نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درمورد بیماریهای شغلی 10 ص

اختصاصی از نیک فایل تحقیق درمورد بیماریهای شغلی 10 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 10

 

بیماریهای شغلی (حرفه ای)

 

1- بیماری های شغلی یا حرفه ای را تعریف کنید؟

به اختلالات و عوارضی گفته می شود که در محیط های کار غیرفنی و غیربهداشتی و یا بر اثر رعایت نکردن اصول و قواعد درست انجام کار، عارض می شوند.

 

 

2- بیماریهای شغلی به چند دسته تقسیم می شوند؟

1- بیماریهای ناشی از عوامل فیزیکی

2- بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی

3- بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیکی

4- بیماریهای روانی

 

 

3- پنج نوع بیماری ناشی از عوامل فیزیکی را نام ببرید؟

الف) بیماریهای ناشی از سرمای محیط کار :

این بیماریها بیشتر از نوع سرماخوردگی های حاد و مزمن است که در موارد پیشرفته و شدید، منجر به انجماد نسوج و بافتها و سرانجام گانگرن عضلات خواهدشد.

 

ب) عوارضی ناشی از آلودگی های صوتی :

انواع صدا از ماشین های خط تولید ناشی می شود که اثرات نامطلوبی بر روی اندامهای مختلف بدن انسان وارد عوارضی مانند زیاد شدن ضربان قلب، بالا رفتن مصرف اکسیژن بدن، زیاد شدن تنفس، ناراحتی های گوارشی و ... موجب ایجاد محیط نامساعد برای انجام کار و اختلالات عصبی و روانی، برهم زدن تمرکز فکری، کاهش بازدهی کار، تغییر آستانه شنوایی کم شدن قدرت شنوایی می گردد.

 

ت) لرزش و ارتعاشات :

لرزش و ارتعاش دستگاه ها نیز عوارضی در بر دارد که بویژه برای نسوج نرم دست و یا بیشتر است و منجر به کالسیفیه شدن استخوانها، ضایعات عروقی، دردهای روماتیسمی در سنین بالا و آرتریت حاد می شود.

 

ث) بخار آب و هوا :

رطوبت نسبی مناسب برای محل کار حدود 50 تا 60 % است که اگر از این مقدار کمتر باشد منجر به خشکی هوا و در نتیجه بروز مشکلات تنفسی می شود و چنانچه بیشتر از این حد باشد منجر به اشباع هوا از بخار آب و عوارضی مانند اشکال در تنفس پایین آمدن دید چشم، زنگ زدگی و فرسودگی دستگاهها و لوازم می شود.

 

ج)اشعه :

از اشعه یونیزه در صنایع غذایی برای نگهداری مواد غذایی، حشره زدایی، قارچ کشی، جلوگیری از جوانه زدن و سبز شدن مواد غذایی و بهبود ویژگی های فیزیکی، استفاده می شود.

 

 

4- انواع بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی را نام ببرید؟

الف) گاز آمونیاک :

کارکنانی که در واحدهای یخ سازی، سردخانه ها، بیسکویت سازی شاغل هستند، در معرض این گاز و خطرات آن قرار می گیرند. گاز آمونیاک از راه تنفس و مخاط نرم، وارد بدن انسان می شود و عوارضی مانند پرخونی دستگاه تنفس، ناراحتی های چشم و ذات الریه، ایجاد می کند و اگر مقدار گاز به 1% برسد موجب مرگ می شود.

 

ب) گاز فریون :

در گذشته نزدیک از این گاز در سردخانه های بزرگ صنعیت به عنوا گاز سرمازا استفاده می شد فریون گازی است بی خطر ، اما از ترکیب آن، با اکسیژن در دمای بالا گاز سمی و خطرناک فشرن ایجاد می شود که سمی است و قابلیت انفجار بالایی دارد.

 

ج) so2 :

ای گاز در اثر احتراق نفت سیاه، مازوت و بویژه گوگرد و ترکیبات آن آزاد می شود.

قرار گرفتن در معرض این گاز، بدون کاربرد وسایل ایمنی ،عوارضی مانند تحریک مخاط چشم و گلو را به دنبال دارد.

 

د) حلال ها :

حلال های آلی مانند سیکوهگزان،هگزان، هپتان و مانند اینها در کارخانه هی روغن کشی به کار می رود. کارکنانی که با این ترکیبات سرو کار دارند، در صورت رعایت نکردن مسایل ایمنی و حفاظتی دچار عوارضی مانند کم خونی، اختلالات تنفسی، خارش، تهوع و ناراحتی های عصبی می شوند.

 

ه) H2s :

از این گاز در کارخانه های قند و صنایع تخمیری استفاده می شود. این گاز از راه دستگاه تنفس جذب می شود و عوارضی مانند سردرد، تهوع ، سرفه و عوارض چشمی ایجاد می کند.

 

 

5- بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیک را نام ببرید؟

پاره ای از عوامل بیولوژیک مانند انگلها، باکتری ها، قارچ ها، ویروسها، ریکتزی ها، از عواملی هستند که به اشکال مختلف سلامت کارکنان واحدهای صنعتی، بویژه واحدهای مربوط به مواد غذایی را به مخاطره می اندازند. برای نمونه کسانیکه بادام ها پرندگان و آبزی ها سرو کار دارند، ممک است بر اثر رعایت نکردن مسایل بهداشتی، بیماریهایی مانند، سیاه زخم کسیت هیداتیک، انواع کرم کدو و بیماریهای مشترک بین انسان  و حیوان دچار شوند. بیماری بروسلوز، از گاو، بز و گوسفند و بیماری سالمونلوز بیشتر از پرنده ها به انسان منتقل می شود.

 

 

6- برای پیشگیری از عوارض صوتی ، چه اقداماتی می توان انجام داد؟

لازم است سرو صدای محیط کار از لحاظ شدت، فرکانس و دوام ، مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد. همچنین اثرات سوء آن برروی اندامها ارزیابی می شود و حد قابل تحمل آن برای افراد در شرایط متفاوت تعیین گردد.

 

 

7- برای پیشگیری از عوارض ناشی از ارتعاشات، چه نکاتی باید رعایت شود؟

- از اشتغال بیماران مبتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی برای کار با دستگاههای لرزش دار اجتناب شود.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درمورد بیماریهای شغلی 10 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد