لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:13
نانو لولههای کربنی
چکیده
با توجه به گسترش روز افزون فناوری نانو و ایجاد تحولات بزرگ در صنایع مختلف توسط این فناوری لازم است که هر کسی بسته به تخصص خود اطلاعی هر چند کلی از کاربردها و قابلیتهای فناوری نانو داشته باشد. در این مقاله ابتدا توضیحی کلی راجع به فناوری نانو داده شده است و با توجه به اهمیت و نقش گسترده نانولولهکربنی در فناوری نانو این ماده معرفی و خواص آن ذکر شدهاست، در ادامه به توضیح برخی از کاربردهای نانولولهها در صنایع مرتبط با مهندسی مکانیک چون کامپوزیتها، محرکها و فیلترها پرداخته شده است.
مقدمه
یک نانومتر یک میلیونیوم یک متر است بنابراین علم نانو آن بخش از است که ماده را در مقیاسی بسیار کوچک بررسی میکند؛ و فناوری نانو به تولید و ساخت در مقیاس مولکولی و اتمی میپردازد، یا به عیارت دیگر با اجسام و ساختارها و سیستمهایی سر و کار دارد که حداقل در یک بعد اندازهای کمتر از100 نانومتر دارند. با پیشرفت و گسترشی که علم و فناوری نانو طی چند سال اخیر داشته است انتظار میرود که به زودی تمامی زمینههای علم و فناوری را تحت تاثیر خود قرار دهد.
نانوفناوری صنایع مرتبط به مهندسی مکانیک را نیز بی بهره نگذاشته است و تحولات زیادی را از تولید کامپوزیتها با استفاده از نانومواد تا تولید شتابسنج هایی در اندازه نانو، ایجاد نموده است. در صنایع خودروسازی در قسمتهای مختلف ماشین کاربردهای نانوفناوری را میبینیم، از شیشههای خود تمیز شو و بدنههای ضدخش گرفته تا باتریهایی با طول عمر بیشتر و وزن کمتر. در این میان نانولولههای کربنی[1] یکی از مواد اولیهای هستند که به علت ویژگی ساختمانی، دارای کاربردهای مکانیکی مختلف و ویژهای هستند.
نانولولههای کربنی
نانولولههای کربنی یکی ازمهم ترین ساختارها در مقیاس نانو هستند.این مواد اولین بار در سال 1991 توسط دانشمندی ژاپنی به نام ایجما[2] در درون دودههای حاصل از تخلیه الکتریکی کربن در یک محیط حاوی گاز نئون کشف شد.[[i]] این ترکیبات شیمیایی ، با ساختار اتمی شبیه صفحات گرافیت، از استوانههایی با قطر چند نانومتر و طولی تا صدها میکرومتر تشکیل شدهاند.
مقاله کاربردهای مکانیکی نانو