نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه کمپوت سازی

اختصاصی از نیک فایل دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه کمپوت سازی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه کمپوت سازی


دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه کمپوت سازی

 

مشخصات این فایل
عنوان: کارخانه کمپوت سازی 
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 29

این گزارش کارآموزی درمورد کارخانه کمپوت سازی است.

خلاصه آنچه در گزارش کارورزی کارخانه کمپوت سازی می خوانید :

خط تولید:
این واحد تولید بزرگترین بخش کارخانه را به خود اختصاص داده که شامل یک سری دستگاه ها برای تولید رب و کمپوت و گیلاس می باشد از آنجایی که کار آموی بنده در فصلی بودکه گوجه مناسب که مطلوب رب باشد برداشت نشده بود و همچنین خراب بودن یک سری دستگاه ها در رابطه با تولید رب باعث شده بود تا کارخانه به تولید گیلاس بپردازد که در تیر ماه به وفور تولید میشد با توجه انکه نمودار جریان مواد را قبلاً ارائه کرده ام با توجه به آن به بررسی خط تولید کمپوت گیلاس می پردازم. در ابتدا کار میوه برداشت شده از زمین ها وارد کارخانه می شود و در قسمت باسکول وزن شده،  ماشین حاوی جعبه های گیلاس در محل تخلیه بار تخلیه شده و توسط یک نفر که مسولبررسی گیلاس های وارد شده است انرا از لحاظ خرابی و سالم بودن بررسی میکند اگر مثلا در 10000 کیلوگرم 1000 تا 2000 کیلو گرم آن سالم باشد کارخانه ان گیلاس را قبول کرده ولی برا یآن افت وزن می زنند که معمولاً صاحبان آن محصول قبول می کنند البته با این کار در واقع مشتری مداری کرده تا مشتری خود را راضی نگه ئداشته و از دست ندهد پس از قبول بار توسط مزد تعیین شده در این مورد گیلاس درون جعبه های خود کارخانه تخلیه شده و ماشین با جهبه های خالی گیلاس دوباره توسط باسکول وزن می شود تا وزن میوه وارد شده به کارخانه بدست آید و طبق قیمت قبول شده توسط دو طرف پول آن از حسابدازی شرکت پرداخت می شود که در اینجا پرداخت کرایه بار با شرکت است. روزانه حدود 25 تا 32 تن بار به محل تحویل بار تحویل داده می شود.
دم گیری :پس از تخلیه بار گیلاس را روی نوار تقاله قرار داده که در این نوار پله پله بودتا یکدفعه حجم زیادی از حجم از گیلاس را با خود جا به جا کند هر پله که پر از گیلاس است به محلی می رسد که شامل  یک سری نوار نقاله با میله های ریز است که با فاصله مناسبی از یکدیگر قرار کرفته اند که در

خلاف جهت نوار نقاله اول عمل
می کند و یک نفر گیلاس های ریخته شده را روی نوار نقاله دوم را با چوب  با دست بر روی نوار نقاله پخش می کند تا دمهای گیلاس در لا به لای میله ها گیر کرده و به این وسیله  مقدار زیادی از دم های گیلاس گرفته می شود  
پس از این مرحله شیر های آب  در محل عبور گیلاس های تقریبا بدون دم قرار گرفته که باعث شستشوی آنها می شود البته این قسمت از نوار به صورت یک لوله استوانه
 می گرددتا کل گیلاس کاملا شسته شود که مزایای آن شامل:
الف)سرد کردن دانه ها و جلوگیری از کپک زدن انهاست،ب)سفت شدن دانه ها و کم شدن آسیب های بافتی طی عملیات خارج کردن هسته ها.
سورت اولیه : در ادامه خط یک سری افراد وجود دارند که گیلاس آورده شده توسط نقاله را بررسی می کنند و اندازه گیلاس ها را بررسی می کنند .
انجام این عمل برای بدست اوردن محصول سالم و یکنواخت ضروری و مهم است زیرا غلظت شربت و زمان فرایند ،تابع اندازه دانه هاست و کاربرد شربت غلیظ در مواردی که نباشد موجب چروک خوردگی سطح و شیرینی زیاد محصول و مزه نامطلوب می شود.
ب) حوضچه شستشو : پس از سورت اولیه گیلاس ها به حوضچه مکعبی وارد
 می شوند و در انجا دوباره شسته می شوند.
سورت ثانویه : در این مرحله دوباره گیلاس ها دم گیری می شوند و از لحاظ خرابی کنترل میشوند و پس از آن گیلاس ها به درون دستگاه Piting میروند و فاقد هسته می شوند.
سینی پر کن : در این قسمت بک سینی بزرگ وجود دارد که نوار نقاله گیلاس ها را در آن می ریزد و از طزفی دیگر که قوطی ها از محلی که به آن تونل بخار گویندعبور داده می شوندتا از لحاظ میکروبی پاک شوند و این قوطی ها به زیر این سینی بزرگ آورده می شوندو توسط افرادی این قوطی ها پر می شوند.
کنترل پری قوطی : در این مرحله افرادی وجود دارند که که قوطی پر شده از گیلاس را بررسی می کنند تا گیلاس درون قوطی بیش از حد نباشد در این حالت معمولاً گیلاس باید پائین خط نشانه قوطی باشند.
ورود شربت داغ : در ادامه خط قوطی های پر شده توسط گیلاس به دستگاه
می رسند که قبلاً شربت در آن درست شده که این شربت معمولاً با شکر و یک سری مواد دیگر تولید می شود و توسط لوله ای این شربت درون قوطی با محتوی گیلاس منتقل می شود و در ادامه خطی پیچی وجود دارد که اگر شربت بیش از حد داخل قوطی ریخته شود  در اثر این پیچش شربت های اضافی ریخته می شوند.

تونل اگزاست : در این مرحله به قوطی محتوی گیلاس و شربت حرارت به شکل بخار داده می شود که این عمل آرام و طولانی صورت می گیردکه مزایای آن این است که از یک طرف برای افزایش درجه حرارت محتوی قوطی قبل از فرایند حرارتی دیگر در رساندن دمای آن به 70 تا 750درجه سانتی گراد و از طرف دیگر برای خارج کردن حباب های هوا و گازها و تامین خلا لازم پس بسته بندی لازم است این کار اگر به آرامی صورت بگیرد موجب تسهیل در تعادل فشار اسمزی داخل وخارج از دانه ها شود واز  چروکیده شدن سطح و پاره شدن آن جلوگیری می شود عمل اگزاستینگ در درجه حرارت 85 تا 90 درجه به صورت 10 تا 17 دقیقه انجام می شود.
در بندی  ( سیمر ) : که این عمل توسط دستگاهی مکانیکی صورت مرگیرد و در قوطی که از لحاظ قطری بزرگتر از دهانه قوطی است این دستگاه آن قسمت اضافی را به بدنه اصلی قوطی پرس و می دوزد.
کد گذاری توسط جت پرینتر : که این عمل توسط دستگاه دیجیتالی بنام جت پرینتر انجام می گیرد  که شامل تاریخ تولید و مصرف و . . . است .
تونل پخت : شامل یک دستگاه بسیار بزرگ با نوار متحرک است که قوطی های درون آن توسط آب بسیار داغ حرارت می بیند  که این فرایند حرارتی تابع درجه حرارت اولیه و اندازه قوطی است اگر حرارت اولیه 70 درجه سانتی گراد و قوطی نمره 10 باشد زمان 25 تا 30 دقیقه است و اگر اندازه قوطی 303 باشد زمان 12 -15 دقیقه در آب جوش کافیست و اگر شربت سرد اضافه شود به زمانهای فوق 7 -10 دقیقه اضافه
می شود و در انتهای این تونل دو فن وجود دراد که باعث خنک شدن قوطی شده و در واقع یک شوک به قوطی وارد شده تا اگر اگر میکروبی در درون قوطی وجود داشته باشد بر اثر این شوک از بین می رود در این حالت دمای قوطی به حدود 35 – 37 درجه سانتی گراد میرسد.
برچسب زنی : برچسب های روی قوطی را که برطبق سفار ش کارخانه زده شده  توسط یک سری از افراد بر روی قوطی ها سوار می شوند .
بسته بندی : در این قسمت قوطی در جعبه های 12 تایی شیرین شده و به درون دستگاه دسته بندی رفته که این دستگاه پلاستیک را توسط حرارت به دور جعبه پرس می کند این بسته ها توسط لیفتراک به محل بارگیری منتقل می شود.

واحد تولید قوطی :
1-    دستگاه قیچی : جنس استفاده در قوطی کمپوت از فولاد نرم می باشد و این ورقه ها از کشور ژاپن در حال حاضر خریداری می شود البته گاهی اوقات شرکت از کشو رچین و روسیه نیز خریداری میکند در ابتدای خط دستگاه قیچی وجود دارد که توسط تکنسین تنظیم می شود برای برش های یک کیلویی  و نیم کیلویی که برای تولید قوطی کمپوت گیلاس است و یک کیلو برای تولید قوطی کمپوت رب است .
2-    لاک  اندود کردن : ورق های برش خورده چون در معرض اسید میوه ها و محتویات قوطی قرار گرفته برای جلوگیری از وکنش های احتمالی یک روی قوطی را روکش لاک می کشند که از جمله خصوصیات لاک  :  
1- از واکنش بین مواد و فولاد جلوگیری می کند .
2- جلوگیری از تغییر طعم محتویات درون قوطی .
3- چسبندگی بهینه لاک تا براحتی از قوطی جدا نشود.
3-    دستگاه برش : دارای دو مرحله است در مرحله اول ورق سه برش خورده و در مرحله دوم ورق به 6 قسمت تقسیم می شود.
4-    دستگاه سودرونیک : کار این دستگاه رول کردن ورقه های قوطی که در واقع ورقه ها را ضمن استوانه ای کردن را هم خط می اندازد که این خطها برای حالتی است که قوطی حالت ارتجاعی پیدا نکند و زیاد تغییر شکل ندهد
5-    دستگاه جوش الکتریک : این دستگاه در واقع دو سر ورقه را که به شکل استوانه ای در آمده است را به هم جوش دهد .
6-    دستگاه لاک ثانویه : در واقع آن قسمت از قوطی را که توسط جوش الکتریکی به یکدیگر وصل شده را لاک اندود کرده تا قوطی از آن قسمت دچار خوردگی نشود.
7-    کوره : پس از لاک ثانویه قوطی توسط آمن ربا به درون کوره برده می شود تا لاک های بکار رفته برای روکش کردن قوطی در دمای 250 درجه سانتیگراد پخته شوند.
8-    دستگاه فلنچر : این  دستگاه لبه سر و ته قوطی را بر میگرداند و پرس می کند تا این لبه ها برای کارگران ایجاد مزاحمت نکند.
9-    دستگاه در بندی : این دستگاه  در قوطی را که در قسمت دیگر خط تولید شده را به قوطی پرس کرده و می دوزد.
10-    بسته بندی : این قوطی ها به داخل کارتن منتقل می شوند تا در خط تولید مورد استفاده قرار گیرند.
11-    تولید درب قوطی : این خط از تولید قوطی به طور جداگانه در طرف دیگر سالن قرار دارد  ابتدا ورقها به صورت دسته زیر دستگاه گیوتین قرار میگیرد و مثلا اگر بخواهد درب کمپوت گیلاس تولید شود دستگاه گیوتین تنظیم
می شود  و توسط دستگاه پرس یک سری دوایر روی آن ایجاد میکند که این برای حالتی است که قوطی هنوز کمی جا برای ارتجاع یافتن داشته باشد سپس درب قوطی وارد دستگاه مایع لاستیک شده که در این دستگاه در واقع کار آب بندی را انجام میدهد و سپس درب وارد کوره می شودو در دمای 80 – 90 درجه حرارت می بیند .

ذکر مسائل و مشکلات موجود در واحد :
به خاطر وجود خانه اطراف کارخانه خوب چاه آب این کارخانه مطمئناً با مشکل آلودگی آب مواجه خواهد بود همچنین سرو صدای دستگاه های کارخانه برای ساکنان آن محل و نبود محلی برای صرف نهار و ندادن نهار به کارگران این واحد تولیدی.
1-    نزدیکی چاه آب به چاه فاضلاب خانگی:
بخاطر وجود خانه در اطراف کارخانه مطمئناً چاه آب کارخانه در اثر نشست آب و فاضلاب خانگی دچار آلودگی می شود آلودگی آب چاه خود عاملی است که تا کارگران سهل انگار در معرض خطر بیماری ناشی از آن باشد.
2-    نبود واحد بهداشتی در کارخانه : این کارخانه فاقد محلی برای در نظر گرفتن بهداشت و فرد متخصص در این زمینه است که این خود برای کارگرانی که دچار جراحت و صدمه حین کار می شوند مشکل آفرین بوده از این بابت کارگران بیشتر در معرض بیماری قرار دارند.
3-نبود سلف یا نماز خانه در کارخانه :
این واحد تولیدی فاقد محلی برای نهار خوردن کارگران می باشد البته با اینکه کارگران این واحداز محله های اطراف این کازخانه هستند ولی وجود چنین محلی خود باعث می شود تا هم کارخانه و هم افراد متوجه کلیه مشکلات نباشند.
پیشنهادات این جانب جهت رفع مشکل موجود در این کارخانه است که محلی برای نهار خوردن کارگران در نظر بگیرند همچنین کارخانه را از محل مسکونی یه محل غیر سکونت انتقال دهند و در نظر گرفتن یک فرد برای بهداشت کارخانه یا در نظر گرفتن محلی برای این کار.
نتیجه گیری :
 از کل مباحث گفته شده و با توجه به بررسی کارخانه از هر لحاظ متوجه می شویم که صاحبان صنعت  و کارخانه بیش از اینکه به دنبال کیفیت بهتر باشد به دنبال کاهش هزینه های جانبی و سود بیشتر هستند.

بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت سازی 

مقدمه    1
موقعیت جغرافیایی    3
بررسی واحد از لحاظ جرم    6
بررسی واحد از لحاظ انرژی    7
تعاریف و اصطلاحات    8
نمودار جریان مواد    12
آزمایشگاه کنترل کیفیت    12
1-سالم بودن قوطی    13
2-بو    13
3-رنگ    13
4-مزه    13
5-وزن میوه آبکش شده    13
6- اندازه گیری غلظت شربت    14
7- شفافیت شربت    14
8-درصد پری    15
9-یکنواختی    15
10-ph     16
خط تولید    16
واحد تولید قوطی    21
1- دستگاه قیچی     21
2- دستگاه برش    22
3- دستگاه سودرونیک    22
4- دستگاه جوش الکتریک            22
5- دستگاه لاک ثانویه        22
6- کوره                      22
7- دستگاه فلنچر                        22
8- دستگاه در بندی          22
9- پرینتر                     22
10-  بسته بندی                         22
11- تولید درب قوطی    23
ذکر مسائل و مشکلات و راه حلهای آن    23
نتیجه گیری      24
منابع علمی    24


دانلود با لینک مستقیم


دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه کمپوت سازی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد