نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره اسپوندیلوز و کمردرد

اختصاصی از نیک فایل تحقیق درباره اسپوندیلوز و کمردرد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

 

 

اسپوندیلوز و کمردرد

نویسنده و مترجم :

دکتر مجتبی خزایی ، متخصص مغز و اعصاب

مرکز آموزشی ودرمانی فرشچیان همدان

باهمکاری : واحد آموزش ، سالاری

فروردین ماه 1392

اسپوندیلوز ( SD) شرایطی است که ناشی از شکستگی

در یک یا چند مهره ستون فقرات است این شکستگی در مفاصل فاست رخ می دهد . مفاصل فاست ، مفاصل بین مهره ای هستند که اجازه حرکت و چرخش را به مهره می دهد .

 

- علائم :

- درد عمقی و مبهم در پشت . این درد با راست کردن کمر تشدید می یابد

- سفتی عضلات پشت و عضلات ران و گاهی دردهای تیر کشنده از پشت به اندام های تحتانی

- خطر شکستگی یا موارد زیر افزایش می یابد:

- فعالیت های که سبب می شوند پشت بیش از حد راست گردد

- فعالیت های که سبب چرخش بیش از حد پشت می شوند

- عدم انعطاف پذیری و قدرت نامناسب عضلات پشت

- عدم انجام ورزشها و نرمشهای که قبل از ورزش سنگین مورد نیازند

- سابقه خانوادگی مثبت از این نظر

- تکنیک ورزشی نامناسب

- درمان :

قدم اول پرهیز از فعالیت ها و ورزش های است که سبب تشدید علائم می شوند و سپس استفاده از دارو و ماساژ یخ جهت کاهش درد و در نهایت استفاده از تکنیک های کششی و قدرت ساز جهت بهبود شکستگی و رفع علائم است اگر شکستگی شدید باشد معمولاً توصیه به استفاده از بریس (آتل) می شود . بندرت جراحی مورد نیاز است که دو مهره را به هم جوش می دهند. جراحی زمانی توصیه میشود که علائم بعد از 12 ماه بهبود میابد .

- دارو :

اگر درد مشکل ساز است از داروهای ضد التهابی مثل آسپرین ، بروفن ، ایندومتاسین ،دیکلوفناک یا استامینوفن استفاده می شود .

- گرما و سرما :

یخ جهت کاهش درد و رفع التهاب بکار برده می شود باید بعد از صدمه سریعأ کیسه یخ یا ماساژیخ استفاده شود در محل ضایعه که هر بار 15-10 دقیقه به فواصل هر 3-2 ساعت توصیه می شود .

استفاده از گرما مثل جکوزی ، کیسه آب گرم و .....) معمولاً قبل از فعالیت توصیه می شود .

- ورزش و نرمش :

اگر علائم با خم کردن و راست کردن تشدید می شود معمولاًتوصیه به نرمش هایی که حرکات جهت حرکات تشدید ساز علائم است . بعنی مواقع این نرمش ها باعث تشدید علائم می شود . گاهی با این نرمش ها علائم موجود در پاها بهتر می شود ولی در پشت شدت می یابد که می تواند نشانه مثبتی باشد . در طی این نرمش ها بهتر است بدن انعطاف پذیر باشد هر نرمش را باید 30 ثانیه ادامه داد . نرمش ها نباید تا حد دردناک بودن ادامه یابد و باید یک احساس کششی یا آزاد شدعضلات را به خو د فرد دهد.

انواع نرمش های کششی :

خم کردن یک زانو به سینه :

در حالت خوابیده به پشت بروی سطح سفت یا کف اتاق دراز کشیده در همین حالت یکی از زانوها به گونه ای که در دستها زیر زانو یا اطراف آن حلقه شده است بر روی سینه خود خم کنید و یک حالت کششی در آن ایجاد کنید چند ثانیه و گاهی تا 30 ثانیه نگه دارید و این تمرین را با زانوی دیگر در حالیکه پای مقابل روی کف اتاق است تکرار کنید روزی چند بار این نرمش را انجام دهید .

خم کردن دو زانو بر روی سینه :

مثل تمرین شماره یک است ولی در این حالت دو زانو را با هم به سمت سینه باید خم کرد

نکته : این ورزش ها و نرمش ها سبب تقویت عضلات می شوند که سبب می شوند فرد کارهای روزمره را راحتر انجام دهد

کشش برروی عضلات شکم و جابجا نمودن باسن ها :

در ابتدا روی یک سطح سفت دراز بکشید به پشت ، زانوها را خم نموده بگونه ای که جهت زانوها به سمت سقف باشد و کف پاها با سطح زمین ارتباط داشته باشد .

در حالی که بازوها را به صورت متقاطع روی سینه گذاشته اید عضلات شکم را سفت نموده و بعد از چند ثانیه سفت کنید این تمرین را چند بار انجام دهید و در هر بار چند ثانیه عضلات شکم را سفت نگه دارید

 

بعد از انجام تمرین فوق به تمرین ذیل بپردازید :

این تمرین شبیه بالا است ولی در حین سفت سازی عضلات شکم مقداری باسن ها را از زمین بلند کنید همراه آن تنه نیز مقداری بلند شود ولی نباید شانه ها را بلند نمود و سپس به حالت اول برگشته این حالت را چند ثانیه نگه داشته و در طی روز چند بار تکرار کنید .

نرمش حالت چهارپایه ای :

مانند شکل روی زمین قرار بگیرید به گونه ای که کف دستها و زانوها روی کف اتاق قرار گیرد در این حالت عضلات شکم را سفت کرده و بعد از چند ثانیه بازوی راست و پای چپ را از روی زمین بالا آورده در امتداد تنه قرار دهید . در این حالت نباید تنفس را نگه داشت چند ثانیه در این حالت مانده و همزمان عضلات شکم را سفت نگه دارید سپس به حالت اول برگشته و بازو و پای مقابل را وارد نرمش کنید این تمرین را طی روز چند بار تکرار کنید .

نرمش بالا آوردن دو زانو :

روی سطح سفت دراز بکشید زانو ها راخم کرده و عضلات شکم را سفت کنید چند ثانیه نگه داشته و بعد از آن زانوها را از زمین جدا کنید بگونه ای که زانو ها با ران زاویه 90 درجه بسازد چند ثانیه نگه داشته و عضلات شکم را سفت نگه دارید و دوباره به حالت اول برگردانید . چند بار این تمرین را در طول روز انجام دهید

وضعیت قرار گیری بدن و مکانیک درست (پوسچورمناسب )

باید به خاطر سپرد که وضعیت بدن در حالتهای مختلف فعالیت و استراحت باید به گونه ای باشد که سبب آرامش ، کاهش علائم و بهبود و روند ترمیم باشد .

وضعیت قرار گیری بدن و مکانیک درست (پوسچورمناسب ) سبب خواهد شد که مفاصل در شرایط ایده ال قرار گیرند

پوسچورمناسب چه در حالت استراحت و چه فعالیت سبک ( مثل تایپ کردن ، مطالعه کردن و ....) و سنگین مثل ( برداشتن جسم سنگین ) باید رعایت شود .

پوسچور درست نشستن :

پوسچورمناسب سبب کمترین استرس و ناراحتی بر روی مهره ها خواهد شد .

فراگیری این پوسچور به تدریج است ولی باید ادامه دار باشد

در زمان نشستن باید به اینگونه رعایت کرد که با گوشها در امتداد شانه و شانه ها در امتداد باسن باشند . در روی صندلی پشتی صندلی باید قسمت های بالای پشت شما را حمایت کند و قسمت پایینی کمر قوس خود را حفظ نماید که جهت حفظ این قوس یک بالش کوچک گاهی لازم است هر چند بعضی از صندلی ها به گونه ای طراحی شده اند که دارای این قوس می باشند.

 

روش نشستن صحیح هنگام مطالعه :

صندلی و میز باید به گونه ای باشند که که مقداری صندلی زیر میز رود این کار سبب خواهد شد که فرد به میز نزدیکتر باشد . ارتفاع صندلی باید به گونه ای باشد که چشمها هم سطح و مقدار کمی بالاتر از سطح بالایی مانیتور باشد و دستها مقدار کمی پایینتر از آرنج قرار گیرند .

در موقع نشستن روی صندلی یا مبل باید پاها در تماس با کف اتاق قرار گیرند و اگر این کار امکان پذیر نیست از چهار پایه های کوچکی که برای این حالت طراحی شده اند استفاده کنید همیشه دقت کنید که گوشها در امتداد شانه قرار گیرند این اقدام کمترین استرس را بر پشت شما وارد می آورد .

پوسچور نا مناسب

اگر شما آنقدر خسته هستید و نمی توانید پوسچورمناسب را جهت استراحت بکار ببرید حداقل سعی کنید کج ننشینید یا دراز نکشید . بهتر است حداقل یک پشتی جهت حمایت کمر مثل بالش بکار ببرید که ایستاده باشید یا در حالت درازکش در وضعیت طبیعی قرار بگیرید

تکنیک های مناسب برداشتن وسایل :

ابتدا پاها را از هم باز کنید این اقدام سبب می شود که به شی نزدیکتر شوید زانوها را مقداری خم کرده و عضلات شکم را سفت نمائید و مفصل لگن را نیز خم کنید و پشت خود را در حالت نرمال ( بدون قوز و کج شدن ) قرار دهید و شی را با راست نمودن مفاصل زانو و لگن بردارید .

قبل از برداشتن جسم وزن آن را تست کنید

آرنجها را در هر طرف بدن هنگام جابه جایی و برداشتن اشیاء متکی نمائید در حالت قفل شده قرار دهید .

اگر جسم سنگین است سعی کنید از کمک دیگران استفاده کنید

تکنیک نا مناسب برداشتن اشیاء :

- زانو ها هنگام برداشتن اشیاء (حتی سبک ) در حالت قفل شده باشند

- خم نمودن و چرخاندن کمر و پشت در حالی که پاها به صورت محور چرخش قرار گیرند

- دقت کنید حتی در برداشتن یک کاغذ باید وضعیت مناسب برداشتن را رعایت کنید.

 

Email : Khazaei mojtaba @ yahoo . com

Website : Dr khazaei . blogfa

. ir

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره اسپوندیلوز و کمردرد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد