نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد انواع ویتامینها 16 ص

اختصاصی از نیک فایل تحقیق در مورد انواع ویتامینها 16 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 16

 

ویتامینها

ویتامینها مواد ارگانیکی میباشند که برای زندگی حیاتی بوده و باید به مقادیر اندک در رژیم غذایی موجود باشد.

ویتامین به چه معناست ؟ به دلیل اینکه تصور می شد ویتامینهای اولیه ای که کشف شدند از جنس آمین (Amin) هستند و یک ماده حیاتی ( vital ) می باشند آنها را (vital amin ) یا ویتامین نام نهادند .

ویتامینها کلا موادی هستند که در بدن به میزان کم موجود می باشند و در غذاها به میزانهای متفاوت وجود دارند . ویتامینها برای عملکرد طبیعی بدن ضروری اند و کمبود آنها موجب بروز بعضی عوارض و گاهی بیماری می شود . نامگذاری ویتامینها که 13 خانواده هستند با حروف الفبا صورت می گیرد .

وظایف ویتامینها در بدن انسان :

تـولـیـد انــــرژی - تنظیم واکنشهای شیمیایی بدن – عامل رشد، ترمیم و حفاظت از سلولها و ارگانهای بدن شرکت در بسیاری از پروسه های متابولیکی بدن. 

. ویتامینها به دو گـروه مـحـلول در چــربی و مـــحلول در آب طبــقه بندی میگردند:

 1- ویتامینهای محلول در چربی

شامل ویتامینهای A-D-E-K میباشند. این ویتامینها محلول در چربی بوده - برای جذب و جریان یافتن در خون به چربی نیاز دارند - در بدن قادر به ذخیره سازی میباشند - مصرف بیش از حد آنها خطر بیشتری دارد.

 

2- ویتامینهای محلول درآب

شامل ویتامینهای B (COMPLEX) ،C میباشند. این ویتامینها محلول در آب بوده - برای جذب و جریان یافتن در خون به آب نیاز دارند - در بدن قادر به ذخیره سازی نمیباشند - مصرف بیش از حد آنها معمولا از بدن دفع گشته و زیاد خطر جدی در پی ندارد.

ویتامینهایی که بدلیل در معرض هوا قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل: A-E-Cویتامینهایی که بدلیل در معرض نور قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل:A-E-K-B6-B12-C-FOLIC ACID

ویتامینهایی که بدلیل در معرض حرارت قرار گرفتن خاصیتشان از میان میرود شامل: C-B1

 انواع ویتامینها

ویـتـامین CAROTENE=RETINOL) = A) :

کاراتـنـوئـیـد پـیــش ماده ویتامین آ میـبـاشـد (CARATENOIDE) که شامل دو ویتامین آ متصل بهم است. این ماده در سبزیجات و میوه های زرد و سبز رنگ وجود دارد(مانند هویج).

وظایف :

1- در تشکیل ماده رنگی سلولهای استوانه ای چشم نقش دارد که وظیفه دید در شب را به عهده دارند.2- به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و بدن را در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد حفاظت میکند.3-کمک به رشد و سلامتی استخوانها،پوست و مو

4- تقویت سیستم ایمنی بدن.

5- رشد و بهبود تولید مثل.

علایم کمبود آن در بدن : شبکوری - تحلیل رفتن غدد اشک، بزاقی و اشکی - تغییر در بافتهای پوششی - خشکی چشم - افزایش خظر عفونت.

علایم مصرف بیش از اندازه آن : سردرد - خشکی پوست - حالت تهوع - استفراغ -کاهش اشتها - ریزش مو.

میزان مصرف روزانه : 700 میکروگرم برای کودکان- 800 میکروگرم برای بالغین- 1200 میکروگرم برای زنان باردار و شیرده. (برای بدست آوردن میزان بین المللی این ارقام را در عدد 3 ضرب کنید) منابع : تخم مرغ، سبزیجات زرد و سبز رنگ، میوه جات، جگر سیاه، دل و قلوه.

ویتامینCHOLECALCIFEROL) D) :

این ماده توسط رژیم غذایی و در معرض مستقیم نور خورشید قرار گرفتن بدن تامین میگردد.وظایف :

1- رشد و شکل گیری طبیعی استخوانها و دندانها.

2- تنظیم جذب کلسیم و فسفر بدن.

3- تقویت سیستم ایمنی بدن.

علایم کمبود آن در بدن : راشیتیسم (بیماری مختص اطفال که در آن استخوانها نرم و کمانی میگردند) - پوکی استخوان - از دست رفتن حس شنوایی - نرمی استخوان.

علایم مصرف بیش از اندازه آن : اسهال - حالت تهوع - آسیب به قلب و کبد - کلسیم مازاد در بافتهای کبد، ریه، کلیه ها و قلب رسوب کرده و ممکن است منجر به مرگ گردد.

میزان مصرف روزانه : 10 میلی گرم برای تمام سنین یا 400 واحد بین المللی.

منابع : قرار گرفتن در نور خورشید به مدت 20 دقیقه. (کلسترول خون توسط آنزیمی در مقابل اشعه خورشید به این ویتامین تبدیل میگردد) - زرده تخم مرغ - ماهی - شیر -پنیر.

ویتامین TOPOPHEROL)E) :

وظایف :

1- به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی.

2- کمک به ساخت گلبولهای قرمز خون.

3- رقیق ساختن خون.

4-حفاظت از قلب و پیشگیری از سرطان و آب مروارید.

5- افزایش طول عمر.

علایم کمبود آن در بدن : کم خونی (در اطفال) - آسیب به اعصاب در بزرگسالان.

میزان مصرف روزانه :10 میلی گرم.

منابع : سبزیجات، آجیل، غلات، جوانه گندم، روغن بادام زمینی، کره.

ویتامین MENAQUINONE)K) :

وظایف :

1- کمک به لخته شدن خون.

2- حفظ سلامتی استخوانها.

علایم کمبود : خونریزی غیر قابل کنترل.

علایم مسمومیت : زردی و کم خونی در اطفال.

میزان مصرف روزانه :80 میکرو گرم.

منابع : گوشت و جگر.

ویتامین ASCORBIC ACID) C ) :

وظایف :

1- یک آنتی اکسیدان قوی.

2- در تشکیل کلاژن و ماده بین سلولی نقش دارد.

3- کمک به التیام زخمها.

4- ترمیم استخوانها.

5- بهبود جذب آهن.

6- تنظیم انسولین خون.

7- پیشگیری از بیماریها و عفونتها.

8- برای داشتن لثه های سالم ضروری است.

علایم کمبود : اسکوروی (خونریزی از لثه ها و کبود شدن پوست) - اختلالات بافت همبند.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد انواع ویتامینها 16 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد