نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره دوپینگ در ورزش ایران

اختصاصی از نیک فایل تحقیق درباره دوپینگ در ورزش ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 23

 

موضوع:

دوپینگ در ورزش ایران

دبیر:

آقای براتی زاده

محقق:

مجتبی نوروزیان

دبیرستان غیرانتفاعی خوارزمی

اردیبهشت 1387

دوپینگ در ورزش چیست و یعنی چه:

دوپینگ در ورزش، به استفاده از مواد داروهایی گفته می شود که این داروها نیر و کارایی انسان را تا حد بالایی افزایش می دهد و مصرف آنها توسط سازمانهای مجری و ناظر رقابت های ورزشی ممنوع شده است. البته این تعریف مشخص می کند که مصرف مواد نیرو دهنده نمی تواند جزو مصارف دوپینگی به حساب رود، عموما داروها و مواد دوپینگی، مواردی هستند که سازمان های اجرای کننده رقابت های ورزشی مصرف آنها را ممنوع کرده است. پس بدین صورت مصرف مواد و داروهای نیروزای غیر مجاز را می توان دوپینگ نامید.

انواع دوپینگ

رایج ترین مصرف مواد و داروهای دوپینگی از طریق خوردن، نوشیدن یا تزریق این نوع داروهاست، که به نوع مصارف، نوع خوراکی، مصرف یا تزریقی گفته می شود. اما نوع دیگر آن دوپینگ خونی است. در این نوع دوپینگ، خون شخصی به شخص دیگر(با گروه خونی یکسان) و یا خون همان شخص به خودش(بعد از یک دوره ذخیره) از طریق رگ تزریق می شود. این کار باعث می شود تا توانایی انتقال اکسیژن در خون شخص تزریقی بالا رود تا بنابراین استقامت آن شخص نیز افزایش یابد. دوپینگ خونی معمولا برای ورزشهای استقامتی مثل دو میدانی ماراتون، دوچرخه سواری و اسکی کارایی دارد.

تاریخچه دوپینگ

کلمه دوپینگ اصلا واژه ای است از کشور آفریقای جنوبی آمده است. در آفریقای جنوبی، متروبی الکلی با قدمت زیاد وجود دارد که با نام دوپینگ شناخته می شود. بومی های منطقه آفریقای جنوبی معمولا از این متروب استفاده می کنند تا بتوانند با استقامت و نیروی زیاد در مراسم های خود برقصند. امروزه واژه دوپینگ به استفاده ورزشکاران از مواد نیروزا تلقی کرد. اولین استفاده مدرن دوپینگ را می توان به سال 1865 نسبت داد. جایی که شناگران هلندی برای شرکت در رقابت های جهانی دوپینگ کردند. در رقابتهای المپیک 1904 نیز توماس میکرز دوپینگ کرد و توانسته برنده ی مدال طلای دوی ماراتون شود. به یکی از مشهورترین مصارف دوپینگ می توان به بن جانسون کانادایی در المپیک 1988 اشاره کرد. جایی که او موفق شده بود در دوی 100 متر رکورد باور نکردنی از خود به جای بگذارد و مدال المپیک را از آن خود کند، بعد از رقابتهای المپیک آزمایش دوپینگ رد شد و معلوم شد که او دوپینگ کرده است. بالا بردن نیرو و استقامت بدن به حد غیرعادی می تواند حتی شرایط حیاتی بدن را تا حد مرگ تهدید کند. در سال 1886 یک دوچرخه سوار به علت مصرف داروی دوپینگی جان خود را از دست داد. نمونه های دیگر نیز از موارد مرگی نیز حتی تا سالهای گذشته در کشورهای مختلف دیده شده است. ورزشکاران که دوپینگ می کند در حقیقت خود را در ریسک حیاتی قرار می دهد.

کاهش دوپینگ در ورزش ایران

نتایج بدست آمده از نمونه گیری های صورت گرفته از ستاد ملی مبارزه با دوپینگ نشان می دهد که میزان تخلف ورزشکاران کشورمان در زمینه حرکت غیراخلاقی دوپینگ در سال 2007 میلادی نسبت به دو سال گذشته با 3/8 درصد کاهش رو به رو بوده است. براساس آمار ارائه شده از سوی کشورهای اروپایی، آمریکایی و حوزه اسکاندیناوی میزان نتایج مثبت نمونه گیری به عمل آمده از ورزشکاران این کشور به طور میانگین سالانه بین 2 تا 3 درصد است. این آمار در کشورهای آسیایی و به اصطلاح در حال توسعه رقمی معادل 10 تا 12 درصد است. این در حالیست که نتایج مثبا تست دوپینگ و نمونه گیری های انجام شده توسط ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران از ورزشکاران رشته های مختلف در سال 2005 از حد میانگین فوق هم بیشتر و حدود 4/14 درصد بوده است. این رقم در سال 2006 میلادی با کاهش چشمگیر رو به رو بوده و به مرز 5/8 درصد رسیده در سال 2007 میلادی میزان تخلف ورزشکاران کشورمان در امر دوپینگ باز هم با بهبود نسبی رو به رو بوده و 1/6 درصد کاهش یافته است. البته این آمار مربوط به اقدامات افسران کنترل دوپینگ ستاد ملی مبارزه با دوپینگ کشورمان است که طی یک سال گذشته میلادی صورت گرفته است. هر چند که نمونه گیری انجام شده از بازیکنان ایرانی در رقابت های برون


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره دوپینگ در ورزش ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد