نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

نیک فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق عناصر غذایی و تغذیه باغات

اختصاصی از نیک فایل دانلود تحقیق عناصر غذایی و تغذیه باغات دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق عناصر غذایی و تغذیه باغات


دانلود تحقیق عناصر غذایی و تغذیه باغات

شناسایی وضعیت تغذیه ای باغهای میوه در مدیریت مواد غذایی بمنظور افزایش تولید و بهبود کیفیت میوه ها کاری ضروری و اجتناب ناپذیر است . کاربرد مواد غذایی مورد نیاز در زمان مناسب و به مقدار مناسب برای سلامت باهای میوه ضورریست. همچنین کاربرد موادغذای مورد نیاز به شکل صحیح و در زمان مناسب نیز خیلی مهم است. تحقیقات زیادی در مورد ارزیابی نیاز غذایی ارقام مختلف درختان میوه انجام شده است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که در میان عناصر غذایی، درختان میوه به ازت، پتاسیم، کلسیم، روی و بر در مقایسه با سایر عناصر غذایی پرمصرف، میان مصرف و کم مصرف (ریز مغذی ها) احتیاج بیشتری دارند. همچنین وجود مواد غذایی در یک محدوده مطلوب موجب افزایش رشد و تولید می شود. افزایش کمیت و کیفیت محصول در باغات میوه علاوه بر خود کفایی و تامین مواد غذایی مودر نیاز مردم در داخل کشور از نظر صادرات نیز حائز اهمیت است. لذا اندازه گیری میزان عناصر غذایی در برگها، میوه و تجزیه و تحلیل آنها برای پیشبرد صحیح برنامه تغذیه و تبع آن افزایش تولید به همراه بهبود کیفیت میوه اری مهم است. در کنار این امر مهم می توان نسبت به شناسایی مشکلات تغذیه ای موجود اقدام کرد.

اهداف طرح:

  • افزایش عملکرد محصول دریاغات میوه
  • افزایش کیفیت و بازار پسندی محصولات باغی
  • افزایش خاصیت انباری و مدت زمان نگهداری میوه ها در سردخانه
  • رفع علایم کمبود عناصر غذایی و کنترل ناهنجاریهای فیزیولوژیکی
  • حفظ محیط زیست با مصرف بهینه کودهای شیمیایی
  • بهداشت محصولات غذایی و تأمین سلامت جامعه
  • افزایش عمر اقتصادی (مدت زمان بهره برداری) درختان میوه
  • افزایش مقاومت درختان میوه به آفات و بیماریها

مشکلات آبهای آبیاری و خاکهای غالب زیر کشت باغهای میوه

  • مشکلات خاکهای غالب زیر کشت باغهای میوه

نتایج بررسی ها نشان داده است که خاکهای تحت کشت باغهای میوه عمدتا آهکی است. میزان PH بالای 5و7 بوده و درصد کربن آلی آنها متاسفانه کمتر از یک درصد و درصد کربنات کلسیم(معادل) بیشتر از ده درصد می باشد ولی مشکل شوری در آنها چندان مطرح نمی باشد. به دلیل مصرف بی رویه کودهای فسفانه، میزان فسفر خاکها مخصوصا خاکهای سطحی خیلی زیاد بوده، در نقطه مقابل آن میزان پتاسیم مخصوصا در تاکستانها پایین تر از حد بحرانی (300 میلی گرم در کیلوگرم) بوده و درختان میوه عمدتا از کمبود روی و بر اسیب دیده

  • مشکلات آبهای آبیاری باغهای میوه

در مدیریت باغهای میوه در کنار خاک، مسئله مهم دیگر کیفیت آب آبیاری است. متاسفانه مدیریت آب چندان جدی گرفته نمی شود. میزان آب مصرفی، نحوه آبیاری و کیفیت آب مصرفی همه مواردی هستند که جذب، فراهمی و کارایی کودهای شیمیایی وعناصر غذایی را تحت تاثیر قرار می دهند. در حالیکه باغداران نقش آب را در جذب عناصر غذایی نادیده   می گیرند، مسئله، زمانی حادتر می شود که مصرف نادرست آب با کیفیت پایین آن مطرح باشد. بالا بودن بی کربنات آب آبیاری در اکثر باغهای میوه مشکلاتی را از نظر جذب عناصر غذایی بویژه عناصر ریز معذی نظیر روی، آهن و ... بوجود آورده است.

1-3-مشکلات آزمون خاک و تجزیه برگ:

اندازه گیری غلظت عناصر غذایی دریافتهای گیاهی دقیق ترین روش برای بررسی وضعیت تغذیه ای درختان میوه می باشد که باید توام با تجزیه خاک و آب آبیاری و بررسی علائم اهری روی درخت (بعنوان ابزارهای تفسیر نتایج تجزیه بافت گیاه) انجام شود. ولی به جرات می توان گفت که اغلب باغداری کشور با نحوه ارزیابی وضعیت تغذیه ای باغهای خود آشنا نیستند و اغلب نیاز غذایی را در فسفر و ازت خلاصه نموده اند و همه ساله نسبت به کاربرد بی رویه کودهای فسفاته وازته آن هم با روش اشتباه (پخش سطحی) اقدام می نمایند. در حالیکه در درختان میوه نیاز اصلی مواد غذایی به ازت، پتاسیم، روی، بر و کلسیم می باشد و فسفر جزو نیازهای غیر معمول است که عواقب این مسئله مسومیت برگی فسفر دراکثر باغها، و نامتعادل بودن وضعیت ازت و کمبود پتاسیم، آهن و از همه مهمتر تشدید کمبود روی می باشد (ریز برگی که نشانه کمبود شدیدی روی در درختان میوه می باشد در اغلب باغهای میوه کشور مشاهده می گردد).

1-4-مصرف نامتعادل کودها

به دلیل عدم رعایت نیازواقعی درختان میوه برای حصول یک عملکرد معمولی زیادی یا کمی مصرف عناصر غذایی درباغها به چشم می خورد در این عدم تعادل باغداران ما معمولا بازیادی ازت وفسفر وکمبودروی بروکلسیم مواجه هستند که به اختصار توضیح داده می شود

مواد معدنی

شامل کلیه عناصر غذایی است که بصورت آزاد یا ترکیب شده در بافتهای گیاهی یافت شده و اکثرا از طریق ریشه از خاک جذب می شوند ولی مقداری از آنها برگ نیز قابل جذب است.

عناصر برای  اینکه ضروری شناخته شونده باید دارای سه شرط باشند که عبارتند از :

  • در ترکیب شیمیایی گیاه وارد شوند مثل منیزیم که در ترکیب شیمیایی کلروفیل قرار دارد.
  • نبود یا کمبود آن عنصر باعث کند شدن یا توقف رشد شود مثل کلسیم در مریستیم انتهایی که کمبود یا نبود آن باعث می شود که در جوانه های انتهایی گیاه قادر به تشکیل گل و میوه نباشد.
  • کمبود آن عنصر باعث بروز یک سری علائم ونشانه های بیماری فیزیولوژیکی در گیاهان می شود.

برخی ازگیاهان یا تعدادی ازاین عناصر رابه مقدار بیشتر از سایر گیاهان جذب می کنند و در بافتهای خود ذخیره می کنند که گیاهان شاخص نامیده می شوند مثل اسفناج، گونها و .....

عناصر ضروری پرمصرف عناصری اند که برای رشد ضروری و به مقدار زیاد جذب گیاه شد و شامل ازت، فسفر، پتاسیم، مینزیم، گوگرد و کلسیم می باشند

عناصر ضروری کم مصرف عناصری اند که برای گیاه ضروری می باشند و به مقدار کمتری مورد  استفاده گیاه قرار می گیرند. آهن، منگنز، روی، مس، کبالت  بر، کلر

گیاهان در میزان جذب عناصر مختلف از خاک متفاوت عمل می کنند وبه دسته های مختلفی تقسیم می شوند:

  • فلزدوستها (تالوفیتها)
  • نکدوستها (هالوفیتها)
  • نمک گریزها (گلیکوفیتها)
  • آهکدوستها (کلسیکولها)
  • آهک گریزها (کلسیفوکها)

عناصر غذایی از نظر انتقال در گیاه به دو گروه تقسیم می شوند: 1- عناصر متحرک  2- عناصر غیر متحرک

عناصر متحرک: (قابل انتقال) همیشه کمبودشان از برگهای پیر ظاهر شده، به سرعت و سهولت از یک سلول به سلول دیگر و از یک ترکیب بافتی به بافت دیگر منتقل می شوند و عبارتند از : ازت، فسفر، پتاس، منیزیم، کلر و ...

عناصر غر متحرک: (غیر قابل انتقال) کمبود آنها در برگها و اندامها و سرشاخه های جوان ظاهر می شود، چون این عناصر در اندامها و بافتهای گیاه غیر قابل انتقال و جابه جایی می باشند بهمین علت در اندامها و بافتهای جوان ظاهر می شوند. که عبارتند از: آهن، منگنز، روی، مس، گوگرد، کبالت و بر

ازت:

ازت یکی از پرمصرف ترین کودهای مورد استفاده در باغهای میوه می باشد.

در بعضی موارد علائم زیادی ازت بصورت رشد رویشی، سبزتیره شدن برگها، به تاخیر افتادن زمان رسیدگی میوه ها، کاهش میزان قندورنگ میوه ها و نیز کاهش کیفیت شیره انگور خود را نشان می دهد.

  • باعث افزایش رشد رویشی و افزایش رشد طولی می شود.
  • پرمصرف ترین عنصر است
  • در بعضی مراحل رشدی گیاه به عنون کود سرک استفاده می شود.
  • قابلیت حلالیت آن در آب بالا می باشد.
  • به کود اوره کود سفید یا کود شکری نیز می گویند.
  • جزئی از ترکیب کود اوره می باشد. که مقدار ازت در اوره %46 می باشد.
  • فرم گازی آن نیز وجود دارد که برای تزریق درون خاک مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کود اوره شکل قابل جذب ازت می باشد: مانند ,  NH NO  

ازت: یکی از پرمصرف ترین عناصر ضروری مورد استفاده در گیاهان می باشد. که در متابولیسم  گیاهان نقش بسزایی دارد.

در ساختمان مولکولی بسیاری از ترکیبات آلی نقش دارد. در ساختمان اسید های آلی، اسید آمینه، آنزیم ها، اسید هسته ای DNA، مولکولهای کلروفیل و بسیاری از سلولهای گیاهی نقش حیاتی دارد. در اطراف ریشه به شکلهای مختلفی یافت می شود مثل:یون آمونیوم( ( NH ، نیترات( ) , (NO  نیتریت ) , (NO   اوره و به فرم گازی N2.

همه فرمها برای گیاه قابل جذب نیست و گیاه عمدتاً ترجیح می دهد که فرمهای نیترات آمونیوم و اوره را جذب کن.

کمبود ازت در کشاورزی توسط کود اوره و یا آمونیاکی و یا به شکل نیترات قابل جذب و جبران است. و چون جزء عناصر ماکرو می باشد به مقدار زیاد جذب شده و به راحتی  توسط آب شسته می شود و به فرم گاز در می آید.

علائم کمبود ازت: برگها و اندامهای گیاه یکپارچه به رنگ زرد در می آیند. ابتدا برگهای پائین یا مسن تغییر رنگ می دهند. که به این زردی کلروز گویند از حاشیه به سمت داخل رگبرگها سبز و پهنک زرد می شود برگهای جوان به مدت طولانی می توانند مقابله کنند و اگر کمبود میزان نشود آنها نیز زرد شده و از بین می روند.

فهرست مطالب:

مقدمه (اهمیت مسئله) 3

اهداف طرح: 4

مشکلات آبهای آبیاری و خاکهای غالب زیر کشت باغهای میوه. 5

1-3-مشکلات آزمون خاک و تجزیه برگ: 6

1-4-مصرف نامتعادل کودها 7

مواد معدنی... 8

ازت: 11

علائم کمبود ازت: 12

فراوانی : 13

پتاسیم: 17

انواع کودهای پتاسیم: 17

فسفر: 18

انواع کودهای فسفاته: 20

منیزیم: 21

کلسیم: 21

روی: 22

آهن: 23

بور: 25

منگنز: 26

مس: 26

گوگرد: 27

دستور العمل اجرایی طرح تغذیه درختان میوه. 28

طرح چالکود. 28

روش اجرای طرح چا لکود. 32

مقادیرتوصیه کودی برای اجرای طرح چالکود( برحسب گرم برای هردرخت) 35

طرح محلول پاشی ازت، روی و بر برای افزایش میوه بندی (فروت ست) 36

زمان محلولپاشی... 37

غلظت مناسب جهت محلولپاشی... 37

جدول (2):دستورالعمل محلولپاشی تشکیل میوه(فروت ست)باغات... 38

جمع بندی و پیشنهادها: 39

منابع  41

شامل 45 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق عناصر غذایی و تغذیه باغات
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد