مشخصات این فایل
عنوان: توسعه ساختار کیفیت و پایداری آن در صنایع غذائی بر پایه فنون مهندسی کیفیت
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 20
این مقاله در مورد توسعه ساختار کیفیت و پایداری آن در صنایع غذائی بر پایه فنون مهندسی کیفیت می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله توسعه ساختار کیفیت و پایداری آن در صنایع غذائی بر پایه فنون مهندسی کیفیت
مقدمه
تا چندی پیش محصولات غذائی به روشهای سنتی و در کارگاههای کوچک تولید می شد. نیاز محلات یا شهرها در همانجا تامین می گردید. این موضوع باعث می شد که تولید کننده نیاز و خواسته های مشتری خود را به صورت حضوری و شفاهی دریافت و بر اساس تجربه، محصول را طراحی، تولید و به فروش برساند، که هم باعث رضایت مشتری و هم تولید کننده بود.اکنون از کارگاههای تولید کننده محصول غذائی محله ای دیگر خبری نیست. بر اساس قوانین وضع شده محصولات غذائی باید کاملاً بهداشتی و با بسته بندی مطمئن در مراکز صنعتی تولید و به بازار عرضه گردد.اکنون کمتر پیش می آید که تولید کننده با مصرف کننده نهائی ارتباط چهره به چهره داشته باشد، و بتواند بازخور کار خود را دریافت نماید. از طرفی توجیه اقتصادی نیز با تولید انبوه مترادف شده است که در نتیجه با تولید انبوه نایکنواختی کیفیت نیز .......(ادامه دارد)
بازخورهای سازمان مانند محصولات مرجوعی
معمولاً معیار انتخاب یک محصول نسبت به محصولات مشابه توسط مشتری محصولی است که علاوه بر برآورد سازی نیاز با کیفیت مطلوب، بار مالی و اتلاف وقت کمتری برای وی ایجاد نماید.محصول نامطلوبی که منجر به مرجوع شدن شود علاوه بر بار مالی مازاد به دوش مشتری باعث اتلاف وقت – نارضایتی کلی و تاثیر روانی منفی از سازمان در پی دارد. ضمن آنکه باعث می شود قیمت تمام شده محصول افزایش پیدا کرده و سازمان هزینه های سربار دیگری از .......(ادامه دارد)
روند فروش محصولات
محصول مطلوب محصولی است که همواره روند درخواست آن در بازار مصرف رو به رشد باشد. عوامل مختلفی از جمله مرغوبیت کیفی، سهولت مصرف، دسترسی آسان، قیمت و . . می توانند در جذب و یا دفع مشتری تاثیر گذار باشند. یکی از راههای ارزیابی عملکرد سازمان نسبت به شاخصه ها و رقبا کنترل بازار مصرف می باشد. مطمئناً در صورت ایجاد تغییر در روند فروش محصولات علتی وجود دارد که در زمانی که بصورت ناخواسته به وقوع پیوسته .....(ادامه دارد)
اکنون یک عدد به عنوان حد بحرانی تعریف می کنیم(مثلاً 250). اعدادی که بالاتر و مساوی عدد بحرانی می باشند به ترتیب در اولویت حل مشکل قرار می گیرند. بهتر است برای هر یک از علل خرابی یک پروژه بهبود تعریف شود. مطمئناً تاثیر برطرف سازی و کاهش اثر منفی هر یک از علل خرابی بروی دیگر علل خرابی اثر مثبت می گذارد. پس از آنکه پروژه های بهبود به سامان رسید بایستی دوباره ارزیابی مجدد صورت پذیرفته و یک عدد دیگر به عنوان حد بحرانی ....(ادامه دارد)
ارزیابی نتایج
از ارزیابی نتایج به عنوان تابلو راهنمای عملیات می توان یاد نمود. به جهت آنکه سازمان بتواند راه صحیح را به درستی تشخیص داده و جلو فعالیت های بیهوده که باعث تحلیل رفتن انرژی سازمان بر اساس معنای واقعی اثربخشی و کارائی را بگیرد، لازم است که کل عملیات (به صورت کلی) و هر یک از فعالیتها (به صورت جزئی) مورد ارزیابی قرار گرفته و اثر بخشی آن بر سازمان اندازه گیری شود.ذکر این نکته که تمامی فعالیتها و عملیاتها بایستی هدفمند بوده و ارزیابی نتایج فعالیتها بایستی بر اساس اهداف تعیین شده باشد مهم و ضروری می باشد. در همین رابطه لوئیس کارل می گوید: اگر دقت نکنید که به کجا می روید ممکن است در هر مسیری گام بگذارید. اما اگر .....(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله توسعه ساختار کیفیت و پایداری آن در صنایع غذائی بر پایه فنون مهندسی کیفیت
چکیده
مقدمه
مراحل اجرای عملیات
ایجاد بخشی با عنوان تحقیقات بازار
بازخورهای سازمان مانند محصولات مرجوعی
روند فروش محصولات
روش پیاده سازی FMEA
مرحله تجزیه اطلاعات
تحلیل FMEA
برگه ثبت داده ها
هیستوگرام
نمودار پارتو
نمودار علت و معلول
نمودار پراکندگی
نمودار کنترل
طرح مسئله و سپس حل آن
استفاده از ابزار QFD در اصلاح ساختار
روش اجرای QFD :
توسعه کیفیت در بوته عمل
ارزیابی نتایج
بهبود مستمر
دانلود مقاله توسعه ساختار کیفیت و پایداری آن در صنایع غذائی بر پایه فنون مهندسی کیفیت