لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 103
آشنایی با تجارت الکترونیک و زیر ساخت ها آن
تقسیمبندی تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک در واقع فرآیند خرید و فروش محصولات و خدمات بر روی شبکه اینترنت میباشد و میتوان آن را به چند گروه: تجارت بین بنگاه و مصرف کننده یا مشتری (B2C)، تجارت بین بنگاه و بنگاه (B2B) و تجارت بین مصرف کننده و مصرف کننده (C2C) تقسیم نمود. که در این میان فعالیتهای تجاری عمدتاً در چارچوب B2B و B2C متمرکز گردیدهاند. هر چند در آینده فعالیتهایت جاری B2A و C2A نیز قابل پیشبینی میباشند که در ادامه به معرفی هر یک پرداخته شده است.
نمونهای از یک فعالیت تجاری بین بنگاه و بنگاه (B2B)
بنابر عقیده متخصصین با برقراری ارتباط شبکه اینترنتی بین تولید کنندگان قطعات خودرو و سازندگان خوردو زمان تحویل خودروهای سفارش شده کاهش خواهد یافت، چرا که با انتقال سریع اطلاعات متقابل بین قطعهسازان از یک طرف و سازندگان خودرو از سوی دیگر با استفاده از شبکه اینترنت تحولات عمدهای در مراحل تحویل خودرو کیفیت و هزینه را شاهد خواهیم بود.
قطعهسازان، با آگاهی از نیازهای خودروسازان، محصولات را مطابق با نیاز آنها تولید خواهند نمود. ارتباط بین خودروسازان و قطعهسازان برای سفارش و تغییر در قطعه و اندازههای لوازم یدکی به روش سنتی با کاغذ و نامه حداقل بین یک تا دو ماه زمان میبرد. اما با استفاده از اینرنت و برقراری ارتباط رایانهای بین این دو مجموعه زمان به کمتر از یک هفته کاهش مییابد، در این روش همچنین خودروسازان با کنترل شاخصهای کیفیت قطعات خودرو میتوانند تعداد و موارد قطعات معیوب را سریعاً به قطعهسازان اطلاع دهند و در نتیجه افزایش قابل توجهی در کیفیت خودروها بوجود میآید. در نهایت B2B بین دو مجموعه تولیدکنندگان خودرو و قطعهسازان باعث کاهش هزینهها، بهبود کیفیت و افزایش سرعت ساخت خودرو میگردد.
فعالیتهای در محدوده بین بنگاه و مصرف کننده B2C
تجارت الکترونیکی بین بنگاه و مشتری بسیار متداول است. در حال حاضر ده گروه اول زمینههای فروش خدمات و کالا که از طریق اینترنت و براساس B2C انجام میپذیرند عبارتند از: سختافزار، امور مسافرت، جهانگردی، کتاب، موسیقی، ارسال هدیه و گل و موادغذایی و نوشیدنی، جواهرات، کالاهای ورزشی و الکترونیکی، که برخی از آنها نیز در لیست کالاهای صادراتی کشورمان قرار دارند.
لذا با توجه به وجود زمینههای مذکور و با سرمایهگذاری در این بخش میتوان آینده روشنی را در بازار تجارت الکترونیک پیشبینی نمود.
فعالیتهای در محدوده C2C
انواع مزایده و مناقصه کالاها از طریق اینترنت در این حوزه قرار میگیرند و با توجه به استقبال عمومی از این نوع سایتها آینده خوبی برای این بخش از فعالیتهای تجارت الکترونیک پیشبینی میشود.
فعالیتهای تجاری B2A (Business to Administration)
انواع تعاملات تجاری مابین شرکتها و سازمانهای دولتی، پرداخت عوارض و مالیاتها نمونههائی از انواع فعالیتهای B2A را تشکیل میدهند.
دولت الکترونیکی E_Government
به دنبال متداول شدن تجارت الکترونیکی (e_commerce) در سالهای اخیر پدیده نوین دیگری بنام دولت الکترونیک (e_government) مطر شده است. مهمترین ویژگی این پدیده ایجاد بستری مناسب جهت ارایه خدمات با هزینه کمتر و اثربخشی بالاتر میباشد که همواره مورد نیاز و دغدغه خاطر مردم و دولتها بوده است.
بدین ترتیب ضمن ایجاد ارتباطی بهتر بین آحاد مردم و دولت، خدمات بسیاری در قالب e_government به سه دسته از مشتریان قابل عرضه میباشد شهروندان، بنگاههای اقتصادی و موسسات دولتی، مشتریان دولت الکترونیک میباشند، این مشتریان قادرند با استفاده از شبکههای وب با دسترسی به سایتهای دولت الکترونیک در فعالیتهایا جتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شرکت
آشنایی با تجارت الکترونیک و زیر ساخت ها آن