواد غذایی موجود در جهان دارد . حیوانات - عمدتا جوندگان و حشرات – میکروارگانیسم ها (کپکها ، مخمر ها ، باکتریها ) در طول مراحل داشت  برداشت ، فرآیند ذخیره سازی، حمل و نقل و فروش باعث ایجاد ضایعات قابل توجهی در مواد غذایی می شوند . بنابراین تهیه و تدارک یک ماده غذایی خوب و سالم و جلوگیری از ضایعات  آن برای صنایع و اقتصاد ملی بسیار ضروری است و بسته بندی نقش موثری در کاهش ضایعات و حفظ سلامت مصرف کنندگان  دارد . ضرورت تهیه و ذخیره سازی مواد غذایی مورد نیاز ارتش در جنگهای مختلف نیز یکی از دلایل توسعه صنعت بسته بندی است .

در حال حاضر نیز صنعت بسته بندی از توسعه روز افزونی در جهان برخوردار است . در سال 1985 حدود 150 میلیون تن مواد بسته بندی تولید شد و طبق برآورد ها ، این عدد در ابتدای قرن بیست و یکم بالغ بر 250 میلیون تن شده است . مصرف سرانه مواد بسته بندی در کشورهای فقیر حدود 5 کیلوگرم،  اروپا حدود 160 کیلوگرم و امریکا بالغ بر250 کیلوگرم   است . شرایط و سطوح متفاوت زندگی در هر یک از این کشورها دلیل تفاوت فاحش موجود در میزان مصرف است . صنایع غذایی عمده ترین مصرف کننده مواد بسته بندی است .

 با توجه به گزارش FAO نزدیک به 50 درصد محصولات کشاورزی در اثر تاثیر شرایط جوی نامساعد تغییرات فیزیکی و شیمیایی ، دزدی و ... نابود می شود . بدون شک بسته بندی دارای نقش کلیدی در توسعه صنعت غذا در قرن اخیر است اگر بسته بندی از قدمت طولانی برخوردار است ولی هنوز جوان مانده و به عقیده برخی کارشناسان در آغاز انقلابی در صنعت بسته بندی است .

تعاریف و مفاهیم بسته بندی

بسته بندی علاوه بر نقش نگهداری نقش دیگری نیز برعهده دارند .

 تعاریف مختلفی از بسته بندی :

  • سیستم اختصاصی آماده سازی کالا جهت حمل و نقل ، توزیع ، ذخیره سازی ، فروش و مصرف نهایی
  • وسیله ای مطمئن جهت تحویل سالم محصول به مصرف کننده نهایی در شرایط مناسب و با حداقل هزینه
  • فعالیتی صنعتی – اقتصادی ( تکنو آکونومیک ) با هدف به حداقل رساندن هزینه های تحویل و افزایش فروش

 

بطور کلی بسته بندی مواد غذایی دارای دو عملکرد اصلی است :

الف ) حفاظت ماده غذایی و افزایش زمان ماندگاری

ب) آکاهی رسانی و تبلیغ محصول در نقطه فروش

بنا به دلایل فوق گرایش تولید کنندگان به بسته بندی افزایش پیدا کرده است :

  • بسته بندی به عنوان عامل تحریک کننده مشتری جهت خرید محصول محسوب می شود.
  • بسته بندی تصویری از محصول ارائه می دهد .
  • بسته بندی نقش یک پیغام را بازی می کند .

در برخی کشورها تا مدتی پیش دامداران شیر حاصل از دوشش دام ها را به کارخانه              می فروختند و لی شیر دریافت خریداران دارای مشخصات یکسانی نبود .

عادتهای غذایی مردم به سرعت تغییر پیدا کرده است و همواره تمایلات جدیدی را به دنبال دارد . امروزه صنعت بسته بندی باید تنوع ، اندازه مواد و اشکال بسته بندی را در نظر داشته باشد بعه طوریکه مشتری قادر به انتخاب بسته بندی باشد .

شامل 20 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله ویژگیهای بسته بندی فرآورده های لبنی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد