آب میوه ها از نظر اجرا یا عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده)، کدر(پالپ شده) و از نظر
میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ) به سه گروه آب میوه، نکتار میوه و شربت میوه تقسیم می گردد.
میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه ها 100 %، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین 25 % تا 50 % و در گروه
شربت میوه بین 6% تا 30 % متغیر می باشد.
فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکارگرفته می شود؛ متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح
مشخص نشده است. بدین سبب به نوشابه های شفاف، آب میوه و به نوشابه های کدر، نکتار گفته می شود.
مشخص است که بعضی از میوه ها مانند سیب، انگور و آلبالو، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به
صورت شفاف و بعضی دیگر مانند هلو، زرد آلو و پرتقال به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند. علیرغم کدربودن، از پرتقال آب میوه، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود. به صرف کدر بودن، اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامیآنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد. همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو، علاوه بر آب میوه،نکتار و شربتمیوه نیز تهیه می شود. بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تمامی شان درست نیست.تفاوت بین آب میوه های شفاف و نوشابه های حاصل از آن با سایر نوشابه ها، اجرای عمل پرس کردن و فرآیندشفاف سازی می باشد. پس از عمل شفاف سازی، آب میوه معمولا تًغلیظ می گردد. هنگام رقیق کردن کنسانتره باتوجه به میزان آب اضافه شده، آب میوه، نکتار و یا شربت بدست می آید. در مورد نکتار و شربت میوه اکثراً شکر واسید نیز اضافه می گردد.
نام محصول
تولید آبمیوه با قطعات میوه
ظرفیت پیشنهادی طرح (ظرفیت عملی)
8600 تن در سال
موارد کاربرد
نوشیدنی روزانه
مواد اولیه مصرفی عمده
کنسانتره میوه – شکر – اسید سیتریک – سود کاستیک
اشتغال زایی
28 نفر
زمین مورد نیاز
5000 متر مربع
زیر بنا
اداری
280
تولیدی
550
انبار
150
تاسیسات و سایر
20
میزان مصرف سالانه مواد اولیه اصلی
به ترتیب 1260 تن – 680 تن – 13 تن و 1 تن
میزان مصرفی
سالانه یوتیلیتی
آب
15000 متر مکعب
توان برق
150 کیلو وات
سوخت مصرفی
480 متر مکعب
سرمایه گذاری ثابت طرح
ارزی (یورو)
674600
ریالی (میلیون ریال)
9804/5
مجموع (میلیون ریال)
18237
محل پیشنهادی اجرای طرح
استان کرمان
فرمت فایل=zip
فایل=pdf
تعداد صفحات=29
طرح توجیهی تولید آبمیوه با قطعات میوه