جانوران آبزی پرورشی:
الف-تقسیم بندی تجارتی
ب-تقسیم بندی اکو لوژیک یا بوم شناسی
ج-تقسیم بندی از نظر شوری آب
د-تقسیم بندی از نظر تحمل شوری آب
ه-تقسیم بندی از نظر نوع مصرف
تقسیم بندی تجارتی:
از نظر ساختار بدن به دو گروه تقسیم می شوند:
–باله دار(که شامل تمامی ماهیهای پرورشی است)
–صدف دار(شامل تمامی انواع سخت پوستان ونرمتنان است)
انواع ماهیهای پرورشی جزء باله داران پرورشی، و انواع میگو، خرچنگ، صدفهای خوراکی،، حلزونها و ...از نظر تقسیم بندی تجارتی جزء ماهیهای صدف دار هستند
تقسیم بندی اکو لوژیک یا بوم شناسی:
از نظر شرایط زیست محیطی بویژه درجه حرارت محیط آبزیان پرورشی را به دو گروه تقسیم می کنند:
آبزیان سرد آبی
آبزیان گرم آبی
آبزیان سرد آبی:
درجه حرارت مناسب برای پرورش آنها بین 10تا18 درجه سانتیگراد است
برای این که در این آبزیان تولید گامت های جنسی(تخمک و اسپر ماتوزیید)بخوبی صورت گیرد،درطول فصل سرد، درجه حرارت آنها،به حداقل8درجه سانتی گراد پایین میرود.
برای مثال ماهی قزل آلا:
یکی از انواع ابزیان سرد ابی است
اگر درجه ی حرارات اب در زمستان به8در جه سانتیگرادیا کمتر نرسد،رشد ونمو تخم به خوبی انخام نمی گیرد.
اگر گرمای اب در طول سال از 12درجه سانتی گراد کمتر نباشد،اصلا تخم قابل تکثیرتولید نمی شود.
در جه حرارت مناسب ، برای رشد اقتصادی ماهی قزل آلای رنگین کمان17درجه سانتیگراد است.
اگر درجه حرارت آب تا 20 درج افزایش یابد، بشرتی که اکسیژن کافی در دسترس ماهی باشد
آبزیان گرم آبی:
بهترین رشد آنها در گرمای تقریبی 25 درجه سانتیگراد است
تا 30 درجه سانتیگراد می توانند دما را تحمل کنند
نباید اکسیژن آب از 7 میلی گرم در لیتر کمتر نباشد
وقتی دمای آب به 20 درجه سانتیگراد می رسد شروع به تخم ریزی می کنند
مناسبترین دما برای رشد جنین 22تا 24 درجه سانتیگراد می باشد
عمده ترین آبزیان پرورشی کشور:
دانلود پاورپوینت جانوران آبزی پرورشی