نوع فایل: ppt _ pptx ( پاورپوینت )
( قابلیت ویرایش )
قسمتی از اسلاید :
تعداد اسلاید : 37 صفحه
مقام و تاریخ معماری اسلامی مقام و تاریخ هنر اسلامی بدون دانستن تاریخ هنر اسلامی، نمیتوان تحولات تاریخ اندیشه اسلامی را به خوبی باز شناخت.
در ادامه، تاریخ معماری، نقاشی و موسیقی را در سرزمینهای اسلامی به روایت کتاب «تاریخ فلسفه در اسلام» اثر م.م.شریف مرور میکنیم. معماری اعراب شبه جزیرهی عربستان هنگام ظهور اسلام معماری قابل ذکری نداشته است.
تنها بخش کوچکی از جمعیّت این سرزمین سکونت دائمی داشتند و اقامتگاه این عدّه نیز به سختی از یک سرپناه محقّر تجاوز میکرد.
آنان که در خانههای خشتی زندگی میکردند اهل المَدَر نامیده و اعراب بدوی را، به سبب چادرهایشان که از پشم شتر بافته شده بود، اهل الوبر میخواندند. حریم کعبه در زمان حضرت محمّد (ص)، تنها محوّطهی مستطیل شکل کوچک بدون سقفی بود که چهار دیوار از اطراف آن از پاره سنگهای خشن و بدون ملات چیده شده و ارتفاع آن کمی از قّد یک انسان بلندتر بود.
چاه مقدّس زمزم درون این محوّطه قرار داشت. هنگامی که حضرت پیامبر (ص)، به سبب خصومت کفّار مکّه، به مدینه هجرت کرد، برای خود و خانوادهاش خانهای بنا نمود.
این خانه در حدود یکصد ذرع مربّع وسعت داشت و دیوارهای آن از خشت خام بود.
در سمت جنوب، ایوان سرپوشیدهای بود که ستونهایی از تنهی نخل داشت و سقف آن از برگ نخل و پوشیده از گل بود.
محاذی جبههی خارجی دیوار شرقی حُجراتی بنا شده بود که متعلّق به همسران پیامبر (ص) بود و همگی به حیاط در داشت.
ابن سعد توصیف این حجرهها را به نقل از عبداللّه بن یزید نامی که آنها را درست قبل از تخریب به دستور ولید، دیده، چنین ضبط کرده است: «چهار خانهی خشتی را دیوارهایی از شاخهی درخت خرما به اتاقهای مجزّا تقسیم میکرده و پنج خانهای که از شاخههای گل اندود نخل بنا شده بود فاقد تقسیمات داخلی بود.
بالای درها، پردههایی از پارچهی مویین سیاه آویخته شده بود که هر ضلع آن 3 ذرع طول داشت.
ارتفاع سقفها به اندازهای بود که دست به آنها میرسید»، رهبر اهل مدینه در چنین خانهای میزیست. قبه الصخره؛ اولین بنای معماری اسلامی قدیمیترین اثر موجود معماری اسلامی یعنی قّبةالصّخره در بیتالمقدس، به دست خلیفه عبدالملک بنا گردید و ساختمان آن در سال 72/691 به پایان رسید.
این بنا مدوّر بود که گنبدی چوبی داشت که در ساقهی بلند آن شانزده پنجره تعبیه شده بود و گنبد بر چهار جزر و دوازده ستون که بر دایرهای جای داشتند استوار بود.مسجد جامع دمشق ولید پس از مرگ پدرش عبدالمک، در سال 86/705، به خلافت رسید و بلافاصله ساختمان مسجد جامع دمشق را آغاز کرد.
از زمان فتح دمشق به دست مسلمین، این شهر حالتی غیر عادی به خود گرفته بود.
معبدی عظیم متعلّق به یکی از خدایان سوری (سوریّه یا شام در قدیم نام منطقهای مشتمل بر بخشهایی از سوریّه و اردن و فلسطین کنونی بوده و محدودهی جغرافیایی متفاوت با سوریهی کنونی داشته است
متن بالا فقط قسمتی از محتوی متن پاورپوینت میباشد،شما بعد از پرداخت آنلاین ، فایل را فورا دانلود نمایید
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید دانلود پاورپوینت: ................... توجه فرمایید !
- در این مطلب، متن اسلاید های اولیه قرار داده شده است.
- به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
- پس از پرداخت هزینه ،ارسال آنی پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما و لینک دانلود فایل برای شما نمایش داده خواهد شد
- در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون بالا ،دلیل آن کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
- در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون پاورپوینت قرار نخواهند گرفت.
- هدف فروشگاه جهت کمک به سیستم آموزشی برای دانشجویان و دانش آموزان میباشد .
« پرداخت آنلاین »
دانلود پاورپوینت مقام و تاریخ معماری اسلامی