لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه31
سیر قرمز به بیماری زنگ مقاوم است
پیش گفتار
نوعی رقم سیر که مازند نام دارد به دلیل زودرس بودن به بیماری زنگ سیر مبتلا نمی شود.
مهندس ماهیار عابدی – رئیس بخش تحقیقات سبزی و صیفی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ورامین گفت: میزان عملکرد محصول سیر در استان مازندران 5 تن در هکتار است و برای اولین بار در سال 1381 رقم مازند به ثبت رسید.وی افزود: این رقم که با استفاده از روش توده ای بدست آمد، برای کشت در منطقه مازندران مناسب است و به دلیل زودرس بودن بیه بیماری زنگ سیر مبتلا نمی شود.
مهندس عابدی مزایای این رقم را کوتاه بودن دوره رشد، قطر 5 تا 6 سانتیمتری غده ها، مصرف بذر 600 کیلوگرمی در هکتار و رنگ قرمز ذکر کرد و افزود: این رقم برای کشت در مناطقی از مازندران که دارای خاکهای سبک شنی (لومی) بوده PH حدود 6 باشند مناسب است.وی مناسب ترین زمان کشت این محصول را 15 مهرماه ذکر کرد و افزود: گیاه پرورش یافته این رقم دارای برگهای پهنی به رنگ سبز نقره ای با حاشیه ای صاف است و غده های گیاه نیز گرد بوده و قطری معادل 5 تا 6 سانتیمتر دارد و میزان بذر مصرفی آن 600 کیلوگرم در هکتار است و در ردیفهای 12 سانتیمتری قابل کشت است.
مهندس عابدی زمان برداشت این رقم را نیمه دوم اردیبهشت ماه ذکر کرد و افزود: بهترین زمان برداشت این محصول بعد از زرد شدن 60 تا 70 درصد برگها است.وی افزود؛ در حال حاضر تعداد زیادی از زارعان شیر گاو استان مازندران از این رقم استفاده می کنند.
نیاز اکولوژیکی
سیر در خاکهای حاصلخیز و زهکشی شده به خوبی رشد می کند. سیر را باید در خاک قوی و رغنی از مواد آلی کاشت. این گیاه را می توان در انواع خاک از لمونی سنگین تا شنی سبک نیز کشت کرد ولی بر روی خاک لوم شنی سست که از مواد آلی غنی باشد بهترین رشد را دارد. pH خاک بین 8/6 تا 2/7 ایده آل است کاشت سیر باید در آب و هوای معتدل نیمه گرمسیری و نیمه سردسیری و نیز روزهای کوتاه و دمای پائین در پائیز و یا اوایل زمستان انجام گیرد تا گیاه بتواند رویشی خوبی داشته باشد.
گیاهان پیازی
قدمت و مشخصات گیاهشناسی (Allium SatiVum) : گیاهی است دایمی ولی به منظور تولید به صورت یکساله کشت می شود سیر به صورت خودرو در زمانهای قدیم در شرق هندوستان وجود داشت گیاهشناسان زیادی براین عقیده اند که اهالی مناطق ساحلی مدیترانه نیز از زمانهای بسیار قدیم با این گیاه آشنایــی داشتند ولی این مناطق را موطن اصلی آن نمی دانند موطن اصلی آن دقیقا" معلوم نیست بعضی ها آن را بومی جنوب شرقی آسیا و بعضی ها بومی نواحی جنوبی اروپا می دانند.پیاز سیر از تعدادی پیاز کوچک و پهن تشکیل شده است و اصطلاحا" به آن سیرچه می گویند سیرچه ها برخلاف سیرچه های موسیر با پوسته نازکی احاطه گردیده که پس از مدتی از بین می رود بوته سیر در مناطق سردسیر یا معتدل تولید بذر نمی کند ولی گاهی اوقات ممکن است به جای گل ، پیازهای کوچکی سوی ساقه ظاهر شوند که بتوان با آن این گیاه را نیز زیاد کرد در حال حاضر واریته های Allium sativom به دو دسته تقسیم می شوند.
دسته اول گونه Sativum دارای سرواریته زیر است :
الف)A.sativum Var.sativum
ب)A.sativum var. Ophioscorodon با ساقه گل دهنده خمیده
ج)A.sativum var. scordoprasum (با ساقه گل دهنده ایستاده)
در دسته دوم Kuznetsor دو واریته دیگر معرفی می کند.
الف)A.sativum var saqitatum kaz (با ساقه گل دهنده)
ب)Asativum var vargarae KUZ بدون ساقه گل دهنده
تحقیق در مورد گیاه سیر