مشخصات این فایل
عنوان: پرورش و تولید میوه کیوی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 15
این مقاله در مورد پرورش و تولید میوه کیوی می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله پرورش و تولید میوه کیوی
گیاهشناسی کیوی:
نام علمی کیوی Actinidia deliciosa از خانوادهActinidiaceae میباشد. کیوی درختی است دو پایه دارای ریشههای نسبتاً ضخیم، گوشتی آبدار و سطحی (باید از شخم عمیق در اطراف تنه خودداری نمود)، برگها خزان کننده و قلبی شکل و متناوب، گلها اواخر بهار شکوفا میشوند. میوه از اوایل آبان ماه قابل برداشت است و وزن متوسط میوه در ایران70 گرم میباشد. این میوه حاوی انواع ویتامینهای A,B,C,E,PP و همچنین موادی مانند تانن، روی، فسفر، سدیم، پتاسیم
تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول کیوی
کیوی فروت بومی چین بوده و مرکز اصلی آن Actinidia درسلسله جبال جنوب غربی چین است. مناطق انتشار جغرافیائی گونههای آن ازسیبری تا جنوب شرقی آسیا و از چین تا ژاپن میباشد. در طول قرن اخیر میوه مذکور به ژاپن، روسیه، اروپا، آمریکا و نیوزیلند راه یافته است ولی کشت و کار تجارتی آن بعد ازسالهای1960 توسعه یافته و اینک در سطح وسیعی در نیوزیلند، ژاپن، چین، روسیه، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، آلمان، آفریقایجنوبی و استرالیا کشت ....(ادامه دارد)
سابقه کشت کیوی در ایران :
برای اولین بار درسال 1347 آقای مهندس ابراهیمی در یکی از ویلاهای درهپشته رامسر دو اصله نهال کیوی را مشاهده نموده و تحت نظر قرارداد، سال بعد درخت ماده کیوی به بار نشست و اولین نمونه میوه آن ظاهر گردید. در زمستان همان سال یعنی بهمن ماه 1350 سرمای سخت و برف سنگین مازندران را فراگرفت که خسارات زیادی به درختان مرکبات وارد کرد ولی هیچگونه لطمهای به دو اصله درخت کیوی وارد نیامد. مقاومت درختان مذکور در مقابل سرمای طولانی وغیر منتظره متخصصین و کارشناسان باغبانی وزارت کشاورزی را متوجه ....(ادامه دارد)
مناطق مستعد کشت در کشور :
درحال حاضر تنها قسمت کوچکی ازسواحل بحر خزر که از آستارا تا ساری را در برمیگیرد برای استقرار باغهای کیوی شرایط مساعدی دارند. شرایط مذکور نه تنها مربوط به وضعیت عوامل جوی از قبیل درجه حرارت، رطوبت نسبی، ارتفاع و پراکنش بارندگی است بلکه PH خاک نیز در این ارتباط نقش مهمی دارد زیرا تنها در این نوار است که خاکها تا حدودی اسیدی یا خنثی بوده و برای رشد و پرورش کیوی مناسب است. لذا گسترش باغهای کیوی درسالهای اخیر در همین ....(ادامه دارد)
وضعیت نگهداری محصول کیوی:
میوهها پس از برداشت بایستی هرچه زودتر وحداکثر تا 48 ساعت بعد به سردخانه منتقل گردند، تاخیر در انتقال میوه به سردخانه در مراحل بعدی موجب بالا رفتن میزان ضایعات آن خواهد شد. در بعضی کشورها با استفاده از هوای سرد درجه حرارت میوه را سریعاً پائین آورده موجب افزایش عمر انباری آن میگردند ولی در ایران با استفاده از آب خنک این مهم انجام میگیرد.با توجه به اینکه این میوه خاصیت انبارمانی خوبی دارد، درصورتی که پس از ضدعفونی شدن ....(ادامه دارد)
وضعیت صادرات میوه کیوی:
از سال 1371 بتدریج با افزایش تولید، صدور این میوه آغاز شده و روند صادرات آن هرساله رو به افزایش بوده است. تا سال 1377 میزان صادرات کیوی فروت در آمار نامههای گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر بخشها بصورت تفکیک شده، ارائه نمیشد ولی از سال 1378 میزان صادرات این میوه در آمارنامههای گمرک بطور رسمی انتشار مییابد. میزان صادرات این محصول در سالهای 1371 لغایت 1378 که بطور غیر رسمی از طرف شورای کیوی کاران ارائه گردیده است بشرح زیر است .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله پرورش و تولید میوه کیوی
مقدمه
ترکیبات مختلف در مبوه کیوی گرم در صد گرم
گیاهشناسی کیوی
شرایط آب وهوایی
تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول کیوی
سابقه کشت کیوی در جهان
سابقه کشت کیوی در ایران
اهمیت اقتصادی باغات کیوی
وضعیت تولید محصول کیوی در ایران
مناطق مستعد کشت در کشور
پراکنش و سطح زیرکشت، تولید و عملکرد محصول کیوی
سطح زیرکشت،میزان تولید وعملکرد محصول کیوی درسال زراعی
سیمای کلی باغات کیوی
درجه بندی فنی باغات کیوی
پایه های درخت کیوی
ارقام کیوی فروت موجود
ارقام نر
ارقام ماده
نظامهای بهرهبرداری رایج باغات میوه کیوی
سطوح مکانیزاسیون باغات میوه کیوی
وضعیت تغذیه باغات کیوی
میزان جذب سالیانه عناصر در یک باغ کیوی با تولید تن درهکتار
آبیاری و روشهای مرسوم آن
دانلود مقاله پرورش و تولید میوه کیوی