تعریف فروپاشی پیش رونده
در تفسیر ASCE7، فروپاشی پیش رونده به صورت گسترش گسیختگی اولیهی موضعی از المانی به المان دیگر، که در نهایت سبب فروپاشی کل سازه و یا بخش اعظمی از آن میشود، تعریف میگردد [9]. عوامل مختلفی میتوانند باعث آسیب موضعی و در نتیجهی آن فروپاشی پیش رونده، سازه شوند. از جمله مهمترین این عوامل، بارگذاری بیش از حد، وقوع انفجار در سازه و یا برخورد شدید با اجزای سازه میباشد. در اثر هریک از عوامل ذکر شده، ممکن است یک یا چند المان باربر کلیدی درسازه آسیب ببیند که در نهایت سازه دچار فروپاشی پیش رونده گردد. در تحلیل سازه، هنگامی فروپاشی پیش رونده رخ میدهد که یک یا تعداد بیشتری از اعضای سازهای دچار گسیختگی شوند. گسیختگی اعضای سازهای، منجر به باز توزیع بار در سایر المانهای سازه میگردد. این امر سبب تغییر در توزیع سختی سازه، الگوی اعمال بار و یا تغییر در شرایط مرزی سازه میشود. نتایج اولیه این گسیختگی، بیشتر در اعمال بار و نیروی اضافه به اعضا و نارسایی و گسیختگی المانهای سازهای دیگر نمود پیدا میکند[9-11].
فروپاشی پیش رونده اغلب به علت ایجاد آسیب، در اثر عوامل متفاوت از جمله بروز فروپاشی، زنگ زدگی، پوسیدگی ، خطای ناشی از ساخت و ... در یک عضو بحرانی در سازه، رخ میدهد. به عبارت دیگر در جریان مکانیسم فروپاشی پیشرونده، گاهی میزان تخریب بسیار فراتر از اثر عامل پدید آورندهی آن میباشد.
بارهای غیرعادی
فروپاشی پیشرونده ممکن است در اثر مجموعهی وسیعی از بارهای غیرعادی آغاز شود. از آنجائیکه احتمال وقوع این خطرات کم میباشد، در طراحی سازه در نظر گرفته نمیشوند، و یا به طور غیرمستقیم در محاسبات دخیل میشوند. این روش طراحی مبتنی بر عواملی همچون، فقدان دادههای بارگذاری، عدم اطمینان در خطرات احتمالی، و عدم قطعیت روشهای طراحی جهت مقابله با فروپاشی پیش رونده سازه، میباشد. یک روش جامع جهت مقابله با پدیده فروپاشی پیش رونده، روشی است که در آن سیستم سازهای آسیب دیده حتی پس از وقوع فروپاشی شدید نیز قادر به حفظ پیوستگی و یکپارچگی کلی در سازه باشد[12-14].
به طور معمول، منشا بارهای شدید وارده به سازه به بارهای فشاری مانند بارهای ضربهای همچون برخورد پرتابه و وسایل نقلیه، تغییرشکل ناهمگن مانند تغییر حالت مصالح در آتشسوزی و یا نشست پایههای پل و اقدامات خرابکارانه، طبقهبندی میشوند . از ویژگیهای اصلی این بارها، پریود بسیار کوتاه آنها در مقایسه با بارهای معمولی میباشد. این بارها عموما نسبت به زمان متغیر میباشند، با این حال، با توجه به محتوای فرکانسی آنها و مشخصات دینامیکی سازه، ممکن است به صورت استاتیکی و یا دینامیکی عمل کنند[12].
- انفجار گاز
با توجه به وسعت شبکهی خطوط لولهی توزیع گاز طبیعی، انفجار گاز به عنوان یک خطر بالقوه در روند ساخت سازه در مناطق شهری، گرفته میشود. شدت این بارها وابسته به میزان تهویه و جریان هوا در محدوده مورد نظر میباشد. شکل (2-1) تاریخچه زمانی فشار ناشی از انفجار را نشان میدهد. ملاحظه میشود که تهویه مناسب سبب کاهش شدت فشار در ضربه اولیه میشود. در مقابل نوسان با محتوای فرکانسی بالای متناظر با فاز دوم فشار، اثر کمتری بر پاسخ سازه دارد[12].
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 38
مبانی نظری و پیشنه تحقیق جهت نوشتن فصل دوم پایان نامه ارشد و دکتری
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل
ما در این بخش علاوه بر منابع مبانی نظری، منابع کلی دیگری رو برایتان در نظر گرفتیم تا همواره در نوشتن پایان نامه از این منابع بهره مند گردید.
تحقیق و پیشینه تحقیق رشته عمران فروپاشی پیش رونده در پل ها با فرمت ورد