لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 3 صفحه
قسمتی از متن .doc :
بیماری پاژه : pagets :
بیماری پاژه (osteitis deformans) یک اختلال موضعی به صورت جایگزینی سریع استخوان می باشد، بیشترین مواضع درگیر شامل جمجمه ، استخوان ران، درشت نی، استخوان های لگن و مهره ها می باشد. به طور اولیه ، استئوکلاست ها تکثیر می یابند که تخریب استخوانی را به دنبال دارد. سپس افزایش جبرانی در فعالیت استئوبلاست ها ، استخوان را جایگزین می نماید. با ادامه این فرآیند جایگزینی در استخوان ، یک الگوی موزائیکی کلاسیک در استخوان پدید می آید . استخوان مبتلا به عروق پاژه زیادی دارد و از نظر ساختاری ضعیف است. شکستگی های مرضی اتفاق می افتند. سست و پوک شدن استخوانهای پا یا خمیدگی آنها سبب مختل شدن محور لگن ، زانوها و مچ پا می شود که مجموعة آنها ، آرتریت و درد را به دنبال دارد .
بیماری پاژه در حدود 3% از افراد بالای 50 سال اتفاق می افتد. بروز آن در مردان کمی بیشتر از زنان است و با بالارفتن سن افزایش می یابد. به تاریخچه خانوادگی توجه می شود که وجود این بیماری را در افرادهمخون نشان می دهد . علت بیماری پاژه ناشناخته است.
تظاهرات بالینی :
بیماری پاژه، بیماری موذی است و اکثر بیماران هرگز از وجود آن اطلاعی ندارند . بعضی از بیماران هیچ نشانه ای را تجربه نمی کنند و فقط دفورمیتی اسکلتی دارند تعداد معدودی از بیماران ، دفورمیتی نشانه دار و درد را نیز تجربه می کنند ، این بیماری معمولا در حین بررسی های روتین رادیوگرافی یا در هنگام بررسی مشکلات دیگر ، شناسایی می شود . تغییرات اسلکروتیک، دفورمیتی اسکلتی(خم شدن استخوانهای ران ودرشت نی و بزرگی جمجه) و ضخیم شدن کورتکس استخوان های بلند شاهده شود .
در اکثر بیماران ، دفورمیتی اسکلتی، جمجمه و استخوانهای بلند را درگیر می سازد .
جمجمه ممکنست ضمخت شود و بیمار ممکنست گزارش کند که کلاه قبلی او دیگر به اندازه سرش نیست. در یعضی از موارد بیماری پاژه ، جمجمه بزرگ می شود اما صورت بزرگ نمی شود .این وضعیت ، صورت را کوچک کرده و حالت مثلثی شکل به چهره می دهد .
اکثر بیمارانی که دچار درگیری جمجمه ای شده اند ، بعلت ایجاد فشار و اختلال عملکرد ، کاهش شنوایی را تجربه می کنند . سایر اعصاب جمجمه ای نیز ممکنست تحت فشار قرار بگیرند . استخوان ران ودرشت نی ، تمایل به خمیدگی پیدا می کنند و بیمار به صورت گشاد با پاهای باز راه می رود . ستون فقرات به طرف جلو خم می شود و سخت می گردد. چانه به سینه می چسبد ، توراکس تحت فشار قرار می گیرد و د رهنگام تنفس حرکت نمی کند . تنه برای حفظ تعادل روی پاها خم می شود . بازوها به طرفین بدن تمایل پیدا می کنند و به نظر می رسد که بازوها نسبت به تنه کوتاه شده ، بلندتر هستند ، و به طور کلی بیمار ظاهری شبیه میمون پیدا می کند .
درد و حساسیت استخوانها ممکنست مورد توجه قرار بگیرد. درد خفیف تا متوسط ، عمیق و تیر کشنده است و اگر اندام تحتانی درگیر باشد، با تحمل وزن، درد افزایش می یابد. درد و ناراحتی ممکنست سالها قبل از دفورمیتی اسکلتی در بیماری پاژه ایجاد شود و غالبا بعلت آرتریت برای بیماری به صورت یک درد کهنه در می آید . درجه حرارت پوست در بالای استخوان مبتلا افزایش می یابد زیرا عروق خونی استخوان زیاد هستند .
بیماران با ضایعات عروقی بزرگ ممکنست بعلت افزایش بستر عروقی و تقاضای متابولیک بیشتر ، برون ده قلبی بالایی داشته باشد .
درمان طبی :
معمولا برای بیماران بدون نشانه ، درمانی توصیه نمی شود . درد معمولا به داروهای NSAID جواب می دهد . برای کاهش فشار روی استخوان های ضعیف و مفاصل جابه جا شده ، وزن کنترل می گردد. شکستگی ها، آرتریت ، و کاهش شنوایی از عوارض بیماری پاژه هستند ، شکستگی بسته به موضع آن درمان می شود . اگر جا انداختن ، بیحرکت کردن و ثابت نمودن شکستگی در حد کفایت انجام شود ، شکستگی التیام می یابد . کاهش شنوایی با استفاده از وسایل کمک شنوایی و تکنیکهای ارتباطی مورد استفاده برای افراد کم شنوا (مثل لب خوانی ، زبان اشاره) درمان می شود .
درمان دارویی:
بیماران با بیماری متوسط تا شدید ممکنست از درمان تضعیفی سود ببرند، در حال حاضر، چند دارو وجود دارند که جایگزینی استتخوان را کاهش می دهند .
کلسی تونین یک هورمون پلی پیتیدی است که با کاهش تعداد و قابلیت دسترسی استئوکلاست ها، تخریب استخوانی را به تعویق می اندازد . درمان با کلسی تونین، درد استخوان را تسکین می دهد و به تسکین علائم و نشانه های نورولوژیک و بیوشیمیایی کمک می کند . کلسی نوتین به صورت زیر جلدی و یا اسپری بینی مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض جانبی آن شامل بر افروختگی چهره و تهوع می باشد . اثر کلسی تونین درمانی معمولا 6-3 ماه ادامه می یاید.
نکاتی درباره افراد مسن :
بررسی دقیق درد و ناراحتی بیمار، لازم است . آموزش بیمار به درک او از رژیم درمانی و جبران اختلالاتی که در عملکرد عصبی، عضلانی حاصل شده است ، کمک می کند . محیط منزل به منظور جلوگیری از سقوط و کاهش خطر شکستگی ، از نظر ایمنی بررسی می شود . سازگاری با یک مشکل مزمن سلامتی و اثرات آن بر کیفیت زندگی ، نیاز به بررسی دارد .
منبع :برونر-سودارث
پرستاری بیماریهای(ارتوپدی )
مربی: سرکار خانم احمدزاده
دانشجو : افسانه مفیدی –دانشجوی رشته پرستاری –ورودی 80
تحقیق در مورد بیماری پاژه pagets