مشخصات این فایل
عنوان: مبارزات انقلابی مردم ایران
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 34
این مقاله در مورد مبارزات انقلابی مردم ایران می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله مبارزات انقلابی مردم ایران
چگونگی شکل گیری:
با پیروزی انقلاب سلامی، ایجاد نهادهای حکومتی، جزو نخستین اقدامات «امام خمینی» بود. همه پرسی، انتخابات مجلس، ایجاد دادگاه های انقلاب و …، محصول سالهای نخستین انقلاب است. در کنار این نهادها، برای رسیدگی به جرایم و تخلفات روحانیون، هیات هایی از علمای بلاد، تشکیل شد. ابتدا در هر شهر، هیات صنف ی پنج نفره ای از علمای بلاد، به مسائل روحانیون، رسیدگی می کردند که بر اساس پیام مورخه ی 3/3/1358 امام، چنین وظیفه ای را عهده دار .....(ادامه دارد)
گفتار اول: اختیارات ولی فقیه
فقهای متقدم، در خصوص حدود قلمرو ولایت فقها در مباحث فقهی و به مناسبت موضوعات متفاوت، مطالبی گفته اند. شیخ مفید (متوفی 413 هـ ق)، ولایت فقیهان را در امور وصایت، در صورت فقدان سلطان عادل، امر مسلمی دانسته اند. هم چنین، اقامه ی حدود، برپایی نمازهای پنج گانه و نماز عیدین، نماز استسقاء و آیات را منحصر در اختیارات فقها می دانند و جل اختلافات بین مردم و قضاوت میان آن ها را نیز از جمله وظایف آن ها ذکر می کنند. ابی الصلاح حلبی (متوفی 447 هـ ق) نیز بخشی از کتاب خود را با عنوان تنفیذ الاحکام، به اختیارات .....(ادامه دارد)
مبانی حقوقی تشکیل دادسرا و دادگاه ویژه ی روحانیت
تحلیل مبانی حقوقی که به تشکیل دادگاه ویژه ی روحانیت منجر گردیده است، بدون بررسی اندیشه های گوناگونی که در خصوص حکومت وجود دارد، میسر نیست؛ زیرا امام خمینی، به عنوان نخستین فقیه شیعی، واژه ی حکومت اسلامی را مطرح و بر ضرورت و وجوب اقامه ی آن نیز پا فشاری کرده است و بر همین مبنا و با توجه به ویژگی های حکومت اسلامی .....(ادامه دارد)
ضرورت و مصلحت در قانون اساسی
تا پیش از صدور فرمان قانونگذاری در قانون اساسی جمهوری اسلامی نصر صریحی در مورد به رسمیت شناختن قاعده ی مذکور وجود نداشت در بازنگری قانون اساسی اصل 112 متضمن اعمال قاعده ی ضرورت و مصلحت شد و بدین صورت مجمع تشخیص مصلحت نظام که در تاریخ 17/11/1366 با فرمان امام تاسیس شده بود واجد نص قانونی شد.
اصل 112 این قانون اشعار می دارد.مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تشخیص مصلحت در مواردی که مصوبه ی مجلس .....(ادامه دارد)
نتیجه گیری
پس از پیروزی انقلاب اسلامی روحانیون به صورت صنفی شاخص و متمایز از سایر اقشار انقلابی، مطرح شدند و به نقش آفرینی پرداختند. در نتیجه دارای کارکردهای اجرایی قضایی قانون گذاری، اقتصادی و... شدند این وضعیت، موجب بروز نگرانی از نفوذ افراد ناصالح و روحانی نما در میان قشر روحانیت شد که به صدور فرمان تشکیل دادگاه ویژه روحانیت منجر گردید. با توجه به این فرمان دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت یک محکمه ی اختصاصی صنفی غیر وابسته به دادگستری است؛ بدین معنا که قوه ی قضاییه حق نظارت بر فعالیت آن و دخالت در چگونگی عملکرد آن را ندارد غیر وابسته بودن یک محکمه ی اختصاصی .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله مبارزات انقلابی مردم ایران
مقدمه
پیش گفتار
چگونگی شکل گیری:
فصل دوم
مبانی فقهی تشکیل دادسرا و دادگاه ویژه ی روحانیت
گفتار اول: اختیارات ولی فقیه
گفتار دوم: ضرورت و مصلحت
فصل سوم
مبانی حقوقی تشکیل دادسرا و دادگاه ویژه ی روحانیت
ضرورت و مصلحت حکومت
بند اول: ضرورت و مصلحت در حکومت اسلامی:
الف ـ ضرورت و مصلحت در آیینه ی فرامین ولی فقیه:
بند دوم: ضرورت و مصلحت در نظام جمهوری اسلامی:
گفتار اول: اهداف دادسرا و دادگاه ویژه ی روحانیت
بند اول: پیش گیری از نفوذ افراد منحرف و تبهکار
در حوزه های علمیه
اهداف و وظایف دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت
بند دوم: حفظ حیثیت روحانیت
.....(ادامه دارد)
دانلود مقاله مبارزات انقلابی مردم ایران