نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد برخورد تمدن‌ها

اختصاصی از نیک فایل تحقیق در مورد برخورد تمدن‌ها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

 

برخورد تمدن‌ها

برخورد تمدنها تئوری مطرح شده توسط متخصص علوم سیاسی ساموئل هانتینگتون می‌باشد که مطابق این تئوری پس از پایان جنگ سرد فرهنگ و هویت مذهبی سرچشمه همه در گیرها خواهد بود. اولین بار این تئوری در یک مقاله با نام «برخورد تمدن ها؟» در سال ۱۹۹۳ چاپ شد که واکنشی به کتاب «پایان تاریخ» فرانسیس فوکویاما منتشر شده در سال ۱۹۹۲ بود.

هانتینگتون در سال ۱۹۹۶ تئوری خود را با انتشار کتابی به نام «برخورد تمدن ها و تغییر جهان» گسترش داد.این اصطلاح اولین بار توسط برنارد لوئیس در مقاله با نام بنیان خشم مسلمانان مطرح شد

هانتینگتون در تئوری خود تمدن های جهان را به قسمت های مجزا تقسیم می‌کند که شامل تمدن غرب ،تمدن اسلامی،ارتدوکس ها،تمدن شرق آسیا، آمریکای لاتین،آفریقا، تمدن بودایی و هندوئیسم می‌شود.

هانتینگتون با اشاره به موضوعاتی چون جنگ یوگسلاوی ودرگیری هند و پاکستان، مذهب را به عنوان نقش کلیدی در این در گیرها مطرح می‌کند او ترکیه و ایران را به عنوان کشور های نوظهور در عرصه بنیاد گرایی اسلامی مطرح می سازد. در مقابل این تئوری محمد خاتمی رئیس جمهور وقت ایران طرح گفتگوی تمدن ها رادر سازمان ملل مطرح نمود

دلایل ساموئل هانتیگتون

اختلاف تمدنها اساسی است.

خود آگاهی تمدنی در حال افزایش است.

تجدید حیات مذهبی وسیله‌ای برای پرکردن خلا هویت در حال رشد است.

رفتار منافقانه غرب موجب رشد خود آگاهی دیگر تمدن‌ها گردیده ‌است.

ویژگیها و اختلافات فرهنگی تغییر ناپذیرند.

منطقه گرایی اقتصادی و نقش مشترکات فرهنگی در حال رشد است.

خطوط گسل موجود بین تمدنها امروزه جانشین مرزهای سیاسی و ایدئولوژیک دوران جنگ سرد گردیده است.

تقسیم بندی تمدنها

ساموئل مانتیگتون تمدنهای زنده جهان را به هفت یا هشت تمدن بزرگ تقسیم بندی کرده ‌است. خطوط گسل میان این تمدنها را منشا درگیریهای آینده می‌پندارد. این تمدنها از دیدگاه وی عبارتند از :

تمدن غربی

تمدن اسلامی

تمدن کنفوسیوسی

تمدن ژاپنی

تمدن ارتدوکس

تمدن آمریکای لاتین

تمدن افریقایی

اهمیت نظریه برخورد تمدنها

اهمیت نظریه برخورد تمدنها از آنجا ناشی می‌شود، که نویسنده از نظریه پردازان توانایی است که نفوذ کلام او در غرب بسیار گسترده و جدی است و نه تنها توانسته است سیاست خارجی آمریکا را جهت‌دهی دهد. بلکه بعید نیست که در چهارچوب سیاست برخی کشورهای غربی ، به صورت یک استراتژی اجرایی متبلور گردد.

عقیده برخی از صاحبنظران در مورد نظریه تمدن‌ها

آنها معتقد هستند پس از نظام بی‌اعتبار سوسیالیستی شوروی سابق و مرام کمونیسم ، غرب به دنبال یک جانشین بود. به همین دلیل در این نظریه عصاره بحثهای مهمی به میان آورده شده ‌است، که در پاره‌ای از محافل غربی تحت عنوان تجدید حیات اسلام و برخورد اسلام و غرب رایج شده و عقیده بر این است که منبع اصلی درگیریها در جهان بعد از جنگ سرد ، بطور اساسی نه ایدئولوژیک و نه اقتصادی بلکه فرهنگی بوده است.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد برخورد تمدن‌ها
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد