
1-1- تعریف مسئله
از آنجا که صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع مادر در هر کشوری شناخته می شود لزوم کنترل و پالایش آلاینده ای محیطی ناشی از فرآیند تولید سیمان و در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی جوامع محلی و سایر طرفهای ذینفع از جمله سازمان حفاظت محیط زیست از الزامات قانونی هر کشوری می باشد ، بر اساس ماده 192 برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و به منظور کاهش عوامل آلاینده و مخرب محیط زیست ، کلیه واحدهای بزرگ تولیدی ، صنعتی ، عمرانی ، خدماتی و زیر بنایی بزرگ مقیاس از جمله نیروگاها و صنایع سیمان و کانی های غیر فلزی که قابلیت و ضرورت نسب و راه اندازی سامانه پایش لحظه ای و مداوم را دارند می بایست تا پایان سال سوم برنامه نسبت به نصب و راه اندازی این سامانه ها اقدام نمایند،متخلفین مشمول ماده (30) قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا می شوند. .]ماده 192 برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران[.
با استفاده از سیستم لحظه ای می توان به صورت زنده از وضعیت آلایندگی صنایع از جمله کارخانجات سیمان آگاهی یافت و میزان آلایندگی را پایش نمود. اجرای این سامانه نیاز مراجعه مستقیم کارشناسان و تکنسین های طرف های ذینفع ( از جمله سازمان محیط زیست ) به واحدها و اندازه گیری خروجی دودکش ها با دستگاهای پرتابل که عمدتاٌ دارای پراب های بلند و عموماٌ غیر قابل استناد ( به دلیل غیر کالیبراسیون بودن و انجام غیر استاندارد نمونه گیری از خروجی دودکش ها ) را برطرف می نماید. از طرفی مطابق طرح خود اظهاری پایش آلاینده های زیست محیطی که بر اساس قانون سازما نهای صنعتی میبایست هر سه ماه در این خصوص هماهنگی های لازم با آزمایشگاه های معتمد سازمان محیط زیست معمول نمایند نیز پوشش می یابد.
براساس شیوه نامه 01-10-3 سازمان محیط زیست با عنوان نصب و راه اندازی سیستم های پایش ومداوم (آنلاین) بر روی منابع آلاینده محیط زیست و بر اساس فهرست اهم واحدهای بزرگ مشمول نصب سنسورهای هوشمند پایش لحظه ای بر روی منابع آلاینده محیط زیست ،کارخانجات سیمان نیز می بایست پارامترهای : ذرات ،O2، NOx ، SO2 ، CO ، CO2 ، FlowRate را به صورت لحظه ای پایش نمایند.
1-2- سوالهای تحقیق
سوالهای اصلی تحقیق عبارتند از:
1-آیا مکانیزم پایش نتایج اندازه گیریها ( خروجی سنسورها) در سطح هولدینگ و مقایسه شرکتهای زیرمجموعه آن در عملکرد فیلتراسیون و عملکرد سنسورها از یکپارچگی مناسبی برخوردار است؟
2-آیا سنسورهای نصب شده بر روی دودکشهای اصلی کارخانجات سیمان مورد مطالعه از معیارهای استاندارد مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست برخوردارند؟
3-آیا داشبوردهای نمایش دهنده نتایج اندازه گیریها از استانداردهای نمایشی اطلاعات از جمله : نمایش لحظه ای اطلاعات ، روند اندازه گیری آلاینده ها وسایر شاخصه های ارزیابی عملکرد فیلتراسیون برخوردارند؟
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1-3- سابقه و ضرورت انجام تحقیق 3
فصل 2- سیستم اتوماسیون و پایش لحظه ای آلایندگی در کارخانه سیمان 6
2-1-2- سیگنال های آنالوگ ورودی: 10
2-1-3- اتاق فرمان :(Control Room) 11
2-1-6- پردازشگر مرکزی یا :CPU 14
2-1-7- ماژول های ورودی و خروجی: 15
2-1-8- ماژول های سیگنال :(Signal Modules) 16
2-1-9- ماژول های توسعه :(Expansion Modules) 16
2-1-10- ماژول های واسط:(Interface Modules) 17
2-1-11- ماژول های :(Function Modules)FM 17
2-1-12- پردازنده های ارتباطی یا :(Communication Processors)CP 17
2-1-14- آشنایی با محیط نرم افزار:SIMATIC Manager 18
2-2- پایش لحظه ای و آنلاین آلاینده های زیست محیطی [] 18
2-2-4- پایشگر لحظه ای و مداوم دودکش های صنایع:: 22
2-2-5- پایشگر لحظه ای و مداوم پساب های صنعتی: 23
2-2-6- پایشگر لحظه ای و مداوم آب های جاری: 24
2-2-7- پایشگر لحظه ای و مداوم ایستگاه های پایش هوا: 25
2-2-9- پورتال تجمیع داده های پایش: 28
2-2-10- اتصال سایر سامانه های پایش: 29
فصل 3- پژوهش ها و فعالیت های پیشین 31
3-1- سیستم online Monitoring غبار خروجی دودکش شرکت سیمان خوزستان [] 31
3-2- کنترل گرد و غبار خروجی دودکش اصلی کارخانه سرب زنجان [] 32
3-3- پایش لحظه ای میزان آلاینده های سیمان تهران [] 33
3-4- آلاینده های خروجی از دودکش کارخانه سیمان 35
پروژه آماده: طراحی و پیاده سازی سیستم مانیتورینگ سنسورهای هوشمند کارخانجات (49 صفحه فایل ورد - word)