نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی

اختصاصی از نیک فایل دانلود مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی


دانلود مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی

 

مشخصات این فایل
عنوان: بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 58

این مقاله درمورد بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی می باشد.

خلاصه آنچه در  مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی می خوانید : 

بحث پیرامون نتایج حاصل از یافته ها
نتایج جزئی و تجربی
در فصل اول به کلیات طرح و بیان مسئله و پرسش آغازین و همچنین اهمیت و ضرورت تحقیق پرداخته شد، سپس اهداف کلی و جزئی و کاربردی تحقیق بر شمرده شد و آنگاه فرضیه های تحقیق که جمعاً شش فرضیه بوده مطرح و قلمرو زمانی و مکانی تحقیق مشخص و در خاتمه به تعریف مفاهیم پرداخته شد.
در فصل دوم پیشینه و مبانی نظری تحقیق   که مروری بر مبنای (تئوریهای مرتبط) با موضوع تحقیق می باشد که مرتبط با عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان می باشد می چرخد.
همانطور که تحقیقات متعدد نیز نشان داده اند، عوامل اجتماعی از جمله از هم گسیختگی خانواده ، سن پایین ازدواج، وضعیت نابه سامانی اقتصادی و اجتماعی ، اختلاف زناشویی ، طلاق و دوستان ناباب ، همسر معتاد، عدم نظارت، کنترل والدین ، محیط زندگی ، محل سکونت و عوامل اجتماعی دیگر تاثیر یه سزایی مستقیم در جرم زنان دارد.
بنابراین از اهالی حوزه های جامعه شناسی ریشه های انحراف و علل آن را نه در درون فرد بلکه در بیرون از او در واقعیت های اجتماعی ، نهادها، ساختارها، روابط اجتماعی و نظایر آن جستجو می کنند. اینک با مقدمه به بحث درباره جرم می پردازیم. در تعریف جرم که نگرش عوامل اجتماعی بر جرم در زنان بیان گردیده است بسیار کلی می باشد. جرم را می توان از عواملهای مانند عوامل روانشناختی، بوم شناختی، زیست شناختی و غیره بررسی کرد چون هر کدام از عواملی که نامبرده شد کلی می باشد ما به عوامل اجتماعی پرداخته ایم بنابراین مفهوم جرم پیچیده و مشکل می باشد به دلیل این که این امر با توجه به زمان و مکان های مختلف متغیر می باشد، به هر حال در این پژوهش از سنجش مقایسه ای که در آن فقط به تعدادی از جنبه های عوامل موثر اجتماعی (به دلیل اهمیت آنها) توجه شده است استفاده گردیده است.

این جنبه ها عبارت اند از:
«گسیختگی خانواده ها، محیط زندگی ، پایگاه اجتماعی، سن ازدواج، دین داری، تعلقات اجتماعی»
برای دستیابی به اهداف اصلی طرح عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی زندانهای استان گلستان و نگرش جرم نسبت به جنبه های مطرح شده جهت ایجاد راهکارهای مناسب برای تقلیل و کاهش جرم در زنان مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از روش تحلیل توصیفی و آزمون t مستقل به شرح ذیل می‌باشد.
1. نتایجی که در مقایسه از هم گسیختگی خانواده زنان کجرو، مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای وجود تفاوت معناداری بین از هم گسیختگی خانواده زنان کجرو ، مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود دارد که چون   محاسبه شد Siy (2tailed) مساوی با 002/0 است (کوچکتر از 05/0) پس می توان گفت با احتمال خیلی زیاد بین کسانی که در زندان می باشند و آنهایی که آزاد هستند از نظر از هم گسیختگی خانواده ها اختلاف معنا دارد وجود دارد. به عبارت دیگر از هم گسیختگی خانواده در ارتکاب جرم و به زندان افتادن  موثر بوده است.
و بنابه نظریه آنومی ویلیام گود معتقد است که خانواده کانون و هسته اصلی تشکل اجتماعی و به عنوان یک سیستم کوچک اجتماعی است زیرا بنای جامعه بزرگتری را فراهم می کند، هنجارها و ارزش های حاکم بر آن بر تک تک افراد تاثیر قطعی دارند و هر گونه نابسامانی در نهاد خانواده د ربروز شخصیت کج رو و بزهکار موثر است و به این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید می کند و بین از هم گسیختگی خانواده زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معناداری وجود دارد.
2. نتایجی که در مقایسه با محیط زندگی زنان کجرو مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای وجود تفاوت معناداری بین محیط زندگی زنان کجرو و مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود دارد که چون محاسبه شده Siy (2tailed) مساوی با 041/0 است (کوچکتر از 05/0) پس می توان گفت با احتمال زیاد بین کسانی که در زندان می باشند و آنهایی که آزاد هستند از نظر محیط زندگی اختلاف معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر عامل محیط زندگی در ارتکاب جرم و به زندان افتادن موثر بوده است. و بنا به نظریه همنشینی ساترلند معتقد است که مردی که مرتکب قانون شکنی می شوند مطمئناً نسبت به کسانی که مرتکب قانون شکنی نمی شوند ارتباط بیشتری با قانون شکنان دارند. هرگاه در یک خانواده شوهر یا برادر یا پدر و یا در بین دوستان و هم سالان در کوچه و محله با افراد معتاد فروشنده مواد مخدر ارتباط متقابل وجود داشته باشد به مرور از قبح عمل کاسته شده و افراد سالمی را که ممکن است دختران و زنان باشند می توانند به ورطه انحراف بکشانند و به این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید میکند و بین محیط زندگی زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معنا داری وجود دارد.
3. نتایجی که در مقایسه با پایگاه اجتماعی و اقتصادی  زنان کجرو مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای تفاوت معناداری بین پایگاه اجتماعی اقتصادی زنان کجرو و مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود دارد که چون  محاسبه شده Siy (2tailed) مساوی با 000/0 است (کوچکتر از 01/0) پس می توان گفت با احتمال خیلی زیاد بین کسانی که در زندان می باشند آنهایی که آزاد هستند از نظر پایگاه اجتماعی اختلاف معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر عامل پایگاه اجتماعی اقتصادی در ارتکاب جرم و به زندان افتادن موثر بوده است. و بنا به نظریه آنومی مرتن معتقد است که فقر اقتصادی باعث کجروی و جرم می شود فشاری که از طریق ساخت اجتماعی بر افراد وارد می شود باعث می شود که افراد برای رسیدن به اهداف منتخب جامعه به راههای غیر قانونی متوسل شوند و یا تحصیلات پایین و شاغل نبودن هم باعث کجرفتاری در افراد می شود. به این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید میکند و بین پایگاه اجتماعی اقتصادی زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معنا داری وجود دارد.
4. نتایجی که در مقایسه با سن ازدواج  زنان کجرو مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای تفاوت معناداری بین سن ازدواج زنان کجرو و مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود دارد که چون  محاسبه شده Siy (2tailed) مساوی با 044/0 است (کوچکتر از 05/0) پس می توان گفت با احتمال زیاد بین کسانی که در زندان می باشند و کسانی که آزاد هستند از نظر سن ازدواج اختلاف معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر سن ازدواج در ارتکاب جرم و به زندان افتادن موثر بوده است. و بنا به نظریه آنومی خانواده ویلیام گود معتقد است که افرادی که معمولاً مورد بی توجهی و بی مهری بوده اند و برای خلاص شدن از چنین وضعیتی یا دست به فرار زده اند و یا اینکه تن به ازدواجهای زودرس داده اند که در هر صورت با شکست هایی مواجه شده اند که آنها را به ورطه انحراف و جرم کشانده است. و به  این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید میکند و بین سن ازدواج زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معنا داری وجود دارد.
5. نتایجی که در مقایسه با دین داری  زنان کجرو مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای تفاوت معناداری بین دین داری زنان کجرو و مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود دارد که چون  محاسبه شده Siy (2tailed) مساوی با 013/0 است (کوچکتر از 05/0) پس می توان گفت با احتمال خیلی زیاد بین کسانی که در زندان می باشند و آنهایی که آزاد هستند از نظر دین داری اختلاف معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر عامل دین داری در ارتکاب جرم در به زندان افتادن موثر بوده است. و بنا به نظریه آنومی دورکیم معتقد است که نقش دینی و باورهای مذهبی در ارتباط با بازدارندگی از کج رفتاری و جرم تاکید دارد و همچنین کج رفتاری و جرم را ناشی از ستیز هنجارها و گاهی ناشی از فقدان و یا ضعف هنجارها میداند. و با این تفاسیر  به  این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید میکند و بین دین داری زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معنا داری وجود دارد.

6. نتایجی که در مقایسه با میزان تعلقات اجتماعی زنان کجرو مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) در این تحقیق حاصل شده است. گویای تفاوت معناداری بین تعلقات اجتماعی زنان کجرو و مجرم با زنان غیر مجرم (عادی) وجود ندارد که چون  محاسبه شده Siy (2tailed) مساوی با 146/0 است (بزرگتر از 05/0) پس می توان گفت بین کسانی که در زندان می باشند و کسانی که آزاد هستند از نظر تعلقات اجتماعی اختلاف معناداری وجود ندارد. به عبارت دیگر عامل تعلقات اجتماعی در ارتکاب جرم در به زندان افتادن موثر بوده است. و بنا به نظریه کنترل اجتماعی هیرشی می توان بیان نمود که بزهکاری و کج رفتاری ناشی از فقدان وضعیت نظارت اجتماعی می باشد. هر گاه نظارت و کنترل اجتماعی تضعیف شود همنوایی افراد با هنجار و ارزشها جامعه دچار گسیختگی و ضعف خواهد شد و فرد گرایی و گسیختگی فردی بیشتر می شود و احتمال بروز کج رفتاری افزایش می یابد  و با این تفاسیر  به  این نتیجه می رسیم که این فرضیه در این تحقیق نظریه فوق را تایید نمی کند و بین میزان تعلقات اجتماعی زنان مجرم در مقایسه با زنان غیر مجرم (عادی) تفاوت معنا داری وجود ندارد.
حال نگاهی به تحقیقات انجام شده در این زمینه نیز هر کدام از چشم انداز خاصی موید فرضیه های پژوهش می باشد که به بعضی از آنها اشاره کوتاهی می گردد.
تحقیقی که در سال 1381 تحقیق پیرامون زنان محبوس، در بند نسوان زندان اولین انجام شده است نشان می دهد که از نظر پژوهشگر علت و علل همه نابسمانیها و نابهنجاریهای اجتماعی از خانواده منشأ می گیرد. عواملی چون طلاق، ناسازگاری والدین ، غیبت و عدم حضور والدین در محیط خانواده و خشونت و عدم توجه به مسائل تربیتی همگی تاثیر به سزایی در سوق دادن فرد به ورطه جرم و بزهکاری دارد . موضوع دیگری که می توان به عنوان یک علت مستقل و تاثیر گزار در وقوع جرم مورد توجه قرار گیرد ، اعتیاد می باشد که در حقیقت خود منشأ بسیاری دارد.

عوامل اقتصادی از دیگر موضوعاتی است که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است و نهایتاً نتایج به دست آمده مهر تاییدی بر فرضیات مطرح شده می باشد.
تحقیق دیگر . بررسی عوامل اجتماعی موثر بر انحرافات زنان در سال 1376 انجام شده است بیان کننده این می باشد که انحراف تا حد زیادی متاثر از ساختار روابط اجتماعی حاکم بر جامعه می داند. و نتایج به دست آمده از تحقیق
1ـ نابسامانی خانواده، عدم نظارت و کنترل والدین ، وجود اختلاف و مشاجره و کثرت اولاد و وضعیت اقتصادی، اجتماعی پایین تاثیر مهمی در بروز جرم و تعدد و سن شروع آن دارد.
2ـ در دوران زندگی زناشویی نیز عدم تجانس و الفت باعث بر هم خوردن زندگی مشترک می شود. و مطابق نتایج به دست آمده طلاق خود از عوامل اصلی بروز رفتار انحرافی می‌باشد.
3ـ وجود اختلاف در خانواده و محل سکونت خود از عوامل اساسی موثر در رفتار سایر افراد خانواده است.
4ـ علقه و تعلقات اجتماعی نیز از متغیرهای دیگری است که در میزان جرم موثر است و کاهش علقه و تعلق اجتماعی فرد به جامعه ارتکاب جرم را افزایش می دهد.
 
نتایج تئوریکی
در قلمرو جامعه شناسی نظریه های مختلفی در باب کجروی و انحرافات مطرح شده که در تحقیق حاضر بیشتر نظریات مطرح شده بر گرفته از تئوری آنومی می باشد. جامعه شناسان در بحث کجروی و جرم به علت های اجتماعی آن می پردازند و در این راستا معمولاً ساخت اجتماعی را مد نظر قرار می دهند.
موضوع جرم و کجروی مفهوم بسیار وسیع و گسترده ای را در بر می گیرد به طوریکه از قتل های بسیار تا تخلفات جاده ای و غیره را شامل می شود . اما هنوز هیچ توافقی کلی در مورد اینکه چه چیزی بطور مطلق جرم می باشد صورت نگرفته است لذا جرم و کجروی پدیده هایی نسبی بوده که با توجه به زمان و مکان دارای تعاریف مختلف در میان جوامع می‌باشند. با اتکاء به معنای نظری تحقیق حاضر می توان چنین نتجه گرفت که علت همه رفتارهای غیر عادی انسانها بالاخص زنان در جامعه وجود دارد. جرائمی چون فحشاء و سرقت، اعتیاد، فروش مواد مخدر، همگی منبعت از فشارهایی است که ساخت اجتماع بر افراد وارد کند.
در مدل نظری آنومی و کارکرد گرایی دورکیم جرم را یک پدیده اجتماعی می داند و معتقد است که همه جوامع دارای جرائم مختلف هستند و این امر ناشی از کار کردن ساختارهای جامعه است و هرگاه از حالت عادی فراتر رود تبدیل به بیماری اجتماعی شده و غیر عادی می شود دورکیم به نقش دین و باورهای مذهبی در ارتباط با باز دارندگی از کجرفتاری و جرم تاکید دارد و همچنین کجرفتاری و جرم را ناشی از ستیز هنجارها و گاهی ناشی از فقدان و یا ضعف هنجارها می داند. او همچنین معتقد است که انسجام و یکپارچگی بین اعضاء و خانواده در جلوگیری از جرم و انحراف اجتماعی شناسی و احتمال قانون شکنی‌اش افزایش می یابد.
مرتن معتقد است که فقر اقتصادی در مدل نظری کار کرد گرایی آنومی باعث کجرفتاری و جرم می شود. فشاری که از طریق ساخت اجتماعی بر افراد وارد می شود باعث می شود که افراد برای رسیدن به اهداف منتخب جامعه به راههای غیر قانونی متوسل شوند.
در مدل نظریه فشار اجتماعی اگینو هم روابط متقابل اجتماعی منفی را مطرح می نماید. از عدم موفقیت در دستیابی به اهداف اجتماعی و یا حذف و قایع با ارزش مثل فوت پدر، مادر و تجربه وقایع منفی مثل تنبیه لفظی یا جسمانی را مورد توجه قرار داده و معتقد است که عوامل مذکور باعث جرم یا کجرفتاری افراد انسانی می شود.
و در مدل نظریه آنومی و ساختار خانواده ویلیام گود با تاکید بر نهاد خانواده و ارزشهای حاکم بر آن، همبستگی و عدم همبستگی اعضاء خانواده را مورد توجه قرار داده و نقش خانواده را در جلوگیری از کجروی و ارتکاب جرم موثر می داند. و خانواده را به عنوان تامین کننده نیازهای جسمی و منبع رشد مورد توجه قرار می دهد.
و  در مدل نظریه بر چسب زنی یا انگ زنی بکرولمرت با مورد توجه قرار دادن بر چسب زنی و انگ اجتماعی به تحقیق در مورد علت کجرفتاری و جرم پرداخته و معتقد است که هیچ عملی خود به خود جرم نیست بلکه این جوامع هستند که با جرم انگاری به برخی اعمال عنوان کیفری می دهند.
در مدل نظریه کنترل اجتماعی هیرشی یا انحراف را ناشی از ضعف یا گسیختگی رابطه فرد یا اجتماع بر اثر عدم تعلق به گروه یا جامعه می داند و علقه های اجتماعی از نظر علاقه، مشغولیت ، تعهد ایمان و عقیده می باشند.
و فمینیسم ها با بیان شرایط نامطلوب و نامساعد زنان در جامعه ، سلطه و اقتدای مردان و فرمانبرداری زنان را به عنوان عامل ریشه دار مرد سالاری و نابرابری بین زنان و مردان می‌دانند و نتیجه این شرایط نامطلوب و نابرابری را جرم و انحراف زنان می دانند و خواهان تغییر قوانین موجود می باشند.
بنابراین در نتیجه گیری نهایی باید گفت که با توجه به مباحث فوق و سوابق تجربی تحقیق می توان اذعان نمودکه تمامی نظریات فوق به دنبال کشف علل و عوامل ایجاد جرم در جامعه بوده و در این راستا هریک به عامل به خصوص در ایجاد جرم و کجروی اشاره نموده‌اند.
چنانکه از سوابق تجربی تحقیق بر می آید جرائم زنان بیشتر شامل اعتیاد، مواد مخدر، قتل، روسپیگری ، سرقت، کلاهبرداری می باشد که علل و عوامل آنها ریشه در فقر اقتصادی، بیکاری ، فقدان والدین، والدین معتاد و مجرم سطح تحصیلات ، سن ازدواج پایین ، محیط زندگی نامناسب و از هم گسیختگی خانواده و تا حدودی میزان تعلقات اجتماعی و پایین افراد مجرم دوران کودکی و نوجوانی خوبی را از خود گزارش نمی کنند. آنها معمولاً مورد بی توجهی و بی مهری و تنبیه های شدید بدنی قرار داشته و برای خلاص شدن از چنین وضعیتی یا دست به فرار زده اند یا اینکه تن به ازدواجهای زودرس داده اند که در هر صورت با شکست هایی مواجه شده اند که آنها را به ورطه انحراف و جرم کشانده است.

پیشنهادات و راهکارها
اصولاً پیشنهادات و راهکارها از یافته ها و نتایج پژوهش باید ارائه شود که ما در این تحقیق به این یافته ها و نتایج که از فرضیه هایی که به آزمون گذاشته ایم و به دست آمده است ارائه می دهیم که این پیشنهادات در سطح خرد میانی و کلان بیان می شود که عبارتند از:
سطح خرد:
1ـ آشنایی زنان با مشخصات مواد مخدر از طریق رسانه و مأمورین نیروی انتظامی به صورت نمایشگاه که می توان این طور بیان کرد که یکی از راه های پیشگیری زنان از اعتیاد آشنایی آنها نسبت به خصوصیات مواد مخدر و پیامدهای آن است. هر چه فرد آگاهی بیشتری نسبت به آثار منفی و زیان بار اعتیاد به مواد مخدر داشته باشد. احتمال اجتناب از آن بیشتر است و این شیوه پیشگیری ، از نوع کنترل درونی است که اثر و نتیجه آن به مراتب بیش از کنترل بیرونی می باشد.

 

بخشی از فهرست مطالب مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی

مقدمه
طرح مسئله
پرسشهای تحقیق
هدف یا هدفهای پژوهش
مفهوم کجرفتاری/ رفتار نابهنجار/ انحرافات اجتماعی/ جرم
انحراف نخستین و ثانویه:
انحراف فردی و انحراف گروهی :
تبیین زیست شناسی انحرافات (تبیین جسمانی)
تبیین زیست شناختی انحرافات زنان
تبیین روان شناختی کژ رفتاری های اجتماعی
نظریه های آنومی
نظریه آنومی دورکیم:
نظریه آنومی رابرت مرتن
نظرات رابرت آگینو و مسنرو روز نفلد:
نظریه آنومی و ساختار خانواده ویلیام گود
نظریه همنشینی افتراقی ادوین ساترلند:
نظریه کنترل اجتماعی هیرشی
مدل نظری تحقیق
فرضیات یا پرسشهای پژوهشی
متغیرهای تحقیق و تعریف عملیاتی آنها
حجم نمونه
روشهای تجزیه و تحلیل داده ها
نتایج جزئی و تجربی
نتایج تئوریکی
پیشنهادات و راهکارها
سیاستهای راهبردی
الف) پیشگیری و مصون سازی
ب) مقابله و مهار
ج) باز پروری و اصلاح
منابع و مأخذ :


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی عوامل اجتماعی موثر بر جرم در زنان زندانی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد