توضیحات بیشتر و دانلود فایل *پایین مطلب *, فرمت فایل: Word قابل ویرایش و آماده پرینت.
تعداد صفحه :17
قابل اطمینان ازجامع و کامل بودن پروژه
زیلو فرشی است که برای تابستان مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا از نخ بافته شده و ایجاد احساس خنکی مطبوعی در تابستان میکند. پود آن همانند قالی از جنس نخ است و خلاصه آن که در قالی پشم است، در زیلو نخ است. بنابراین برای استفاده در فصل تابستان بسیار مناسب است.
در تعریف واژه زیلو در فرهنگ معین چنین آمده است: «زیلو (zilu) فرشی کم بها که در اتاق گسترند، گلیم، شطرنجی». و در تعریف «شطرنجی» نیز عبارت «قسمی فرش» به کار رفته است.
در فرهنگ دهخدا نیز «زیلو» با این جمله توصیف شده است: «پلاس و گلیم را گویند و آن را شطرنجی نیز خوانند.»
در توضیح پلاس نیز چنین آمده: «قسمی پشمینه که گستردنی باشد شبیه جاجیم. چیزی مثل کرباس که از ریسمان پوست درخت سن بافند.»
در مناظم اطباء آمده است: «پلاس و گلیم و گلیم پنبهای و بهترین زیلوها را در یزد میبافند». در بیان عامیانه امروز بین زیلو و پلاس و گلیم تفاوتی هست. گلیم فرشی است نازک که بافت آن شبیه زیلو اما از پشم است و زیلو به نوع خاصی از فرش پنبهای اطلاق میشود.
زیلو یکی از قدیمیترین محصولات دستبافته است که از دیرباز در شهرستان میبد بافته میشده است، قدمت این دستبافته زیبا را در میبد به پیش از اسلام نسبت میدهند به دلیل شباهت زیاد زیلو به حصیر، در نقش و بافت، میتوان احتمال داد که زیلوبافی مرحله تکمیل یافته حصیربافی است و بافندگان آن از این صنعت الهام گرفته اند. در متون کهن کمتر به نام زیلو برمیخوریم و فقط هر جا سخن از مسجدی بوده، از زیلو به عنوان فرش نام برده شده. بر اساس شواهد موجود، صنعت زیلوبافی پیش از اسلام در میان اعراب وجود داشته و اصطلاحات عربی در این صنعت خود گواه این ادعاست، اصطلاحاتی چون «شیلت»، «مداخل»، «مج» که در ادامه توضیح داده خواهند شد.
کارآفرینی صنایع دستی زیلو و زیلوبافی,فرمت فایل word شامل 17 صفحه. مناسب جهت انجام تحقیقات، پروژه های کارآموزی دانشجویی
کارآفرینی صنایع دستی زیلو و زیلوبافی