نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد حسابداری اجتماعی

اختصاصی از نیک فایل تحقیق در مورد حسابداری اجتماعی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 16 صفحه


 قسمتی از متن .docx : 

 

معرفی کاربرد حسابداری اجتماعی

حسابداری مسئولیت های اجتماعی:

چکیده:

هدف از ارائه این نوشته آشنایی اولیه علاقه مندان حسابداری با حسابداری اجتماعی است. در ادامه مطلب سعی شده تعاریف اولیه از حسابداری اجتماعی، کاربرد، مزایا و موانع اجرای آن بررسی شود. همچنین به تاریخچه وبه اهداف حسابداری اجتماعی و محیطی اشاره می کنیم.

مقدمه:

رشد و توسعه صنایع، واحدهای تجاری و کارخانه ها همگام با ایجاد و تکامل نهادهای اجتماعی، تحول در تشکیلات دولتی و سرانجام، تحول در اخلاق، به تدریج تعهدات و الزاماتی را به عهده واحد تجاری گذاشته که پیش از این، چنین تحولاتی به این شدت رسمی و قانونی نشده بود.

یکی از پیامدهای این رشد و توسعه صنعتی، ظهور پیوند اقتصاد با اخلاق و سیاست و تأثیر متقابل مسائل اقتصادی و اخلاقی و ارزشهای اجتماعی با یکدیگر است. همچنین با توجه به پیچیده شدن ارتباط شرکتهای موجود در جامعه با یکدیگر و همچنین با دولت و افراد حاضر در جامعه شرایطی به وجود آمد که شرکتها میبایست نه تنها به ذینفعان بلکه به آحاد مردم پاسخگو باشند. بدین ترتیب مدیریت واحدهای تجاری دیگر صرفاً افرایش سودآوری و تولید کالا را تنها هدف خویش ندانسته بلکه موضوعات دیگر همچون پرداخت حقوق عادلانه به کارگران، رعایت کیفیت و بهای تولیدات، آلودگی محیط زیست و سایر مسائل اخلاقی، سیاسی، نژادی و اجتماعی را نیز باید رعایت کنند.

تحت تأثیر این تحولات، چگونگی ارزیابی عملکرد و معیارهای آن دگرگون شده و از چارچوب محدود اقتصادی فراتر رفته و معیارهای عملکرد اجتماعی که مبنای ارزیابی عواقب و تأثیرات اجتماعی فعالیت های اجتماعی است، پدیدار شده است.

در این بین حسابداری به عنوان دانش مخاطب مدار، مسئولیت فراهم کردن اطلاعات مفید برای قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه استفاده کنندگان را بعهده دارد. سیستم حسابداری فرآیندی است که حلقه ارتباطی واحدهای اقتصادی و سازمانها با محیط پیرامون محسوب می شود. هدف حسابداری مرسوم فراهم کردن اطلاعات مالی مفید برای مخاطبین مالی است. اما نقش مخاطب مداری و مسئولیت پاسخگویی حسابداری ایجاب میکند که هدفی ماورای پاسخگویی مالی برای این سیستم ترسیم شود و در حوزه گزارش دهی از مخاطبین مالی فراتر رفته و مخاطبین غیر مالی را نیز در گستره خدمت دهی خود قرار دهد.

حسابداری زیست محیطی و اجتماعی سعی دارد تا این تأثیرات متقابل عملکرد واحد های تجاری و جامعه پیرامونش را شناسایی و برای تصمیم گیری صحیح استفاده کنندگان از صورتهای مالی گزارش کند.

 

در اینجا به معرفی ماهیت حسابداری اجتماعی و تعاریف اولیه از آن می پردازیم:

ماهیت حسابداری اجتماعی:

آرا و نظرات مختلفی دررابطه با مفهوم حسابداری مسئولیتهای اجتماعی و حسابداری محیطی و همچنین وجه تسمیه آن وجود دارد. از نظر مفهوم، گروهی آن را بخشی از حسابداری مالی می دانند و اجرای آن را با گسترش دامنه حسابداری مالی امکان پذیر می دانند و یا به عبارتی از نظر این گروه، حسابداری اجتماعی تنها گسترش ساده ای از حسابداری سنتی است.

در حالیکه گروه غالب عقیده دارند که سیستم حسابداری مسئولیت های اجتماعی؛ اصول، قواعد و مفاهیم خاص خود را دارد، به گونه ای که می توان آن را یک موضوع کاملاً جداگانه مانند حسابداری مدیریت، حسابداری بهای تمام شده، حسابداری دولتی و ... دانست.

هدف نهایی حسابداری اجتماعی اندازه گیری و گزارش این منابع، هزینه ها و منافع اجتماعی است.

بطوریکه مسائل زیر را مورد ارزیابی قرار می دهد:

1-   ارزیابی تأثیر اجتماعی فعالیت های واحد تجاری

2-   اندازه گیری هزینه ها و تعهدات اجتماعی واحد تجاری

3-   اندازه گیری منافع اجتماعی واحد تجاری

4-   فراهم آوردن یک سیستم اطلاعاتی درون و برون سازمانی که در امر ارزیابی تأثیرات اجتماعی واحد تجاری کمک کند.

تعاریف حسابداری اجتماعی:

تعاریفی که تا کنون از حسابداری اجتماعی ارائه شده است، عموماً مشابه می باشد. اکثر این تعاریف یا توسط سازمانهای معتبر و رسمی ارائه شده و یا از مقالات اولیه نوشته شده در زمینه حسابداری اجتماعی (SA) گرفته شده است.

در اینجا به برخی از تعاریف حسابداری اجتماعی می پردازیم:

-         حسابداری اجتماعی عبارتست از فرآیند گردآوری، اندازه گیری و گزارش معاملات و تأثیرات متقابل این معاملات بین واحدهای تجاری و جامعه پیرامونی او. حسابداری اجتماعی از طریق اندازه گیری و گزارش تأثیرات متقابل واحد تجاری و جامعه پیرامونی اش، ارزیابی از توان ایفای تعهدات اجتماعی را امکان پذیر می سازد.(جعفری؛1372: 79،80).

-         انجمن حسابداران آمریکا در سال1996 تعریف حسابداری اجتماعی را به صورت شناسایی و اندازه گیری ارتباطات بین اقدامات متقابل واحدهای مستقل و اجتماع و محیط فیزیکی اطرافشان ارائه نمود. این انجمن(AAA) درسال 1997 تعریف کاملتر و جامع تری از حسابداری اجتماعی عنوان نمود:

 

"تمرکز اصلی حسابداری اجتماعی بر اندازه گیری و گزارشگری تأثیرات تجارت شرکت، اجتماع و محیط فیزیکی است. حسابداری اجتماعی به اندازه گیری تأثیرات مطلوب و نامطلوب فعالیت(واحدهای پولی و غیرپولی) اشاره دارد.

حسابداری اجتماعی به نظر می رسد که شامل اندازه گیری منفعت-هزینه و گزارشگری برنامه های اجتماعی و فعالیت های عمومی شرکت می باشد."

 

تاریخچه حسابداری اجتماعی:

شروع حسابداری اجتماعی به اوایل دهه هفتاد میلادی برمیگردد به گونه ای که اولین مقاله با اهمیتی که دراین زمینه نوشته شد، در سال 1970 بوده است. شروع حسابداری اجتماعی برابر شد با پیشرفت یکباره آن؛ به گونه ای که درهمان اوایل مقالات زیادی دراین زمینه نوشته شد و کارهای تحقیقی زیادی صورت گرفت. البته شاید بتوان علت این گسترش یکباره را گسترش زیاد حسابداری اجتماعی و در نظر گرفتن تأثیر سازمان بر محیط طبیعی در این حسابداری دانست.

همانطور که در بالا گفته شد دهه هفتاد میلادی دوره فعال در توسعه و استفاده از گزارشگری اجتماعی بوده است. پژوهشگران در آن دهه روشهای حسابداری و حسابرسی اجتماعی شرکت را توسعه دادند. از جمله مطالعات دهه70می توان به لینوز(1972-1973) ریموند باور و دان اچ فن(1972) ویلیام فردریک و ... اشاره نمود.

دراین دوره شرکت هایی همچون جنرال موتورز و بانک آمریکا گزارشگری اجتماعی را تجربه کردند.

برخلاف دهه70، در دهه80 شاهد ادامه گزارشگری اجتماعی نبودیم وگزارشگری اجتماعی از سوی تعداد کمی از شرکتها مورد توجه قرار گرفت. دلایل زیادی وجود داشت که گزارشگری اجتماعی دردهه 80 کاهش یافت؛ یکی از این دلایل این بود که مزیت تجاری دراین دهه بر


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد حسابداری اجتماعی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد